Търкаш билетче от лотарията, но получаваш ли печалбата?

Продажбата на билетчета все още не е незаконна
10 фев 2020 20:50, Нели Христова
54

На места в търговската мрежа все още се продават талончета от лотарията. А хората все още ги търсят. Само преди дни парламентът реши лотарията да бъде само държавна, но продажбата на билетчета не е незаконна, тъй като промените в Закона за хазарта все още не са обнародвани в държавен вестник. Някои обекти осъмнаха с надписи, че лотарийни билетчета се продават, но печалбите не се изплащат, предават от Bulgaria ON AIR.

Малките печалби до 100 лева по правилата на играта трябва да се изплащат от продавачите. Търговците обаче отказват да раздават печалби, защото бизнесът им може да бъде ощетен. Само за уикенда Таня Бобчева, която има няколко магазина. е изплатила около 800 лева.

"Не изплащаме печалби, защото в петък дистибуторските фирми ни уведомиха, че не могат да ни изплащат печалбите. Потърпевши са не само от бизнеса, потърпевши са и клиентите, от петък имаме доста спречквания с клиенти", обясни тя.

От фирмата организатор на лотарийните игри са информирали продавачите, че печелившите талони няма да бъдат изплащани, но ако клиентът реши може да си закупи със стойността на печалбата нов лотариен талон.

Късметлиите, спечелили от търкането на талончета, вместо пари получават и съвет да се обадят на телефона на организатора на лотарийната игра. От Асоциацията на активните потребители призовават хората да не купуват лотарийни билетчета.

"Процесът по изплащане и получаване на печалби ще бъде много несигурен", коментира Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители".

Продавачите на лотарийни билети са готови и за протести, ако държавата не компенсира евентуалните им загуби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
31
 
! Отговори
Котьо преди 4 години
Най много голямата награда да плучат- косъм от на Боко половият орган.
3
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В лотарията с билетчетата напоследък се появила нова печалба - екскурзия до ОАЕ на разноски на печелившия.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МомоХА ХА ХА ХА!
1
0
 
85
 
! Отговори
Момо преди 4 години
"От фирмата организатор на лотарийните игри са информирали продавачите, че печелившите талони няма да бъдат изплащани, но ако клиентът реши може да си закупи със стойността на печалбата нов лотариен талон."Такава лотария и аз мога да организирам. :D :D :D