Станка Желева: Радев няма демократични позиции

Президентът заел позицията на Русия във войната
74
Станка Желева: Радев няма демократични позиции
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев няма демократични позиции, няма визия и концепция за развитието на България. Това смята Станка Желева, дъщерята на президента Жельо Желев.

Тя излезе с критично писмо към държавния глава.

Още по темата

„Това писмо е написано, защото, според мен е тревожно това, което се случва в момента, тревожна е позицията на президента. Той трябва да уравновесява нещата и България да върви към Европа, към демокрация”, коментира Желева пред Нова телевизия.

„За мен е изключително обезпокоително, че се чуват призиви за излизане от ЕС, от НАТО, за което агитират от разни партии. Войната в Украйна беше катализатор за неговата позиция. Той не твърдо и открито, но все пак зае позицията на Русия. Той отказа да бъде изпратено оръжие към Украйна. Подигравка беше да им прати бронежилетки и каски, които нищо няма да помогнат на хората”, заяви Желева.

„Скандално е, че президентът не излезе да заеме позиция срещу арогантното поведение на руската посланичка. Как не излезе и не каза, че посланик не може да се държи по този начин?, попита Станка Желева.

„Именно поради позицията на президента има толкова висок процент на хора, които не осъждат войната. Генерал Радев е един военен. Сигурно е много талантлив пилот. Но президентската институция е друго. Този човек няма визия, концепция за България. Не мога да приема, че този човек не може да осъди поведението на руския посланик”, каза Станка Желева.

Тя отправи критики и към Стефан Янев.

„Неговото протеже – генерал Янев, само преди 2 дни направи партия, която ще участва на избори и иска да обере целия вот на националисти. Индиректно казаха, че е по-скоро на страната на Русия”, коментира Желева.

„Президентството прилича на казарма – има само военни, хора, които работят за различни служби. Може утре да обяви военно положение. Този човек няма демократични позиции”, смята Желева.

Попитана са сближените позиции на президентството с ГЕРБ, тя каза: „Цялото задкулисие е свързано с тях. Както сближиха позиции „Възраждане” и ДПС”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо Радев трябва да има демократични позиции?Кой ви каза че тази чумава система демокрация е много убава и че всеки трябва да се придържа към нея?
15
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умна и красива като баща си . За два инфлационни долара е готова на всичко ...ген
14
3
 
26
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Помня я от студентските години. Дори не мога да изброя колко пъти се влачи на изпит при проф. М. Семков, но не успя да го вземе. Изводите оставя на читателите, които могат да мислят. Сега е "демократично" време, всички си вземат изпитите, в страната хора с дибломи бол, но няма професионалисти в нито една сфера. Все още се разчита на кадрите от онова "лошото" време! А станкините разсъждения на ангро показват липсата на познания и аналитична мисъл.
13
4
 
16
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Не съм чувал нито за Станка нито за Пенка :)))
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има "Изгубена Станка" на Илия Блъсков, но тая си е направо загубена. Ако не беше дъщеря на Жельо Желевв, което си е чиста случайност, дали щяхме да я гледаме по телевизиите? Нищо против децата на такива личности, но нека има какво да кажат, да не тежи само името им.
11
4
 
26
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Бащай ни предаде на сащ и вижде до къде стигнахме,копаем дъното ...
10
2
 
24
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
А коя е Станка Желева?... За баща и сме чували - тя коя е? Никой нищо не е чувал за нея, нито във времената, когато майка и слагше ръка на чашата на баща и по време на официални вечери (за да не му сипват повече), нито след това... И изведнъж - експерт по демокрация...
9
2
 
22
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 2 години
ЗАЩО НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ИНТЕРВЮИРА ТОВА ДЕВОЙЧЕ...КАПАЦИТЕТ ГОЛЯМ ЛИ Е...ПРОЗИРА МНОГО ЗЛОБА В ДУМИЧКИТЕ И ...ЗАЩО НЕ Е В ОКОПИТЕ НА ПЪРВА ЛИНИЯ В УКРАЙНА,С ЧЕРВЕН КРЪСТ НА РЪКАВА И ДА МЪКНЕ РАНЕНИ...ДА ДАДЕ ПРИМЕР...
8
3
 
17
 
! Отговори
До Асан преди 2 години
Не е мома, но името на мъжлето й би било странно и неразбираемо за българите.
7
3
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Банкянския Феномен,щом е опрял до Станка Желева,значи хептен го е закъсал с...парите. Едва ли Станка му е искала...пари,за да се...упражнява по телевизиите.
6
2
 
20
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Станка атакува с танка :)))
5
6
 
31
 
! Отговори
4646 преди 2 години
тихо ,защото знаем много добре баща ти каква позиция беше заел (Стойка Г)пред америакнските си господари . От къде на къде ще изказва мнение тази ?!?!?!?
4
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах я сутринта по телевизията.Не можеше да говори,запецваше.Някакви необосновани твърдения говореше без да подкрепи нищо от казаното с факти.Със същия успех може да твърди,че Радев е рептил.Направо теории на конспирациите развиваше в ефир.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутри против Радев
2
6
 
25
 
! Отговори
b преди 2 години
смешница
1
10
 
21
 
! Отговори
защо преди 2 години
Умна и красива.