Държавата ще връща българи от чужбина, имало как

Програмата е насочена към около 300 души
94

Социалното министерство стартира програма за подпомагане на българи, работещи в чужбина, които искат да се върнат в страната. Пакетът може да достигне до 1 200 лв. на семейство на месец. Как ще се дават тези пари и за колко семейства ще стигнат в първата година на програмата?

"В рамките на една година ние да покриваме наема за жилище. В първите няколко месеца, докато се направи организация, в рамките на 4 месеца може да покрием детегледачка". Програмата за момента е насочена за около 300 души", обясни зам.-министър Зорница Русинова в предаването "Брюксел 1".

Целия разговор на Милена Милотинова със зам.-министър Зорница Русинова - вижте днес от 17.30 в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: Брюксел 1Русинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачкай Бойко с тебе сме.
28
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако насила с белезници и синджири три реда. Само така става.
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера дойдох в Кавала, дайте 1200 лева на месец и се връщам. Иначе мисля да стоя упорито до среда, че трябва да се разписвам в бюрото.
26
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато умувате дали да дадете по 200 лева на 300 души, 300 хиляди се изнесоха.
25
0
 
12
 
! Отговори
голям майтап преди 4 години
Че то и в бг е същото. Тряа за напуснеш фабриката и тогава да те върнат на за по висока заплата.
24
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз като честно работещ българин не съм съгласен моите пари да отиват за връщане на предатели от чужбина в страната и освен това да ми вземат работното място! Съжалявам, но щом са избягали, да си стоят там!
23
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи тия които овреме се усетиха и дръпнаха на запад,направиха пари ,сега държавата ще им дава бонуси до 1200 лева.Тези пък ,които гърбеха само в България , за тях от трите най дългото!Това е стимул за младите да отиват в чужбина ,защото след години ,като се върнат, държавата ще се погрижи добре за тях.
22
0
 
30
 
! Отговори
ноев ковчег преди 4 години
Навремето кораба титаник бил толкова голям и модерен че го хвали пред мисирките че е айсбергово устойчив , после по случайност го тества ли и видяли че потънал , тоест човешката глупост граници няма...
21
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарко как ще ни върнеш нас които сме от 25 г.в чужбина и децата ни които са по 20 годишни с 600 евро заплата ли. Та аз тези 600 евро ги взимам за 3 дни. Ще ни осигуриш ли нормален и спокоен живот. Имате ли магазини в които да си напазаруваме храна за две седмици с 60 евро за 4 членно семейство. А с какво ще се отоплявам с гуми ли. А за тока ще плащаме ли за пренос превоз. Другарко знаеш ли кога ще се върнем на 36 март. Но пък Ромите вече тръгват купуват билети за БГ. Честити да са ви.
20
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно ще ги ловят с мрежи и капани после - ще ги връщат вързани, да не избягат пак?
19
0
 
27
 
! Отговори
Тези пари преди 4 години
Ще отидат в НПО-та,осигуряващи социални услуги-детегледачки,езикови курсове и наеми(на наши хора и повишени цени). Програмата е на стойност около400хил.
18
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а на какъв Връзкарски принцип ще се определят тия 300 човека?
17
0
 
26
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Нали се сещате,че Асан и Айшето ще намажат?
16
1
 
28
 
! Отговори
АГЕНТ 007 преди 4 години
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ----ТЕЗИ УЛЕСНЕНИЯ СА ЗА---ТЕХНИТЕ ДЕЦА КОИТО ЗАВЪРШВАТ ТАМ ----И ТАКА ЧЕ НАДЕЖДА ВСЯКА ОСТАВЕТЕ----ЗА НАРОДНИТЕ ДЕЦА ---ЗАВЪРШВАЩИ ТУК---000000000 ЛВ ОСТАВКА ОСТАВКА
15
1
 
55
 
! Отговори
Нема страшно преди 4 години
Програмата била насочена срещу 300 души.Олеле. Тя докато сработи тая програма, да върне тия 300 души, които ще оправят страната, то най-малко 30 000 души ще напуснат страната. Тия въобще за кво ги търпим? Да ни дрънкат врели-некипели ли?
14
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите бягат от русофилската чума, която е превърнала държавата в съветско гробище, а не от България !
13
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте 1200 лв. на синчето на Нинова да се върне на село Крушовица, а не да се глези в Америка, пък да тъгува за Русия !То русофилското джендърство няма аналог в Света.
12
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яснооо, идеята е сега да върнем ромовете от запъда защото там не ги искат вече. Да продължават отглеждането на неграмотни избиратели с които да се поддържа статуквото на политиците и пк с нашите данъци ... лайнарите в парламента ще направят така че от почти развита страна да станем бананова република.Отново грешна и вредна политика, вместо да си оправим къщичката и да задържим младите и можещите ние сме тръгнали да гоним дивото ...
11
5
 
54
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Младите бягат като чумави от България ,заради отличното управление на шайката !
10
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какво значи пенсионерски рай? скъпи медицински услуги от хора със съмнително образование и банки които са таксиджийници и вземат такси за всичко и трябва да им плащаш за удоволствието че си им дал парите си които те дават като кредити и печелят лихви???

Спонсорирани публикации