Ако спре ТЕЦ "Марица изток 2", токът скачал с 20%

КНСБ пита: Семействата под прага на бедността как ще го плащат?
71
Ако спре ТЕЦ "Марица изток 2", токът скачал с 20%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров прогнозира, че ако се стигне до затваряне на мощностите  на  ТЕЦ "Марица изток 2", регулираният пазар ще издъхне и токът ще поскъпне с 20%.

Преди дни стана ясно, че синдикатите са готови за протест в защита на енергетиката.

Още по темата

"Всички домакинства, които са под прага на бедност, как ще си платят тока?”, пита Димитров от ефира на Нова тв.

""Зелената сделка” покрива 10 области. Тежките индустрии ще бъдат пряко ударени. Ще пострадат автомобилният, морският, и авиационният транспорт. Борихме се дълго, но не успешно за пакета "Мобилност”. Франция вече си промени мнението и счете ядрената енергия за "зелена". Когато има силно лобиране, може да се направят отстъпки и дерогации – да не трябва 2025 година да затворим всичко", каза още синдикалистът.

Димитров коментира и разследването на приватизационния процес.

"Главният прокурор се захвана с нещо много важно, за което се борят стари и нови политици. Говоря за нарастващото чувство за несправедливост у гражданите. Песимистично настроен съм, че тази акция ще стигне до морално възмездие. Има дълбоко усещане, че някой крадеше в годините на прехода", каза още Пламен Димитров от КНСБ.

Според него все пак е имало и успешни сделки на приватизация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като минеш през германия и си обясняваш как и защо. Масово в селата , даже плевниците са със слънчеви панели, по този начин през деня ти си на работа и тока, който пройзвеждат панелите се насочва към работните места , а след работния ден , изгасяш офиса и светваш крушката в хола.
23
3
 
24
 
! Отговори
енергетик преди 4 години
АЕЦ Козлодуй доставя ток за 4 стотинки.Мариците- за 70 стотинки,почти 20 ПЪТИ ПО-СКЪПОКунева затвори Трети и Четвърти блок на АЕЦ Козлодуй.Токът ще поскъпва,храната-същоЕксперти от 20 държави установиха,че блоковете са сигурни и безопасни.А да видим дали Гешев ще се задейства относно това престъпление на Куневата.Дано има справедливост!
22
9
 
9
 
! Отговори
expert преди 4 години
Пълни глупости!... просто пазара ще урегулира цената и дори и да има повишение веднага ще падне все пак падарната цена на тока в ЕС е по -ниска от нашата !!!... ще ни продадат тока си без да чакат!
21
4
 
23
 
! Отговори
панчо преди 4 години
как западни държави постигат резултати без употреба на въглища а у нас това не може?
20
2
 
23
 
! Отговори
хъша преди 4 години
какво ще излезе че няма алтернатива или управляващите са неспособни да предложат такава за по чиста и ефективна енергия ли?разни муш.муроци всеки ден излизат пред медиите и насаждат страхове за да продължаваме да буксуваме в нереформиране на сектори
19
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До УЧЕНТи нали си учен?Питаме теб. Пбясни ни.
18
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГробокопачИ кой ще дойде на негово място?Някой от вашите, който пак ще направи 3000лв/$.Много позитивно, няма що.
17
0
 
25
 
! Отговори
GT преди 4 години
Нарастващото чувство за несправедливост у гражданите няма да се промени като обвинят някой дребен приватизатор. Истинската воля за промяна е когато спреш кражбите , които в момента се правят от еврофондове и обществени поръчки.
16
4
 
15
 
! Отговори
УЧЕН преди 4 години
БЪДЕЩЕТО НА ВЪГЛИЩНИТЕ ТЕЦ Е ПОСТЕПЕННА ЗАМЯНА С ВЪЗОБНОВЯЕМА И ВЪГЛЕРОДНО НЕУТРАЛНА РОДНА БИОМАСА ОТ ВТОРА И ТРЕТА ГЕНЕРАЦИЯ. НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ТОВА, А ИМА УЧЕНИ. ПИТАЙТЕ ТЯХ, А НЕ ПСЕВДО ЕКСПЕРТИТЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА.
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички знаем, че има договор и политическа уговорка тока да скочи с 50% в рамките на 5г. В момента това изкуствено не го позволяват и го задържат за да не се надигне народа, но скоро нещата могат да излязат извън контрол и няма да могат да спрат това което са подписали. Така ни заробват тия .... сега и еврото като влезе ... дупе да ви е яко!!!
14
6
 
14
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
глупоститва е типичен пример как за пореден път на лесно манипулативни мозъци им се насаждат страхове с лъжиследва да кажат че 1млн души в района ще си изгубят хляба и че няма алтернатива за прехрана и още куп глупости
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Марица изток 2 от доста време вече работи на 45%.Сега 2 момента - 719/1600МВт.4 блока не работят.За кво?Кога ще работят? Лятото ли?
12
2
 
19
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Позитивното от всичко това е, че Бохо Тиквата ще падне завинаги! Без шанс да се върне в политиката. А това, означава, че доста шапшали дет пишат тука, че му носят цветя на гробето;))) а може и паметник д аму построят до тоя на Рейгън;))) за да клечат там на пост в "името на Вожда"
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе нали има АЕЦ Козлодуй! Тока дето произвежда е предостатъчен да захранва тази мижава държавичка без индустрия и с население колкото средно голям западен град..ама много кражба бе..много!
10
2
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НАРОДА ПРЕИЗБРА БОРИСОВ НАПЪЛНО СИ ЗАСЛУЖАВА ВСИЧКИТЕ БЕДИ!
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли да се обясни алтернативата? Защото ако трябва да се инвестират милиарди в преустройството на ТЕЦ Марица Изток 2, данъкоплатците пак ще плащат. Просто ще е или от данъците или от заеми за бъдещите поколения вместо да е от сметките за ток. То е много лесно да се говори, ама журналистите да питат за алтернативите, а не просто да записват на диктофона.
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и разширете портите на терминал 2 за да не се тъпчат бягащите хора от България .
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана с АЕЦ -Белене. Махнете ги тези мошеници с ветрилки дето уж се въртят , но произвеждат ток само при определена скорост на вятъра, с панелчета дето прекарват тока от мрежата и излиза на изхода на висока цена, ТЕЦ овете , за които се плащат екотакси и ВЕЦовете източили питейните язовири и изместили коритата на реките ( Искър).
6
1
 
27
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Токът скача с 20% и правителството пада с 200км в час !
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тоя мошник нещо много загрижен за народа ?А това, че България е Европейска държава с африкански доходи.И при това вече 30 години ...