Държавата ще връща българи от чужбина, имало как

Програмата е насочена към около 300 души
94

Социалното министерство стартира програма за подпомагане на българи, работещи в чужбина, които искат да се върнат в страната. Пакетът може да достигне до 1 200 лв. на семейство на месец. Как ще се дават тези пари и за колко семейства ще стигнат в първата година на програмата?

"В рамките на една година ние да покриваме наема за жилище. В първите няколко месеца, докато се направи организация, в рамките на 4 месеца може да покрием детегледачка". Програмата за момента е насочена за около 300 души", обясни зам.-министър Зорница Русинова в предаването "Брюксел 1".

Целия разговор на Милена Милотинова със зам.-министър Зорница Русинова - вижте днес от 17.30 в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: Брюксел 1Русинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
26
 
! Отговори
Хм... До НекъФ преди 4 години
Алоооо, некъФ, от коментара ти разбрах, че си едно jалко, комплекsирано "патриотче". И защо българите в чужбина сме предатели според теб? Предателите са всички населявали Народното събрание и Министерския съвет от зората на демокрацията та досега. Разбра ли, бе, sеляк! Набий си го в чутураtа и не се наsирай от криворазбрания ти патриотизъм.
48
0
 
4
 
! Отговори
Т.е. преди 4 години
За мен - един и за жената един.Няма аз да паркирам по тревните площ и детските площадки.
47
0
 
9
 
! Отговори
Край преди 4 години
Предлагам държавата да върне българите от чужбина, като им подари по един бетонен гараж - да си го монтират на някоя общинска градинка или детска площадка и да си паркират там без пари доде са живи.
46
22
 
8
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Направете така, че останалите в България да не бягат в чужбина, а не да връщате предателите от чужбина защото 99% ще са от нашите братя които ще търсят после и социал.
45
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3 млн гурбетчии като изпратят по 1000 евро в българия и държаеат стабилна банките стабилни
44
3
 
14
 
! Отговори
Ted преди 4 години
Само в кофчег, надявам се не скоро.
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
46 Многоезичните актове за раждане, които се издават от всяка държавата ЕС, просто трябва да се представят в съответната държава и да се издаде нов акт за раждане. В България искат превод и заверка с апостил. За да знаели как да изпишат името на български. Пълен абсурд! Цената без коментар.
42
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смях....пак накой ще се облажи от това. Хората сами ще се върнат ако заплатите и УСЛОВИЯТА са прилични. Само бомбардират с някакви бомбастични заплати, които са в единици фирми, основно ИТ. Но , нормалните работни места за нормални хора, не някакви топ специалисти варират от 600 до 1200 лв. Единици са на платени топ позиции, ечна част наистина квалифицирани и една връзкари. Съжалявам, но това е реалността. Само тази год. сигурно повече от 50% от завършващите заминават да учат или работят навън.
41
1
 
13
 
! Отговори
жжж преди 4 години
а бе държавата има интерес да ги гони народа в чужбинана нали знаете че всеки месец колко пари влизат в банките от заплати на гурбетчии всеки си превежда заплатата в бг
40
2
 
8
 
! Отговори
хмм преди 4 години
абе от тези дяволи всичко се очаква щомса казали значи има нещо нищо чудно да приемат закон за тези които са в чубина че държавата може дс им конфискува имотите в бг и ще видите как бързо се връщат
39
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се,че ще има и такива които ще им повярват и ще останат излъгани.Осма година съм в Германия ставаме все по-вече и по-вече а хората в България все по-малко и по-малко.
38
5
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
В общините, кметствата, държавната администрация, полицията, съдилищата и във ВСИЧКИ държавни институции все още е пълно с членове на БКП. - И каква точно промяна искаме да се случи с тия, на практика, доживотно оставени на власт дърти комунисти?!??
37
0
 
24
 
! Отговори
Държавата преди 4 години
Си няма идея колко деца с право на българско гражданство...не могат да го получат и се водят граждани на страната където са родени. Абсолютна бюрокрация и непрофесионалност. Представяте ли си седят си там старите номенклатирници и искат някакъв ръкописен акт за раждане... който в много страни и най-вече в Скандинавия го няма. И така.....детето ти не може да придобие българско гражданство...и това се случва май само при смесени бракове, на български гражданин и скандинавски.
36
0
 
15
 
! Отговори
Да върнат Тодор Ш. преди 4 години
Ако се наложи и принудително!
35
0
 
40
 
! Отговори
дон педро преди 4 години
От 3000000 българи в чужбина, да се върнат 300 - голямо постижение !!! Пак едни пари ще бъдат дадени /не/ където трябва !!!
34
1
 
29
 
! Отговори
Котай преди 4 години
Гледайте да остане някой в България че както е тръгнало За нас не мислете
33
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не са пари за нас българите в чужбина!Стандарта на цялата страна трябва да вдигате- заплати - минимална и държавна двойно на инфлацията всяка година докато се стигне средни европейски нива!Законът трябва да възтържествува навсякъде и за всякого! И хората да чувстват справедливост и достойнство им да не е смазано.Чак тогава може да се върнем, и то някои от нас. Смятам над 50% никога няма да се върнат така или иначе, с никакви мерки
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според плана България трябва има максимум 5 милиона население през 2050г. Така са решили големите евроатлантически началници и така ще стане. А какво говорят политиците няма никакво значение.
31
4
 
30
 
! Отговори
D преди 4 години
Когато заплатата ми зад граница е 10000 Бг лева, как да се върна за 1200? Всички тези приказки тук са една недообмислена глупост!
30
0
 
35
 
! Отговори
Рашко преди 4 години
Според мен, първо трябва да се погрижат как да спрат отлива на хора, и после да мислят как да ги връщат обратно, ама...

Спонсорирани публикации