Очаква ни поскъпване на храни, газ и строителни материали

Тепърва ще се усещат икономическите последици от наложените санкции
23 фев 2022 17:00, Ния Христова
127

България ще е сред страните, които ще са тежко засегнатите от санкциите срещу Русия. Около това мнение се обединяват български и западни анализатори. 
 
По-високи цени на природния газ, хранителни продукти като пшеница и месо, както и на строителни материали. Такива последствия може да има след спирането на "Северен поток 2" и налагането на икономически санкции на Русия, предупреждават от Виенския институт в Източна Европа.
 
Анализатори обаче смятат, че в момента пряка опасност за България от спирането на "Северен поток 2" обаче няма.
 
"Ако Европа зависи 40% от доставките на газа от Русия, то Русия зависи 80% от това газът ѝ да се продава в Европа", посочи пред Bulgaria ON AIR журналистът Асен Агов. 
 
"Няма да има прекъсване на газовите доставки от Русия за Европа, защото това не е изгодно нито на Русия, нито на Европа. Особено пък на Русия, която своя газ го продава над 80% в Европа и Турция. Така че това няма да се случи. Най-вероятно "Северен поток 2" няма да заработи през тази година", заяви Пламен Димитров от Българското геополитическо дружество.
 
Според бившия заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев, тепърва ще се усещат икономическите последици от наложените санкции.
 
"За момента санкциите не са бруталните, които бяха обещани от САЩ. Това, че в момента има налагане на санкции на определени банки, ще удари възможностите на Русия да обслужва своя дълг и да работи за нов. Възможностите за търговия на Русия ще намалеят значително", обясни той.
 
Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
6
 
! Отговори
Говедарина демоНкрат преди 2 години
Слава Руската армия. Слава Россия. Спасибо Дедо Ивану за Освобождение 500 г.Османско турцко робство. Слава Цар Освободител. Слава Путину
102
0
 
6
 
! Отговори
Говедарина демоНкрат преди 2 години
Асан Агов, ауак акбар баа. Не си в час баа. Дал си чул среща имаше Путин - Си в Пекин. За 10 год.газ да дава като за 10 Европейски съюзи. Сма откъде акъл във вехтата седесарска кратуна. Толкова са изтъпели тее вехтошари у нас!
101
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре сороспияците куфарите товарня влак и у сибир да чукат камъни.
100
0
 
4
 
! Отговори
Ами аре преди 2 години
Познайте кои очакват сопата.
99
1
 
16
 
! Отговори
Кочо преди 2 години
Строителните материали поскъпва ли, това е супер, най накрая тоя имотен балон ще изтрещи и всички ще се успокоят, най вече милионерите на хартия
98
5
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 години
Днес приключи БГ строителен бум.Балона ще спихне в рамките на няколко седмици, след което лихвите ще скочат,безработицата ще се вдигне с 10-20% и ще започне следващата криза.Да му мислят тези тарикати с ипотеките, ще ги видя как ще връщат огромните с кредити с още по-огромните лихви.
97
1
 
10
 
! Отговори
Сссс преди 2 години
Всички да спрат да си плащат заемите към банките,за частните лица говоря,ипотечни,потребителски,не 100човека,абсолютно всички.....
96
1
 
9
 
! Отговори
не знам преди 2 години
защо пропускате Китай ? Той НЕ е осъдил указа на Путин . А двете държави с общи интереси ще ни разкажат играта на всички , особено на Европа - за стоки , а да не забравяме и това ,че след Япония американския дълг е в ръцете на Китай .
95
11
 
11
 
! Отговори
и лопатите преди 2 години
На мен ще ми липсват руските емайлирани тенджери и здравите лопати. Грозни или с недобър търговски вид, но пък служещи години наред. За жалост и оттам идват ментета на ребрандирани с руски етикет китайски лопати и тенджери. Сега ще ми напраскате (-), обаче ако западът спре технологичните стоки като чипове, софтуеър,машини..., руснаците ще окъсат още, защото няма да има с какво да сглобят нито телевизор, нито кола, нито нищо, така сме навързани днес. Няма самодостатъчна държава, айде на минусите
94
4
 
18
 
! Отговори
дедо преди 2 години
Няма лошо ,ние сме Европейци хора.Кредити,заеми и самота това е бъдещето!
93
4
 
13
 
! Отговори
коко преди 2 години
ще свършите като индиянците в резервати това могат хаамериканците
92
6
 
11
 
! Отговори
Оня преди 2 години
До 95.За жалост но бих отишъл в Русия защото с професията като професионален промишлен бояджия след 30 г.демокрация,получавам 500 евро.Сигурно и аз трябва да отида в английските ниви за да си мисля че печеля нещо.Сигорно ме разбираш.До сега трябваше да се пенсионирам при Бай Тошо.
91
15
 
14
 
! Отговори
народе действай преди 2 години
Радеф е национален предател и трябва да бъде изправен пред съда за предателство. След това копоя му Чашков и останалите членове на Престъпната Пратия.
90
20
 
8
 
! Отговори
До 98 преди 2 години
Смотльоо,бегом тогава при Путин,он ще те "позлати" и ще подкараш евентуално Maybach!Ако не друго,сега поне имаш избор,направи го и недей да блееш тук!
89
5
 
11
 
! Отговори
глупости преди 2 години
Всички знаем че основния проблем на социалистите в България са четирите годишни времена и световния империализъм. Веднъж като се налапат социалистите и като с мажическа ръка всичко става стабилно. Лошото е че после трябва да им плащаме греховете. Спомнете си 1997 г. Изведнъж долара стана стабилен. Цените спряха да нарастват. Всичко се стабилизира като с магическа пръчка.
88
1
 
13
 
! Отговори
Дора преди 2 години
Бюджетът разчита на приходи от ДДС върху увеличени цени на стоките.
87
12
 
8
 
! Отговори
До97 преди 2 години
Момче,Главният защитник на Руските интереси във България последните години се нарича Борисов и точно за това се прости един път завинаги със своето"Управление"-КРАДЕНЕ!
86
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак лъжи и оправдания. Преди поскъпването беше поради "други причини", сега е заради Украйна и санкциите. Трябва да ви кажа, че над 50% от българите са русофили, т.е. това са ***, на които трябва да им бъде отнего гражданството и да бъдат изпратени в Русия с шлепове. За това и в България има такива вярвания и хибридки как всичко ще поскъпне заради Украйна, а не заради президента-агент на ФСБ и правителството му от русофили помирисали Харвард.
85
7
 
13
 
! Отговори
До Анонимен 87 преди 2 години
Ам чи той Тулупя ни насади и с още едни три милиарда лева за фърчила на хартия с идеята да си купи индулгенция от САЩ,ама нещо не го огря,взеха че го изритаха като мръсно куче!
84
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега не съм чул нито едно мнение на първия ни евроатлантик и натовеца Сополон Паци!Той да ме е отишъл на фронта да защитава нато и да бие Русия ,барабар с плевнюту и другите подобни платени ме керета?