Търкаш билетче от лотарията, но получаваш ли печалбата?

Продажбата на билетчета все още не е незаконна
10 фев 2020 20:50, Нели Христова
54

На места в търговската мрежа все още се продават талончета от лотарията. А хората все още ги търсят. Само преди дни парламентът реши лотарията да бъде само държавна, но продажбата на билетчета не е незаконна, тъй като промените в Закона за хазарта все още не са обнародвани в държавен вестник. Някои обекти осъмнаха с надписи, че лотарийни билетчета се продават, но печалбите не се изплащат, предават от Bulgaria ON AIR.

Малките печалби до 100 лева по правилата на играта трябва да се изплащат от продавачите. Търговците обаче отказват да раздават печалби, защото бизнесът им може да бъде ощетен. Само за уикенда Таня Бобчева, която има няколко магазина. е изплатила около 800 лева.

"Не изплащаме печалби, защото в петък дистибуторските фирми ни уведомиха, че не могат да ни изплащат печалбите. Потърпевши са не само от бизнеса, потърпевши са и клиентите, от петък имаме доста спречквания с клиенти", обясни тя.

От фирмата организатор на лотарийните игри са информирали продавачите, че печелившите талони няма да бъдат изплащани, но ако клиентът реши може да си закупи със стойността на печалбата нов лотариен талон.

Късметлиите, спечелили от търкането на талончета, вместо пари получават и съвет да се обадят на телефона на организатора на лотарийната игра. От Асоциацията на активните потребители призовават хората да не купуват лотарийни билетчета.

"Процесът по изплащане и получаване на печалби ще бъде много несигурен", коментира Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители".

Продавачите на лотарийни билети са готови и за протести, ако държавата не компенсира евентуалните им загуби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
60
 
! Отговори
Бивш Гербер преди 4 години
Във обектите ми има билети за 43 хил лв които сме платили на Ню Геймс.Днес събрахме билетите от обектите и от Лотарията отказват да ни върнат парите за въпросните хартийки .Излизат със становище към техните партньори ,че няма пари ,сметките са запорирани и ако може да ги продадем ,без да даваме печалби,ще е най добре .Това е супер некоректно затова ще ги натовара на един бус и ще ги закарам пред народното събрание!!
23
10
 
30
 
! Отговори
Вичо преди 4 години
Това си беше пирамида отвсякъде, но народа ни много обича да го лъжат и скубят като кокошка! Не случайно въпреки, че комуно-соц-мутро-капиталистите им свалиха и последните дрехите от гърба, а и гащите от г.зъ отново и отново гласуват за БСП! Взеха парите от ДСКаса през 1989, парите от пенсионния фонд, фалираха Първа частна банка, а след няколко години фалираха още 10 банки, после измислиха финансовите пирамиди и за пореден път обраха парите на хората, направиха 1 $ - 3 000 лв и пак гласуват за к
22
2
 
28
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПРОДАВАЧИТЕ И ТЕ ЗАБЛУЖДАВАТ!!!ЗНАЯТ, ЧЕ ПЕЧАЛБИ НЕ ИЗПЛАЩАТ НО НЯМАТ НАДПИС ПЕЧАЛБИ НЕ ИЗПЛАЩАМЕ НО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПРОДАВАТ!!!
21
2
 
40
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
След 2030г пенсиите ще се раздават само при печеливши талони- дават ти един талон -търкаш търкаш - ако видиш надпис Честито! значи ще получиш пенсия- Ако пише -Не печелите -опитайте пак - изчакваш следващият месец ! и така...ХМ!
20
7
 
33
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
В Англия, прадядото положил крайъгълен камък. Дядото сложил няколко отгоре, бащата достроил къща, а синът я разширил ...Същото е и с бизнеса.Там има сигурност и традиции.Тук не може да си сигурен в нищо. Дори в държавата си ! Или може би най-вече в държавата си.Търкаш, печелиш милион и вече смяташ, че животът ти е уреден до края.Напускаш работа, подхващаш мащабни проекти и изведнъж хоп ...Държавата взима бизнеса на Божков и няма кой да ти изплати печалбата.Спокойно може да полудееш !
19
2
 
40
 
! Отговори
не търкам преди 4 години
Най-голямата печалба, която съм виждал, е цената на билета. Вземаш още едно билетче ... и дотук.
18
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля че тоя,артист който лъга и заблуди милиони хора трябва да бъде арестуван
17
1
 
52
 
! Отговори
ХАНКО БРАТ преди 4 години
Колеги --искам да попитам ,,къде да отида за да си получа наградата?? -търках Диамантената Седмица и имам печалба 3000 лв ! Викат ми на дюкяна -ще ти дадем 1000 билета по 3 лв ?? Ся КО ПРАЙМ?? -пак ли да търкам ?
16
4
 
66
 
! Отговори
Жо преди 4 години
АМИ, крайно врама беше да забранят това търкане на талончета.Търкат, търкат та пушек се дига!После от Общината отчитат, че въздуха е пълен с фини прахови частици.
15
7
 
36
 
! Отговори
нема страшно преди 4 години
Печелившите само трябва да отидат под прозорците на Бати Боко - и той веднага ще извади 'от джоба си' пари да им ги изплати. Колко пъти го е правил вече, та сега ли няма?Верно че той 'нашия джоб' си го има за негов и за това така щедро раздава...
14
1
 
43
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НАЦИОНАЛНАТА ИЗМАМА ООД ИЗИСКВА ДА И СЕ ПРЕВЕЖДАТ СУМИТЕ ЗА ПРОДАДЕНИТЕ ТАЛОНИ НО ОТКАЗВА ДА ИЗПЛАЩА ПЕЧАЛБИТЕ!!НЕ Е ЛИ НАЛИЦЕ НЯКАКВО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ?
13
1
 
42
 
! Отговори
Времето е наше преди 4 години
Логичен край на поредната шашма смучеща пари от простият народ. Такива игри особено организирани от субекти като Божката или Порки Пеевски не са направени да печелят хората, а да им се издуват техните джобове, че да си пазаруват я някоя антика, я някоя вила или количка. Е поне доста хора ще имат луксозни разпалки за печките, че таман все да се усеща, че е зима.
12
1
 
24
 
! Отговори
Я БАХАРОВ преди 4 години
ЧЕСТИТО! ТОКУ ЩО СПЕЧЕЛИХТЕ 10000 БИЛЕТА!! ЩЕ ИМА ДА ТЪРКАТЕ ПОНЕ СЕДМИЦА- ТОЗИ МЕСЕЦ НАЦИОНАЛНА ЛОТАРИЯ РАЗДАДЕ НАД 2 МИЛИОНА БИЛЕТА -ЧЕСТИТО!!
11
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един познат взе 36 лв. от вторични, щото предаде събирани 4 години картони.
10
1
 
53
 
! Отговори
Ок преди 4 години
И сега пенсионерите на 7 ми, като изтеглят пенсите, какво ще търкат!
9
3
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
преди два дни се наредих на опашка пред "Изипей" да си платя некои сметки.Пред мен имаше трима човека...И ТРИМАТА взеха някакви пари /"печалби"/ от "Ефбет"..Което ме навежда на мисълта,че в ход са двата "стимула":-Тоягата и моркова.Тоягата е по Божков,а ефбетаджиите са развързали кесията за да "ВЗЕМАТ" клиентите му.После,след като печелбарите се ориентират към ефбет,тия ще затегнат коланите..Но сега трябва да се зарибят Божковите търкачи на талончета..
8
2
 
35
 
! Отговори
билетотъркач преди 4 години
фабриката за илюзии затваря...ще отварят държавна фабрика за илюзии....а казват,че мечтите са безплатни,но тук на тази територия продавах мечти много скъпи мечти ви продаваха!!!...професия билетотъркач фалира...безработицата ще се вдига!!!....а кога ще затворят другата фабрика за илюзиии а тя е как много се търсели кадри и служители навсякъде но нямало кой да работи,как безработицата била 2% и как в софия заплата под 100 лева нямало?!?!...тези илюзии кога ще ги спрат????
7
7
 
61
 
! Отговори
некой преди 4 години
Следващия ход на Шайката може да е - "Всички може да си плащат пенсионните вноски - ама пенсии няма да се изплащат"
6
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аахахаха!Продава билетчета, Ана не изплащат печалби ... ааахахахха
5
0
 
17
 
! Отговори
Ффф преди 4 години
Тия са Л. У. Д. И