Ресторантьорите: Правите ни на тотални балъци!

С популистки и половинчати решения управлявали пандемията
Обновена: 25 мар 2021 15:50 | 25 мар 2021 15:48, Ния Христова
176
Ресторантьорите: Правите ни на тотални балъци!
Снимка: БГНЕС
"Правите ни на тотални балъци! Днес беше легализирана работата на веригите за нехранителни стоки, ако ограничат обектите си до 300 кв. м. Молим! Тоест, намаляваме площта, за да сe наблъскат всички вътре на по-малко пространство, но дейността да си продължи. Много, много несериозно! И дискриминативно". Това се казва в официална позиция на ресторантьорите, която беше разпространена до медиите.
 
В нея пише още:
 
"Значи, заведенията работят на пълната си площ (когато изобщо работят), но с 50% от капацитета си за клиенти. А веригите работят с намалена търговска площ, но със 100% от клиентите си… Хайде стига! Тук вече не може да се скриете зад медицинската логика… Зад това решение прозират големите чужди корпоративни интереси за сметка на малкия и среден семеен български бизнес!
 
"Третата вълна не прилича по нищо на втората", каза на днешния брифинг Костадин Ангелов. Не, министър Ангелов, не прилича на първата! При първата беше затворена цялата държава при 25 случая на ден, а с обявеното днес решение при над 4000 случая дневно отново не работят само заведенията, фитнесите и моловете!
Още по темата
 
Популистки, половинчати и предизборни решения управляват пандемията! Съберете си акъла и покажете капацитет за взимане на правилните решения, господа. Казахме ви го в средата на март: "Всичко или нищо" - или затваряте всичко, или отваряте всичко! А ако не отваряте - плащате навреме адекватни компенсации! Вие обаче не разбирате, не искате да го разберете или просто така ви изнася. За пореден път доказахте това, което ние повтаряме от самото начало, а именно - в това да затворите само 2-3 определени сектора няма никаква медицинска логика, а само чужди икономически и политически причини.
 
Щом няма проблем да работят магазините с преграждане на помещенията до 300 кв/м, ИЗИСКАВАМЕ НЕЗАБАВНО отваряне на всички фитнеси, танцови школи, дневни и нощни заведения, както и на всички останали бизнеси с помещения до 300 кв/м, а тези с над 300 кв/м площ да работят по условията на големите магазини и преграждане на 300 кв/м от площта си. Както и работа в откритите търговски площи! По тези правила и партита на открито можем да правим без проблем.
 
На ни се подигравайте!!! Стига дискриминация и двойни аршини! Вие доказвате, че вашите три Д са: Демагогия, Дискриминация и Диктатура!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОРИСОВ ОТМЕНЯ ЗАПОВЕДТТА НА ИКОНОМИЧЕСКИЯ МИНИСТЪР ЛЪЧЕЗАР БОРИСОВ.АЙДЕ.. ТРОЛОВЕТЕ ДА СЕ УСПОКОЯТ ВЕЧЕ!
122
6
 
6
 
! Отговори
дедо от село преди 3 години
Аааа, що бе седите затворени и чекайте некой да ви даде готови пари? Вие много добре знаете, че това е една световна лъжа ,но ви се чудим що я подкрепяте ?
121
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом го наричате "пандемия "... ще ви сърби
120
5
 
2
 
! Отговори
Аа не! преди 3 години
До Анонимен 133Без такива! Преди време бяха осъдили някоя от големите вериги, че подвеждащо предлагат продукти, които не са налични в магазина. Ирония, нали? Как да не се почувстваш у дома! Мила БЪЛГАРИЯ!
119
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А що им клекнахте преди месец?Това са кръволоци. От дума не разбират.
118
4
 
16
 
! Отговори
шмatka преди 3 години
Защо други да ви правят на балъци?ВИЕ СТЕ БАЛЪЦИ! Първо -играете на хорото на тиквата и наливате вода в неговата мелница!И второ ако иска човек да бъде достоен и честен не трябва да чака друг да му дава акъл,така че сега вие ще сте от еваната страна и хората ви се подиграват за безгръбначността .И дори ще ви накажат за това-справка ''Грамада '' Вазов.
117
10
 
9
 
! Отговори
123 преди 3 години
А в Норвегия дали служителите на ресторантите са оставени месеци наред без доходи и обезщетения, а? Защо не спрете да пишете тъпотии? А като са затворени - някаква полза има ли? Я започвайте да мислите с главите си и вижте какво наистина се случва!
116
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е новия български модел за борба с вируса за които пак всички ще ни хвалят ама не можете да го проумеете. Искат да уморят вируса с теснотия, така той ще се почувства неконфортно и ще изчене.
115
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
осигурява персонала на 650, което прави по 25лв на ден и после се чудят що държавата им дава по 24 лв и как щели да изкарат с такива пари.....ами вие официално ТОЛКОВА ИМ ДАВАТЕ!!!
114
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 126Ганьо с ц ърву ите е експерт по онлайн търговия. Абе кълвач дали Практикер например имат всичката стока която предлагат качена в техния сайт та да можеш да пазарувам онлайн?
113
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още 50 локдауна да има с 50 различни управляваши ситуацията ше е същата !Кво си мислите бе ? Че оня плешив дементирал ерген ще сътвори нешо по-креативно ? Или крадливата егоцентричка -слоницата Нинова ? Та тя разкритикува правителството,че се бавело с мерките само три месеца,след като открито отказа да сложи маска в парламента ! Ами пилота ? Той последно какво желае? Здраве или икономика ? Защото мненията му се редуваха като режима на тока и водата в силния комунизъм !?
112
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
eй, плъшшоци и в норвегия са затворени ресторантите, амаа никой не реве, тука като ви пуснат Бай *** е като изтъвван и му се радвате, осигурявате си персонала на смешни пари, затова не взимате помощи, НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ!
111
4
 
4
 
! Отговори
Ей значи! преди 3 години
Колкото и да се опитваха да ги злепоставят с всичките протести, клипове, записи от телефони и какво ли още не - не успяха така, както самите те се излагат! Благодаря Ви! Днес също успяхте да ме разсмеете господа "управляващи".
110
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като гласуваш за тиквата ще плащаш паспорт за жилището си
109
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че има избори скоро....иначе не знам! Представете си едно мнозинство (дори и не на БАЦЕ) дето има стабилни 121 депутата за 3 години напред....такъв локдаун ще ви турят, че сегашният ще ви се види песен!!!
108
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чалгаджията ще свали еднокнижника.
107
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тоя път тия са много прави. Няма абсолютно никаква логика в днешната промяна на заповедта на министъра магазините над 300 квадрата да работят с намалена площ. Сега какво става, Практикер... слагат тук там някакви паравани, намаляват си търговската площ и всичко е точно, там вирус няма. Щото му е тясно може би а той обича да се шири щото е г ъзар."Става става, поръчваш онлайн и влизаш да платиш и излизаш...това е логиката, ама сиво вещество в главата трябва!
106
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя път тия са много прави. Няма абсолютно никаква логика в днешната промяна на заповедта на министъра магазините над 300 квадрата да работят с намалена площ. Сега какво става, Практикер... слагат тук там някакви паравани, намаляват си търговската площ и всичко е точно, там вирус няма. Щото му е тясно може би а той обича да се шири щото е г ъзар.
105
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Истината е, че в държавите, в които има пълен локдаун няма намаляване на болните. Така че файда от затваряне на каквото и да е няма. Който го е страх, че ще се зарази няма да ходи на ресторант и толкова."Всъщност е точно обратното....ДАЖЕ колкото е по строг голкова по-малко заразяване има! Пръблемът е отпускането на мерките преди затоплянето на времето! Но пък е по-добре да дадеш възможност макар да имат възможност да отворят бизнеси от колкото да ги затвориш от Октомври до Април....
104
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Абсолютно вярно не виждам защо ще затварят ресторанти а Джъмбо Алати Бриколаж и Практикер ще рсботят като опеват някакви ленти абсолютен бъркоч"За да може да си вземеш сам стоката поръчана 5 минути преди това в колата? А не да чакаш доставка в другиден? Мисли беееееее, човече...то и ресторантите са така и те работя, но не може да седнеш вътре да ядеш....