За издръжка на четиричленно семейство нужни 2517 лв.

Средната заплата в страната е с 23% по-ниска от необходимото
12 фев 2020 17:00, Нели Христова
141
За издръжка на четиричленно семейство нужни 2517 лв.
Снимка: БГНЕС

Според данни на КНСБ, необходимите средства за издръжката на 4-членно семейство за четвъртото тримесечие на миналата година са били 2517 лв.

В тази сума са влючени разходите за храна и жилище, здравеопазване, образование, транспорт, облекло и почивка.

Необходимият нетен размер на работната заплата, за да се покрият нуждите на семейство с две деца, е не по-нисък от 1259 лв.

За сравнение - за третото тримесечие на миналата година средната работна заплата у нас е била 969 лв. - с 23% по-ниско от необходимото възнаграждение за издръжка.

Причините за нарастването на необходимите пари за издръжка се дължи на поскъпването на много стоки и услуги. Най-голям е скокът на цената на месото - 15.6%

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: семействоКНСБиздръжка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
17
 
! Отговори
Киро преди 4 години
Гриша Ганчев рече че бомбата с пенсиите трябва скоро да гръмне. Държавата е на ръба на фалита и ще трябва да взема заеми от Америка за да може да плаща пенсиите. А в замяна на това Америка ще поиска от нас 100-200 "услуги".
101
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СССРДава ти, бе!
100
1
 
1
 
! Отговори
СССР преди 4 години
Ну, давай, ***!
99
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен в София,нетни заплати от порядъка на 1300 лева са рядко срещано явление.
98
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФактТези приказки ги приказвай на някой,който не е живял в онова време или най-добре на някой,който не е бил студент!Изглежда обаче и ти не си бил!
97
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 112Какво бе, старче? Гледай си насрания си зад.ник, който още твоите мама и тате бършат.
96
3
 
7
 
! Отговори
До 108 преди 4 години
Не е нужно да те познава човек,начина ти на мислене говори,че си една малка к'уха лейка!
95
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 108Ядоса се и започна да се правиш на някой друг. Ама те разпознахме.Имаш душевна необходимост да се криеш зад анонимността и да обиждаш. Твоя си работа.
94
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 104Не знам за какво говориш. Не ме познаваш, мух.льо, че да си правиш генерални заключения. Не ми знаеш живота, нито ми знаеш положението. Дядовци и нямам, защото са починали много преди да съм се родил. И какво от това, че родителите ти са ти подарили апартамент? Нищо не си постигнал. Живей като мене ,самостоятелно - без близки и без подкрепа. Живей и като моите познати, които живеят без помощ и се справят някак си - едните са под наем, другите със заем. Ама НЕ можеш, щото си....
93
0
 
9
 
! Отговори
До Да (105) преди 4 години
В друг сайт материалът е по-подробен, за София е посочена сумата 812 лв за човекв четиричленно семейство. Но в момента чувам по телевизията, че за четиричленно семейство в столицата са необходими 3312 лв. Значи за един член от семейството - 828 лв. Не знам кой греши или обърква нещо.Не дават и разбивка. Не става ясно дали имат предвид и семействата, което плаща наем или ипотека.
92
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 104Не знам за какво говориш. Не ме познаваш, мух.льо, че да си парвиш генерални заключения. Не ми знаеш живота, нито ми знаеш положението. Дядовци и нямам, защото са починали много преди да съм се родил. И какво от това, че родителите ти са ти подарили апартамент? Нищо не си постигнал. Живей като мене ,самостоятелно - без близки и без подкрепа. Живей и като моите познати - които живеят без помощ и се справят някак си - едните са под наем, другите с заем. Ама НЕ можеш, щото си....
91
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние се преместихме в Германия вместо в София! Добре е , работиме с жената и парите ни стигат за един нормален живот който Бьлгария не ни го даде.
90
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До :))Недей да ми говориш и не си мисли,че помощта към бедни и възрастни хора е чужда за мен. Познавам свястни възрастни хора, които поне са готови да помогнат с емоционална подкрепа приятели и децата си, но познавам и такива алчни, злобни старчоци, пенционери и пенционерки, които не се интересуват от децата си, бият им шутовете, да се оправят както си знаят, ама хем не ги искат, хем не се интересуват от тях, но хем искат и пари. Имат пари, на внуците не дават, но на ало *** дават.
89
2
 
12
 
! Отговори
Да преди 4 години
Това за 2500 не е за София определено. Минимума е 4000 лв за тук. Не е нещо недостижимо при положение, че има работни места с 2000 чисто, т.е. при двама родители 4К, но нека не забравяме, че ипотека/наем са много голямо перо в семейния бюджет, а децата имат допълнителни платени занимания, боледуват, израстват дрехи за месеци.
88
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 101Ти и друг път си злорадствало тук, в коментари към материали, информиращи за наивници, които дават парите си на измамници. И си пояснявало, че дядо ти не ще да ти даде спестяванията си. Даже му пожелаваш и него да го измамят. лесно можеш да бъдеш разпознато въз основа на използваните изрази. :)))Моите родители ми подариха апартамент, защото имаха възможност да го направят. И през ум не ми е минало, че са длъжни да ми дават и пари от заплатите си, след като аз вече работя.
87
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 100 Възможна е и комбинацията,хем к'ухо, хем нагло,хем гладно,че нещо и изнервено ми се вижда!!!
86
1
 
7
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До Анонимен 98Имам над 30 години да чакам, за да доживея до пенсия, но това не ми пречи да преценявам онова, което виждам в момента.Семейството ми помага на много близък самотен пенсиониран човек. Без нас не може да си плати парното и лекарствата, които са животоподдържащи.Става въпрос за лице със собствено жилище, което по силата на обстоятелствата си има доста дрехи и обувки.Ако трябваше да купува и това, пак на нас ще разчита.Ако ти се наложи и ти да помагаш на близък, тогава ще говорим.
85
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНе е кухо то, ядосано е.Ядосва се, че няма кой да му дава толкова, че да си живее наготово катомилионерско дете.Кой е милионерско дете, бе, ***? Даже и внуците на Бойко Борисов нямат претенции за това. Ама пенционерската злоба не прощава, освен че сте стари телом, стари и сбръчкани сте и духом - от злоба, завист и алчност ( не давате и нещичко на близките си, просто си ги пестите за гроба). Малко са свестните , добри и достойни пенсионери в България, ама ти не си от тях
84
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНе е кухо то, ядосано е.Ядосва се, че няма кой да му дава толкова, че да си живее наготово катомилионерско дете.Кой е милионерско дете, бе, ***? Даже и внуците на Бойко Борисов нямат претенции за това. Ама пенционерската злоба не прощава, освен че сте стари телом, стари и сбръчкани сте и духом - от злоба. Малко са свестните , добри и достойни пенсионери в България, ама ти не си от тях.
83
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 90Не е кухо то, ядосано е.Ядосва се, че няма кой да му дава толкова, че да си живее наготово катомилионерско дете.

Спонсорирани публикации