Отменените резервации в Слънчев бряг са в краткосрочен план

Румен Драганов: Преди сезона ганстерските групи се раздвижват
13 юни 2016 10:53, Анисия Иванова
18
Отменените резервации в Слънчев бряг са в краткосрочен план
Архив: Булфото

Престрелката в Слънчев бряг няма да повлияе на туристическия сезон. Това коментира председателят на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Няма повод за притеснение и според скандинавския пазар, добави Димитър Попов, член на УС на АБТТА. По думите му освен норвежкия вестник Aftenposten друга скандинавска преса почти не отрази случая.

Има отменени резервации, но това ще бъде в краткосрочен план. Ефект върху туризма имат актове, които касаят директно туристите, както в Истанбул, когато са насочени срещу самите туристите, обясни Попов.

"Независимо от всичко става дума за огромен туристически комплекс - около 5 млн. души ще бъдат посетителите, които ще бъдат обслужени по Южното Черноморие, а около 600 000 легла са в този конгломерат и практически няма как информацията да достигне до всички, освен ако не е тревожна - ако има жертви или цел сред туристите, тогава ще говорим за друго нещо", потвърди и Драганов.

Още по темата

Това, което премиерът определи като "махленска свада", преводът на английски език е "гангстерска война", добави Драганов. Той коментира данни на МВР, според които има 402 гангстерски групи по Черноморието като срещу някои от тях има ограничителни действия, но голямата част ще започнат да вилнеят оттук нататък.

"Раздвижването е преди сезона. Винаги преди сезона има едно раздвижване кой да вземе парите от туристите. Държавата, естествено, е на последно място, но тук това са различните преразпределения на пазари - забравете, че можете да извършвате някаква дейност на тези територии просто така свободно, без да бъдете към някаква група", посочи той.

Гангстерската война в момента пречи на самите гангстери, тъй като срещу тях сега ще започне организация от страна на държавата, смята Драганов. Той пресметна, че от тези проверки, които ще бъдат извършени, те ще пострадат много, "но в същото време ще наблюдаваме с течение на сезона отново таксиметровите шофьори, които ще бъдат пред хотелите и ще обират туристите; паяците, които ще вдигат колите - купени са нови паяци от тези гангстерски организации".

Попов припомни и случая, когато през 2007 г. - 2008 г. един шведски турист беше убит в дискотека и записите от камерите изчезнаха."Един датчанин умря от натравяне с алкохол. След като това гръмна на датския пазар туристите оттам са от 120 000 на 40 000 души".

Слънчев бряг на пазари като Германия и Скандинавските страни се превърна в символ на евтин, алкохолен туризъм и подобни негативи. Генезисът започна със самото презастрояване на комплекса, припомни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
etabpab преди 4 години
mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Mg <a href="mewkid.net/buy-amoxicillin/">Buy Amoxicillin</a> jeu.suwp.m.dnes.bg.egd.rf mewkid.net/buy-amoxicillin/
16
1
 
16
 
! Отговори
Бургазлия преди 7 години
Поляците отдавна се справиха с тяхните мутри. Над 1000 рекетирани собственици на магазини и ресторанти в туристическата част на Варшава изгониха мутрите буквално със сопи. ПОЛЯЦИТЕ са ЕДИННИ, за разлика от Българите, които се предават един друг.
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От десетина години не стъпвам на БГ черноморие. Проста сметка показва,че в Турция или Гърция излиза дори и малко по-евтино при по-добри условия! Няма такси чадър и шезлонг,няма опикани басейни,развалени манджи он инклузив,ментаци алкохоли,гърмяща до сутринта чалга,дрогирани и оповръщани лумпеняци,черни и мазни ***,няма кой да ти стъпва на плажа по глават,в морето не плуват фекалии,найлонови торбички и всяква друга гнус,няма война за паркоместа и дебели охранени мутри!
14
0
 
9
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
Много истини казва г-н Драганов."забравете, че можете да извършвате някаква дейност на тези територии просто така свободно, без да бъдете към някаква група", както и "купени са нови паяци от тези гангстерски организации".Питам: ДОКОГА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЩЕ ТЪРПИ ТОВА РОБСТВО ? Като няма държава, да се вдигне НАРОДЪТ, организирано, масово, със сопи и вили - десетките хиляди търговци и собственици на магазини, сергии, таксиметрови шофьори, потърпевши туристи.
13
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До :) :) :)ХОДИ СИ У ТУРЦИЯ И НА КАМАНАКА В ГЪРЦИЯ :DДОКАТО БЪЛГАРИЯ ИМА СЛЪНЧЕВ БРЯГ И АЛБЕНА МОРЕ В ГЪРЦИЯ Е ПОЧТИ БЕЗСМИСЛЕНО!!!
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забелязва се смяна на модела КОЙ ? Със модела КО? НЕ.
11
3
 
18
 
! Отговори
:) :) :) преди 7 години
В западните медии не е първа новина, но беше отразено доста добре. Разказват как английски и норвежки тийнове са напълнили гащите.Предполагам, че ще има огромен ефект и ще доубие смешния ни "туризъм". Българите вече не стъпват на Черно море. За Черноморието остават руски, полски и западни: алкохолици, безработни, извратеняци и бял ***. Кой нормален западняк би отишъл в този коптор? Няма такъв, повярвайте ми! Черноморието не може да се сравни с Гърция, Испания, Италия, Франция...
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чак е забавно да четеш и слушаш по всички медии, как се опитват да омаловажат гангстерската война, само и само да не стреснат туристите и да не би да им намалеят печалбите това лято. В такива моменти чудесно се вижда кой за кого работи.
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛЪНЧЕВ БРЯГ ИМА СУПЕР ДЪЛГА ПЛАЖНА ИВИЦА, ХУБАВ ПЯСЪК И НЯКОИ ХОТЕЛИ КАТО ХОТЕЛ БАЛКАН СА ДОСТА ЕВТИНИ И СА НА 300 МЕТРА ОТ ВОДАТА КОЯТО Е ДО КОЛЕНЕ ДОСТА НАВЪТРЕ!!!!!!НО ВНИМАВАЙТЕ КЪДЕ ПАРКИРАТЕ ТАМ, ЧЕ ТУКУ ЗАЕМЕТЕ МЕСТОТО НА НЯКОЯ МУТРЕСА :D
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - всяка година имало раздвижване на гангстерски групи в началото на сезона. Защо ли ?"...и замириса на море (от пари)...
7
0
 
10
 
! Отговори
Пъзел преди 7 години
" Престрелката няма да повлияе на туристически сезон.."Човека в прав текст им е казал, че да си се гърмят...нали няма да се провали сезона, кво им пречи тогава :)
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Статистически погледнато, всяка година имало раздвижване на гангстерски групи в началото на сезона. Защо ли ?
5
2
 
24
 
! Отговори
П. Петров преди 7 години
Престрелката няма да повлияе на туристически сезон, ама друг път. Фирмата ни вече отмени тиймбилдинга, който беше планиран за началото на юли там. А едва ли ние ще сме единствените, които ще си отменят резервациите.Отделно, че след тази невероятна реклама, която направиха мутрите и наркопласьорите, аз повече няма да стъпя там.
4
0
 
8
 
! Отговори
ОТ ШЕФО !!! преди 7 години
Сички мутри да купуват по два куфара и да стягат багажа за служебна командировка на Слънчака,най-малко за по един месец! Семейните да зимат със себе си мутресите и малките мутрагенчета! Настаняване в хотели от 3 звезди нагоре,без он инклузив или др.такива! Ядене,пиене,спане-всичко за собств.сметка! Шезлонг и чадър от 50 нагоре,паркинг 5 кинта на час!КОМАНДИРОВЪЧНИ НЕ СЕ ИЗПЛАЩАТ!ВСИЧКО Е НА СОБСТВЕНИ РАЗНОСКИ!ДА ВИДИТЕ КАК СЕ ПРОВАЛЯ СЕЗОН ВАШТА МАМА! БЕНЗИН САМО ОТ ЛУКОЙЛ!!!
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
402???????? Не 403, не 401, а точно 402!!! Как ги избройхте толкова точно, а не можете да ги редуцирате? А верно, вие сте по регистрацийте в МВР
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Невероятен коментар на ситуацията. Какво работи този така наречен председателят на Института за анализи и оценки в туризма?!?! Хиляди милиони длъжности и чиновници, дето за един лев работа дефакто не свършват... Който се разходи една седмица от юг до север по черноморието веднага ще види проблемите - от липсващата инфраструктура, до пълната абдекация на държавата да въведе ред. То не може само като кърлеж да смучиш от глоби и разрешения, трябва и държавническа мисъл да ръководиш.Затова 402 групи
1
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имало голямо търсене на резервациите с платено паркомясто...