Горанов за приватизацията: Колкото повече знаем, по-добре!

Според него тази част от българския преход е частично неуспешна
40
Горанов за приватизацията: Колкото повече знаем, по-добре!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Финансовият министър Владислав Горанов смята, че проверката на ДАНС ще осветли начина, по който е извършена приватизацията.

Още по темата
Според него едва ли сделки от преди толкова много години могат да бъдат преразглеждани, но колкото повече знаем, е по-добре.

"Ако се знае истината за прехода, вероятно ще се дадат отговори на въпросите, които си задават обикновените граждани", каза Горанов.

Според него тази част от българския преход може да се окачестви като "частично неуспешна".

По думите му Министерството на финансите има данни колко пари са постъпили от приватизационни сделки, но истинската информация трябва да се търси другаде, например в ресорната агенция.

Дали е могло да бъдат повече - вероятно да, коментира той.

Работодатели и синдикати също подкрепиха осветляването на процесите.

Всяко действие, което ще бъде борба с корупцията, заслужава внимание и подкрепа, заяви председателят на БТПП Цветан Симеонов.

Всяко действие, което носи яснота, е добре дошло, но да не става поредната сензация, посочи синдикалистът Пламен Димитров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
18
 
! Отговори
Г преди 4 години
Този къде пак се пъне? Какво ли господарите му наредиха да каже?
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много, много нагъл.
6
2
 
31
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Отчаян ход на герб за да тушира напрежението от техните лични гафове. тази тема ще я дъвчат до парламентарните избори, ще вадят компромати за всички, само не и за техните. Така смятат да спечелят изборите с вадене на сделки и подозрения за всички и всеки, но подбрани. Това няма да качи заплатите да спре миграцията или да върне златото...
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Костов е политически труп.
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми се слуша нищо от този финансов министър. Рецитира как другите били обрали КТБ, но много изгодно замълча, затова кой накара АЕЦ Козлодуй, НЕК, Арсенал и други компании с държавно участие да държат парите си в БАНКАТА. Щото там бяха отпреди Орешарски-Овчарски. Въобще направиха показно с фалита на банката за всички , които не слушат. Да не ми говорят, че не можело да сеоздрави. Получиха претекст да вземат едни милиарди заеми и да СИ ГИ ХАРЧАТ КАКТО ИСКАТ.
3
3
 
24
 
! Отговори
КОСТОВ В ПАНДЕЛАТА преди 4 години
КОСТОВ облагодетелства хората от СДС една шепа да откраднат всичко и настъпи огромна безработица после хората избягаха навън и дойде демографска катастрофа
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама той и Чичо ти може да те светне бе Черешарко!
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са длъжностните лица, страхуващи се да поискат от фармацевтичен бос едни дължими 50 милиона от криминалната приватизация на БМФ.Домусчиев го играе оптимист, но със сигурност не му е лесно. Знае ползите от това да приютиш финансовия министър в луксозния си жилищен комплекс, но знае и рисковете. Знае също, че колкото и да си богат, един ден Гешев може да почука на вратата ти. Или да я избие с ритник. Зависи от заданието.

Спонсорирани публикации