Петков: Ще има дипломатически отговор на изявления на руския посланик

"Не е приемливо да говори от името на българския народ срещу правителството"
514
Петков: Ще има дипломатически отговор на изявления на руския посланик
Снимка: БГНЕС

Ще има дипломатически отговор на изявления на руския посланик у нас, даде да се разбере премиерът Кирил Петков след заседанието на правителството.

Още по темата
Не е приемливо по никакъв начин чужд посланик да говори от името на българския народ срещу българското правителство, заяви Петков. Въпросът е обсъждан на оперативно заседание на кабинета.

Преди дни руският посланик в София Елеонора Митрофанова каза, че мнозинството от хората в България не подкрепят нито реториката, нито действията на правителството по отношение на Русия.

Тя отбеляза, че в големи градове на България, включително Варна и София, е имало антинатовски акции в подкрепа на Русия в момента на посещението на шефа на Пентагона Лойд Остин.

Преди малко повече от две седмици Петков покани Митрофанова на разговор в Министерския съвет заради нейни думи по повод отбелязване на Освобождението на България на 3 март.

Тогава българският премиер призова първия руски дипломат да се придържа към общоприетите норми на дипломатическо общуване и изиска от нея да се отнася с нужното уважение и да не използва обидни квалификации към българските институции. От МС съобщиха, че посланик Митрофанова се е извинила.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
372
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради такива изказвания и гоненето на руски дипламоти България е във списъка на неприятелските държави на Русия които от тук нататък ще плащат за газ в рубли. Кирето има ли рубли?Щото вече и с долари не става, с евро пък хич и от другаде скоро газ нема да има. Тогава кво праим.
371
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков г-жа Митрофанова е права, свери си часовника. Българският народ като цело с малки изключения като Трабанта, и още подобни такива за са подържане на добрите връзки с Русия.Русия ни е дала свободата беше на Шипка и виде какво става нали.
370
3
 
6
 
! Отговори
До 411 преди 2 години
Няма да страда той, а България и тия в нея.
369
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мравката Киро Натегачев, с чисто нова опора отзад от НАТО се репчи на мечката? Рано или късно ще страда много и ще съжалява, а неговото НАТО както винаги ще си измие ръцете.
368
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това английското *** го кацнаха тука и вече се виджа, че хабер няма нито от настроенията на хората нито от каквато и да е мярка в НАТО/USA/UK натегачеството си. Ще си счупи главата, явно не разбира, че с Русия трябва да поддържа нормални отношения. За няколкото месеца от както управлява, надскочи трибалтийските натегачи. Там изгониха по 2 - 3 руски дипломати, а тоя изгони без обяснения 10! Рие, рови без да се усети, че ще ни докара големи проблеми с това.
367
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди нямаше вътрешни протести с/у Варшавския договор,а само с/у партийно правителствени власти и хоп по тяхна покана за няколко нощи се изипваха на гости как поканени цялата отбрана на Варшавския договор от съвместни по договор и начело с военните части от СССР въпреки,че поканилите ги как участници в тоз договор имаха свои военни за справяне със своите недоразумения кой от кои казал-хоп каня гости,а сега 2 пъти се получава опозицията казва хоп кани гости и все от СНГ идват,а от НАТО не канят.
366
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Война на простия канадец киро.
365
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обективна истината е забранена при демокрацията, особено когато тя е в необявен фалит, крипто фалит хах
364
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички дипломати са марионетки.Но си трябва дипломат от Русия.Нека стои.Нищо кой знае какво лошо не е казала.Даже помага да не ни гледа Русия като потенциална цел.Там и в Украйна май са останали с впечатлението как България е дала 30 самолета на Украйна.Пък ние имаме 5.Сигурно са им резнали новините от тук след малко след публикацията за 30-те самолета и не знаят как нищо не сме пращали.
363
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само гонене за киро мошеника оттук нататък.
362
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков вече настъпва мотиката, не му блазя
361
6
 
4
 
! Отговори
ссс преди 2 години
Айде гонете я тая гадьина, че и на русофилите взе да им писва даже...
360
4
 
7
 
! Отговори
ЕС+САЩ=цензура преди 2 години
ПростКиро, това от Козяк ли го разбра? Кога ще "хванеш" американски агенти ще накажем Американски дипломати - те се местя в пъти по-силно и по-грозно във всички дела на България! Заменихме Тиква срещу Ряпа на изборите! БегръбначнаСлабоволеваСлугуваща на чужди интереси Канадска Ряпа, сорт ТъпоКиро! Правителството така се е надупилоИнагъзило на Козяк, че е срамно да ви гледа Човек!
359
3
 
5
 
! Отговори
ууу преди 2 години
Крива голяма уста говори много, когато мозъкът не мисли.
358
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кукла- марионетка. Тя е красива, но напълно празна. Големите глупави очи не изразяват нито една мисъл. Тя е изцяло подчинена на волята на другите, някой и дърпа конците. Кой ги дърпа? Неизвестно това е скрит персонаж. Какъв е вида на конците? . Това са материални блага и така картата показва комплекса на Барби - красива външност и абсолютно празна глава. Съвършенството на формата при липса на съдържание. Инфантилност. Марионетката - това е обект на манипулация.
357
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Редно е всяка държава да има дипломат тук.Особено когато има война.Спазвайте демокрацията и не бъдете едностранчиви.Ако гледате само едната страна на монетата може лесно някой да ви манипулира.
356
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нужда да има такова заяждане с чужди дипломати.В България има демокрация и затова има различни мнения,което е добре,но руската посланничка се е объкала как повечето са за Русия.Ние си обичаме спора,а истината се ражда в диалога.Между другото ако в Русия има лоши коментари за България ние няма как да разберем,защото нямаме достъп до руски сайтове.Ако ни обяват война късно ще разберем,защото нямаме новини от там.Бъдете малко по-умерени в изказванията си.Цялото плюене е излишно.
355
4
 
12
 
! Отговори
3M преди 2 години
Kогато и да изгоните това НЕЩО, все ще е късно. Няма работа в Родината ни!
354
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руското и3чадие Копейкин го държат на каишка от руското посолство и когато им потрябва го насъскват да лае срещу враговете на Путин и Русия. Много меко се отнесоха с него украинските граничари. Можеха да му затворят устата.
353
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Нали това казах - ние имаме право да го плюем, но Митрофанова - не.

Спонсорирани публикации