Светът ще трансформира енергийната си система

Смята енергийният експерт проф. Янко Янев
16 фев 2020 12:00,
12
Светът ще трансформира енергийната си система
Снимка: БГНЕС

Очевидно е, че светът отива към трансформиране на енергийната система. Това каза енергийният експерт проф. Янко Янев по време на IV-тия Международен енергиен форум, предаде Агенция „Фокус“. Според него това е глобален подход или поне развитите държави вървят в това направление.

Още по темата

По думите му форумът се фокусира върху това какво би било въздействието на нещата, които се случват в Европа. „Нас не ни интересува чак толкова какво се случва в Япония, въпреки че бихме могли и оттам да се научим на нещо. У нас в България не тече правилната дискусия. Ние се занимаваме върху изхода, а не върху входа да анализираме преди всичко какви са опциите на България за трансформиране на енергийната система“, посочи още проф. Янев.

„Когато направите анализ какво прави Америка по отношение на декарборизация ще видите, че тя прави повече от Европа без да го афишира в сложен аспект“, допълни още проф. Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Бригадир преди 4 години
Само кюмюр_ да живее ТЕЦ 2
8
0
 
4
 
! Отговори
патенцето Сатюрнен преди 4 години
Поредната "статия" , след прочитането на която знаеш по-малко , отколкото преди прочитането й! А и трябва да гадаеш , аджеба , какво се напънал да каже авторът ?Хвала на такива просветители !
7
1
 
2
 
! Отговори
Миткалото преди 4 години
Ветрогенераторите са шумни и пречат на птиците.Волтаиците са нагреватели.Атомната енергия е евтина и трябва да се стопира -трябва да се намерят нови източници ,да се насочи обществото към тях и с това да се оправдае вдигането на тока.Това е да се присвояват пари нищо друго.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Професор, който не знае към какво се трансформира. Може би към паранормална енергийна система, към космическа енергия или енергия от все закъсняващия с две седмици ядрен синтез?Оценка Слаб(2)
5
0
 
4
 
! Отговори
Гарибел преди 4 години
Много изчерпателна статия ..
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни глупости нито САЩ нито СССР нито КИТАЙ ще затворят въглищните си централи !!!
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние в България вече сме 20 години напред и отдавна модернизирахме енергийната си система.Ликвидирахме мръсната ядрена енергетика и сега горим екологични евроатлантически отпадъци а хората масово се топлят на дърва. Ние сигурно сме най екологичната държава в ЕС!
2
2
 
12
 
! Отговори
Бате Бойко преди 4 години
А-ааа скоро трансформаторите ще са новата ми далавера. То ще е едно крадене. Малееее.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повече от разбираемо е, че светът ще трансформира енергийната си система. Къде ще сме ние в целия този процес? Няма да сме конструкторите и проектантите, няма да сме изпитателите и инженерите. Повсичко личи, че са ни отредили ролята на потребители, финансиращи проекта.