България зад ЕС и Гуайдо, призна го за временен президент

Позицията не е подкрепена от представителите на президента Радев
Обновена: 5 фев 2019 13:51 | 5 фев 2019 12:55, Веселина Йорданова
639
България зад ЕС и Гуайдо, призна го за временен президент
Снимка: МС

България подкрепи партньорите си в Европейския съюз и международната общност, които признават Хуан Гуайдо като временно изпълняващ функциите на държавен глава във Венецуела.

Още по темата
Позицията в подкрепа на председателя на Националната асамблея е с оглед "скорошно провеждане на демократични избори за мирно разрешаване на кризата, предотвратяване на хуманитарна катастрофа, възпиране на по-нататъшна ескалация на напрежението и възможно масово насилие в страната".

Тя бе приета на извънредно заседание на Съвета за сигурността при Министерския съвет, председателствано от премиера Бойко Борисов.

В него участваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, представители на службите за сигурност и на президента на Република България, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Република България изразява своята солидарност към всички граждани на Венецуела, както и към гражданите на държавите членки на Европейския съюз, които живеят там. Това са над 1 милион души, предимно от Испания и Португалия – страни, които са надеждни партньори на България, за което има редица примери, като последният за това е подкрепата им за българската позиция в защита на българските превозвачи и транспортни работници", се казва още в позицията.

Документът е бил подкрепен от всички членове на Съвета с изключение на представителите на президента Румен Радев.

Вчера държавният глава призова страната ни да се въздържи от подкрепа на предложената общоевропейска позиция и гражданите на Венецуела сами да изберат кой да ги управлява след провеждането на честни избори с международно наблюдение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


639
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
407
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гуайдо е толкова президент на Венецуела, колкото аз съм император на Китай!!!!
406
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 427 След като от близо година Мадуро е незаконен президент ,защо чак сега някой държави решиха да признаят Гуайдо за президент!Значи изборите за парламент законни ,а тези за президент не законни!И двата избора са организирани от партията на Мадуро и излиза ,че той е глу.пак,щом оставиопозицията да контролира парламента и всячески да се мъчи да бламира управлението му.
405
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От утре се САМОобявявам за президент на наше село с 1000 човека и искам няколко милиона за пътища...................хаха........................с половината ще си направя няколко къщи и вили.......................с една част от парите ще купя ракия за алкохолиците от кръчмата да ме заобичат и уважават................леле..................колко *** народ имало по света!!!
404
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само така, Радев червената фуража отново гризна дръвцето!
403
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я ми дайте няколко милиарда напечатани долари без никакво златно покритие.................такъв БГ-майдан ще ви организирам, че не само за президент на България, ами и за Господ ще ме признаете...............................хаха.................*** народ навсякъде по света !!!
402
5
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До ?423 Точно обратното на което казваш е истината.Освен това как само Раша и Китай(големите инвеститори)не броя Куба и някои други издъхващи режими са на страната на този меко казано ***-а и БГ-ят *** забравих.
401
7
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Комунягииии, Мъдуро не е законен защото не е положил клетва. Спечели като прати цялата опозиция в затвора преди изборите. Аман от ***!!!
400
6
 
9
 
! Отговори
? преди 5 години
Кога народът на Венецуела е избрал тоя мошеник и самозванец Гуайдо за президент???Мадуро да не се чуди, ами да го вкарва тоя предател в затвора за национално предателство АКО ВЕЧЕ НЕ Е КЪСНО , иначе ................идват лоши времена за Венецуела................хиперинфлация и гражданска война!!!!
399
4
 
11
 
! Отговори
? преди 5 години
Претставяте ли си баба Цецка Цачева да каже:"Радев е нелегитимен президент! От утре аз съм президент, нищо че загубих на изборите!"Във Венеуцуела същата работа, само дето тая държава има нефт и е много по-важна за геополитиката , а България има *** политици и няма нефт!!!
398
5
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До за Венецуела 421 Лъжеш.Не е законен президент от близо една година-от последните избори.
397
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Za mnenieto na Balgariq se re6ava ot kravarskoto posolstvo
396
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Признавам се за министър-предеседател на република България!
395
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зеленият чорап РР стана за смех!
394
2
 
13
 
! Отговори
? преди 5 години
Сега разбрахте ли, че международно право НЯМА!Както беше казал един умен човек:"Международното право съществува само в учебниците по международно право!"Който държи оръжието и парите................той определя правилата на играта!!!
393
6
 
3
 
! Отговори
Умерен оптимист преди 5 години
Мадуро е пътник...Единственият въпрос е накъде ще пътува - към Янукович или към Саддам...
392
3
 
9
 
! Отговори
за Венецуела преди 5 години
Николас Мадуро, добър или лош, е законен президент на Венецуела.................тоя Гуайдо е самозванец и западна марионетка.....................американците искат нова война във Венецуела..............голям магнит са нефтените залежи на Венецуела, западните нефтени компании сега дебнат като хиени за нефта на тая държава!!
391
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП е по-малкото зло от ГЕРБ.....................тия герберисти ни върнаха с 50 години назад!!!Най добре е БСП и патриотите да правят коалиция...........гербери и турци..........аут от управлението!!!!
390
11
 
3
 
! Отговори
Влади преди 5 години
Хубави, лоши, ГЕРБ са по-малкото зло от БСП и креатурата им - зелените чорапи! Защото, ако комунистите дойдат на власт могат да ни закачат на руската каруца и да ни докарат до хала на Венецуела. Да имаш най-богатите петролни запаси, а народът ти след 20 години соцуправление да бяга от глад!И тук могат да го скроят, както стана с Беларус навремето - под маската.на демокрацията дойде Лукашенко на власт, а сега са една полуколония на Русия. Мислете, с главите си, дори и да боли!
389
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълна световна анархия! Ако има проблем с президента, то по закон, властта се поема от вицето.
388
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Член 233 от Конституцията на Венецуела! При отсъствие и неизпълнение на президентските прерогативи,ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ на народното събрание встъпва в длъжност и обявява избори в рамките на 30 дни.