Родители на протест: Не искат нова стратегия за детето

Според тях това ще е въвеждане на "пълна власт" на държавата
23 апр 2019 08:35,
70

Родители излязоха на протест пред Министерството на труда и социалната политика. Те се обединяват срещу предложената и приета от Държавната агенция за закрила на детето "Национална стратегия за детето".

Според тях в документа се предвижда "пълна власт" от страна на държавата и респективно на отделните чиновници над живота на всяко дете и неговото семейство.

Още по темата

Те смятат също, че чрез стратегията се цели ограничаване на правата на родителите.

"Абсурдните текстове в тази стратегия са доста. На първо място се говори за детска бедност. Не може да става дума за детска бедност, а за родители, които имат по-малки финансови възможности. Други абсурдни неща са делегирането на права на децата, каквито те не могат да имат по граждански процесуалния кодекс. Детето от правно нелегитимен субект не може да се направи на правно легитимен субект, който сам да повдига производства от свое име", посочи Николай Николов от Асоциация на бащите пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че ролята на държавата и отделите за закрила на детето трябва да могат по някакъв начин да предявяват правата на детето от негово име, тъй като на този етап единствено родителите в лично качество могат да го правят.

Освен в София, протести има и в Пловдив, Варна и Стара Загора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРОТЕСТ ИМАШЕ И В БУРГАС
17
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербаджийските безумия явно нямат край... Няма кой да защити българските интереси и граждани!
16
1
 
9
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Впрочем да допълня, ей това е "Пълзящата диктатура на опозицията";)))
15
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоест родителите не трябва да налагат правила и забрани на децата си ,не могат да им повишават тон,а после тези ,които се опитват да наложат тази абсурдна стратегия нека пак коментират проблемите в образованието ,детската агресия в училилищата,неуважението на децата към родители и учители. Всъщност като превърнат децата в правен легитимен субект,те самите могат да решат дали искат да посещават училище, да се дрогират и да крадат.Родителят изглежда се лишава от всякакви права!!
14
1
 
23
 
! Отговори
до 15 преди 5 години
Прав си! Турците са отнемали деца за да ги правят войници. Там е друго. Сега ще вземат децата на хората за да ги тормозят, стресират, унижават и т.н. Идва един ден държавен чиновник с полиция естествено и вземат детето и почват да го крият по цялата държава.Има една картина - "турци вземат деца за еничари" . В учебниците по история я имаше, припомнете си я, подобно ще се случва и на нас. Разбира се мотива е благовиден по европейски тертип.
13
0
 
23
 
! Отговори
да преди 5 години
Понеже п .е д ерунгелите нямат и няма да имат деца, посягат към децата на нас, нормалните. Е, няма да ви ги дадем. Правете си сами деца в г.ъ зовете.
12
2
 
10
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Пълна власт на държавата? Ами досетете се... Това е Бойко! Кой е държавата, към днешна дата? Бойко! И тази "Стратегия" е съвсем в духа на властовите амбиции на Борисов и ПП ГЕРБ - дс аовладеят абсолютно всичко, не само в държавата като управление, икономика, но и като социология и личен живот. Началните опити за тов абяха точно 2016 г., когато ме атакуваха и ние отвърнахме един хитър ход. Тогава "Борисов 2" падна. Логично е, сега, когато няма солидно противодействие срещу ГЕРБ те да навлязат...
11
1
 
26
 
! Отговори
еничари на глобслизм преди 5 години
Ще стане като в Норвегия да ни отнемат децата,но само на българите на ромите НЕ гарантирано от Шорош.Така не е било и по турско .
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това тотално насилие над семействата ще доведе до противодействие - по малко деца. Няма деца, няма проблеми.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз лично смятам да умра относително свободен в тази деградираща по западноевропейски модел държава, или ще предпочета да избягам в някоя свободна държава но не в Европа или северна Америка.
8
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпроса е съвсем друг, държавата да придобие родителски права, а семействата да са източник на деца. Върху семействата ще паднат задълженията да отглеждат хора които са собственост на държавата. Семействата стават заложници на съмнителни държавни интереси. Държавата ще си присвои и правото да маркира с чипове своята собственост и да я издирва по целия свят. Осъществява се пъклен план, но стъпка по стъпка за да не личи.Хубаво е да се протестира сега, после ще е късно. Умните ще разберат.
7
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм посягала на дете. Отгледали сме нашите със съпруга ми.Държавата следва да се меси възможно най-малко във възпитанието на децата, защото е доказала немощта си във всички ресори и всяка нейна намеса е вредна и унищожителна. Служителите тук са връзкари без нужната квалификация и акъл и не бина да им се поверява нищо важно.
6
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво е осигурила държавата за децата - платено образование, унижения и агресия от учители и директори връзкари, учебници пълни с грешки, лъжи и писани от платени екипи на баснословни цени, които родителите са задължени да купуват, джендърски анкети, нулево качество на образованието....
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ай сиктирне е диктатура а квадратура
4
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази стратегия като Истанбулската конвенция е подмолен документ, чиито цели са завоалирани.
3
6
 
31
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Човеконенавистната хунта ГЕРБ руши вековните традиции на българина !!! Не на ГЕРБ!
2
6
 
43
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Гербавите отново си вкараха автогол и ще изкарат хората на улицата, а после тиквата ръси бисери за пълзяща диктатура и военен преврат.
1
4
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на родителите и успех в тази кауза! Пазете децата си от джендърството и посегателствата на държавата!