Отново нападнат лекар от Спешното в Пазарджик

Близки на починал мъж били агресивни и в нетрезво състояние
6 фев 2020 13:33, Анисия Иванова
28
Отново нападнат лекар от Спешното в Пазарджик
Снимка: БГНЕС

За нападение над лекар от Спешното отделение съобщават от Многопрофилната болница за активно лечение в Пазарджик. Медикът няма сериозни травми, но е решен да съди своя нападател за обида и нападение над длъжностно лице.

От болницата поясняват, че инцидентът е станал снощи около 21.50 часа, след като пред Спешното отделение пристигат трима мъже с лек автомобил, с който докарват починал свой роднина. Близките на 60-годишния мъж видимо са изглеждали в нетрезво състояние и са били агресивни.

В същото време д-р Николай Недялков преглежда болен, но чувайки шума навън излиза да види какво се случва, обяснява на роднините, че ще прати санитар, за да вземе тялото, и се връща да довърши прегледа на пациента в кабинета.

След като излиза отново, той е посрещнат от агресивните мъже със заплахи да бъде убит. Синът на починалия е нападнал лекаря, като му е нанесъл няколко удара по ръцете. Намесила се е охраната на болницата и е подаден сигнал на телефон 112.

При пристигането на полицията тримата мъже са се разпръснали, а малко по-късно 34-годишният нападател е бил задържан и отведен в РУ-Пазарджик.

Свидетели на инцидента са пациентите, чакащи пред Спешния кабинет, а охранителните камери на болницата са заснели цялото нападение.

От МБАЛ- Пазарджик допълват, че в рамките на два дни това е втори случай на агресия на лекар от Спешното отделение.

Ден по-рано друг починал мъж на 76 г. е докаран с такси, а неговите придружители са опитали саморазправа с д-р Албена Петкова. Полицията е реагирала бързо и при този случай.

Медиците настояват виновниците за нападенията да получат строги и справедливи наказания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
лечение или преди 4 години
Не скамо отказ от лечение на буйстващ пациент. Затваряне на малки зцдраявни заведения - здравни служби при терор над лекари.. Здравните заведения да се възстановяват веднага, щом буйстващите пациенти влязат в затвора или в лудница. И да действа здравната служба, докато буйстващите пациенти са в затвора или в лудницата. Излязат ли, здрявнятя служба затваря кепенците.
15
0
 
0
 
! Отговори
така преди 4 години
Лекарите и техните семейства трябва да се лекуват безплатно! Всички остяанали - или в Спешното, или по здравна каса, или си плащат.
14
0
 
0
 
! Отговори
болници и болници преди 4 години
Интересно, защо на запад никой не бие лекари? Там хората са доволни от лекарите? Ами, плащайте на лекарите колкото е на запад, и вие ще сте доволни. Там на здравна каса ли я карат? В САЩ е с лични здравни осигуровки в банката, лични сметки, не общ казан. И в резултат, лекарите са едни от най-добре платените в света. Има Спешна помощ, има и болници за бедни. Их болници, където на бедните не е по джоба. Така тряБва и у нас.
13
0
 
0
 
! Отговори
без Хипократова клет преди 4 години
И тъй като винаги тарикатите поставят като оправдание на дивотиите си Хипократовата клетва, демек, лбекарят им е длъжен. Ами, премахнете Хипократовата клетва. Тя и без това се използва комунистически, за оправдание на агресивните пациенти. Махнете я. Ще пледирам за това.
12
0
 
0
 
! Отговори
без лечение преди 4 години
В селата и в малките селища при насилие над лекар, има си здравни органи, които да изчакат какво ще реши битият медик - напуска или остава на работа. Напусне ли след побой, закрива се здравната служба. Толкоз. Селището няма да има лекар. Да ходят да се лекуват в големите градове, където големите болници имат охрана. Или местните селяни пребиват/убиват побойника, бил лекар, или нямат здряавна служба.
11
0
 
0
 
! Отговори
съдебен лекар преди 4 години
В Пазарджишкия случай. Пациентът е починал. Лекарят от Спешното е трябвало да извика полиция и да изпрати трупа при съдебен лекар. Да бъде установмено кога и от какво е починал пациентът, понеже е подозрително. Представете си, че агресивните му роднини са го убили и свалят вината на лекарите?
10
0
 
0
 
! Отговори
тарикати преди 4 години
Тарикатите гледат да се лекуват в Спешното. Ако обаче не е спешен случай, да бъдат изпращани при джипито си. Нямат джипи? Не са осигурени? Тогава да си плащат лечението.
9
0
 
0
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
Мнозина пациенти не са спешни случаи, но отиват в спуешното, защото е безплатно, а те са неосигурени. Уредено ли е това в зцакона? Който случай не е спешен, да не бъде приеман, преглеждан и лекуван в Спешна помощ? Забележуете! Пациетът скоро след това може да стане спешен, но преценката на лекаря е за състоянието в момента на прегледа, а не за в бъдеще, изобщо и прочее. Когато случаят стане спешен, да заповядат.
8
1
 
9
 
! Отговори
Ясно като бял ден преди 4 години
След като са се убедили, че техният близък е починал, бразилците бързо са го качили в автомобил и, спирайки пред здравното заведение, са нахлули вътре и са започнали да правят циркове, за да могат после да обвинят медиците в закъснение, да излъжат, че вследствие на това закъснение индивидът е починал и после ДА ИЗНУДВАТ ЗА ОБЕДЩЕТЕНИЕ.Защо не ни информират дали починалият и агресивните му роднини някога са плащали данъци? А осигурявани ли са?
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали монтираха ПАНИК бутони?Всичко е "спокойно"...те ако решаваха проблема паник бутоните...
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези закон не ги лови, принудителен труд няма, затворът им е хотел, как да бъдат превъзпитани? С порицание по БНР? Избиратели сигурни и верни
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статистиката показва, че няма увеличение над средното ниво на случаите на инцидентите. Нормален процент на случаи. Някакъв процент лекари и пациенти попадат в извънредни ситуации, които не могат да бъдат избегнати.
4
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случват се такива инциденти. Статистиката показва, че се случват всяка година такива инциденти и не могат да бъдат избегнати.
3
2
 
14
 
! Отговори
Поли от Симитли преди 4 години
На кака Бойка хелектората се е разпищолил?А лоената гешефтарска топка си търкаля каскета по Европата...
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи нещата са стигнали до там, че вече си търсят виновник в лицето на лекарите, независимо от това, че роднините им вече са починали. Това е за лекар - да, но за психиатър.
1
6
 
21
 
! Отговори
ГУД БАЙ Б.Г. преди 4 години
ОЩЕ ДВА ЛЕКАРИ НА "ТЕРМИНАЛ 2"