Станка Желева: Радев няма демократични позиции

Президентът заел позицията на Русия във войната
74
Станка Желева: Радев няма демократични позиции
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев няма демократични позиции, няма визия и концепция за развитието на България. Това смята Станка Желева, дъщерята на президента Жельо Желев.

Тя излезе с критично писмо към държавния глава.

Още по темата

„Това писмо е написано, защото, според мен е тревожно това, което се случва в момента, тревожна е позицията на президента. Той трябва да уравновесява нещата и България да върви към Европа, към демокрация”, коментира Желева пред Нова телевизия.

„За мен е изключително обезпокоително, че се чуват призиви за излизане от ЕС, от НАТО, за което агитират от разни партии. Войната в Украйна беше катализатор за неговата позиция. Той не твърдо и открито, но все пак зае позицията на Русия. Той отказа да бъде изпратено оръжие към Украйна. Подигравка беше да им прати бронежилетки и каски, които нищо няма да помогнат на хората”, заяви Желева.

„Скандално е, че президентът не излезе да заеме позиция срещу арогантното поведение на руската посланичка. Как не излезе и не каза, че посланик не може да се държи по този начин?, попита Станка Желева.

„Именно поради позицията на президента има толкова висок процент на хора, които не осъждат войната. Генерал Радев е един военен. Сигурно е много талантлив пилот. Но президентската институция е друго. Този човек няма визия, концепция за България. Не мога да приема, че този човек не може да осъди поведението на руския посланик”, каза Станка Желева.

Тя отправи критики и към Стефан Янев.

„Неговото протеже – генерал Янев, само преди 2 дни направи партия, която ще участва на избори и иска да обере целия вот на националисти. Индиректно казаха, че е по-скоро на страната на Русия”, коментира Желева.

„Президентството прилича на казарма – има само военни, хора, които работят за различни служби. Може утре да обяви военно положение. Този човек няма демократични позиции”, смята Желева.

Попитана са сближените позиции на президентството с ГЕРБ, тя каза: „Цялото задкулисие е свързано с тях. Както сближиха позиции „Възраждане” и ДПС”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
9
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Като каква е давате тази ?Стига сте лансирали национални предатели!!!По времето на желю предателя освободи всички затворници с тежки криминални деяния и престъпността беше доста силова до 1998г.Точно тоя национален предател създаде ДПС!!!!Той махна и софийското жителство и селенията се премести в града а град без село е загубена клауза и заради това ще вкарваме продукция а не да произвеждаме и изнасяме за по добра икономика .Такива предатели и техните семейства заслужават Белене
35
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигурантът е отявлен русофил и предател... Каква друга позиция може да има?
34
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая да ходи да си гледа доматите и краставиците и да не се изказва само защото баща й (зелю жабата) е бил президент.
33
7
 
18
 
! Отговори
Ончо преди 2 години
На тази татко й беше суетен псевдофилософ, като човек не беше лош, но имаше нелепото самовъзприятие като за голям учЕн.
32
6
 
17
 
! Отговори
Zoro преди 2 години
Марш в гьола обратно и да не съм те видял повече , Баба Кикирица!
31
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано влезне да прочете мнението на хората за нея в напълно излишната и нищо не казваща ваша публикация.Днес Станка, утре Плевнелиев, после тлъстият АЛ, после рошавата клептоманка от летищата, все такива лузъри и политически трупове ни презентирате.Итриенето на този коментар да започне сега....
30
5
 
14
 
! Отговори
алоо преди 2 години
А ти коя беше?!?!?
29
6
 
22
 
! Отговори
Скрийте я преди 2 години
Въобще даже не прочетох какво е казала. По- добре да дават мнението на Тошко (внукът на Живков). Несериозна работа и напъни за слава
28
4
 
21
 
! Отговори
Пич преди 2 години
По какъв случай почват да ме захранват с мнението на тази всеки ден? Кой плаща?
27
3
 
12
 
! Отговори
Станке преди 2 години
да не мъ забрайш! Заръчал съм ти два чувала картофи и един чувал червен пипер като стане твоя!
26
4
 
23
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Не одобрявам войната, но Путин беше предизвикван с години! Който и руски президент да беше на мястото му, щеше да направи същото! В Украйна се готвеха планове за нападение на Русия!
25
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и баща и грозен ама тая?- пази ме боже.
24
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 28 "която спаси баща й от там, където ме беше мястото." Я кажи, къде "му беше мястото" според теб, "демократе"?
23
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гражданин "Все още се разчита на кадрите от онова "лошото" време!" Няма НИТО ЕДИН сектор на реалната икономика, който да разчита на "кадрите от онова време". Кадрите от онова време са заети с това да си крият некадърността за да си пазят жалките службички. Истинските движещи икономиката са под и около 40 и нямат нищо общо с "онова време".
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам кои са родителите й, крушата не пада по-далеч от дървото. Тази, вместо да л..ае, да е благодарна на Л. Живкова, която спаси баща й от там, където ме беше мястото.
21
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха, Радев бил пилот ама не било като да си президент! На теб Станке, татко ти беше най-големият клoyн-президент! Американците ни го бяха инсталирали за да се подиграят с хилядолетната ни история и за назидание. Няма държава в която да не е отишъл и да не ни е изложил. Когато архивите говорят и щерките мълчат. Другата глупост за Янев е също уникална. Ама нали си знаем, че крушата не пада по-далече от дървото Желев. Та Янев е про-руски колкото аз съм марсианец! Ай у лево провинциална прелест
20
4
 
24
 
! Отговори
L. преди 2 години
Освен нечия дъщеря - което няма как да е иначе - Станка други постижения и позиции има ли? Че и оценки да дава!
19
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Станка ***,хем грозна,хем глупава
18
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все още се ползва от името на баща си, защото ако не е то, никой няма да знае коя е. Срамно! Бащата първият предател на България, сестра и не можа да понесе срама от действията на баща си и се самоуби! Остана тази да трови въздуха с присъствието си!
17
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви демократични позиции от БКП комунист??