Демерджиев: Не нападайте полицаи, защото могат да отвърнат

По негови думи такъв бил случаят с 19-годишният мъж в Плевен
Обновена: 16 фев 2023 14:52 | 16 фев 2023 14:26, Йоана Цонева
42
Демерджиев: Не нападайте полицаи, защото могат да отвърнат
Снимка: БГНЕС

Много рядко полицията си позволява да посегне на някого, без да е провокирана или без да е нападнат полицай. Това заяви в Бургас вътрешният министър Иван Демерджиев, цитиран от bTV.

Той посочи, че обикновено полицаят отвръща, когато е нападнат, а хората трябвало да знаят, че полицаите не са подходящи за нападение, защото напоследък това усещане по негови думи се е загубило.

"Всеки полицай, който си позволи противообществени прояви, най-често бива задържан от колегите си. Тези случаи трябва да се следят внимателно, защото понякога има много важни нюанси, които се спестяват при поднасяне на случая", отбеляза министърът.

По негови думи такъв бил случаят в Плевен, където 19-годишно момче е в болница след побой пред дискотека, като родителите му твърдят, че то е било пребито от четирима униформени.

"Там, след като се изгледат внимателно камерите, се вижда, че момчето съвсем не е подходило безобидно към ситуацията. До голяма степен я е провокирало", подчерта Демерджиев и допълни, че проверката продължава и е на финала.

Още по темата
Той заяви, че полицаите могат да носят служебното си оръжие със себе си, но трябва да преценяват много точно кога могат да го използват.

"Това в никакъв случай не може да става, когато разговарят със съседи или по друг такъв повод. Подобно поведение няма да се толерира", категоричен бе Демерджиев.

Относно организацията за вота на 2 април той отбеляза, че след няколко проведени избори МВР има много добър установен механизъм за действие и противодействие на купуването на гласове. Работи като смазана машина, но тук ще добавим малко повече енергия заради връщането на хартиената бюлетина, допълни министърът.

По негови думи се очаква по-голяма активност от хората, които биха желали да манипулират вота с различни престъпни практики. Той обаче изрази увереност, че и този път безопасността на вота ще бъде обезпечена.

Демерджиев заяви, че по изключение се очакват рокади в дирекциите по места там, където "са сигурни, че се налага такава интервенция преди изборите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
11
 
2
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Когато служителите на редът работят по закона за джунглата ще бъдат съдени по същия закон или нормативен акт който изпълняват както във всяка една демократична държава - Така би било редно по съответната конституция на една демократична държава.
28
0
 
16
 
! Отговори
КАРТЕЛИТЕ СА ПО МИЛИ преди 1 година
Видях му снимката от миналата статия. БОЖЕ ГОСПОДИ НЯМАМ ДУМИ ПАЛА СВЕЩИ ДАНО СЕ ОПРАВИ МОМЧЕТО.... Та той е обезобразен!!! Баща му сигурно трябва в Америка да го води по психолози и пластични хурурзи. След такова жестоко пребиване, прибадък и кома, много е вероятно момчето да е претърпяло енцефалопатия на главният мозък. МВР-то е по зло от ислямистите и мексиканските картели... Опа, момчето е изписано от болницата на другия ден с контузен нос... Тва горе беше от някъв филм, май.
27
10
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Влизат по къщите и убиват от страх да не ги уволнят какво искаш и баници да им омесим.
26
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срамно и жалко изказване за човек, който е бил адвокат...
25
8
 
3
 
! Отговори
19 годишен преди 1 година
На две шишета, три цигари, 6 розови хапчета, и некъв бел прах, нема как да знаеш, кво точно ще каеш. Моля полицаите да се съобразяват с това
24
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато чуя за корумпе което е опънало петълите,си отварям биричка,никакво съчувствие за тази корумпирана банда безскрупулни, аморални, алчни, неуки, необразовани, морално разложени лапачи на държавна хранилка. Дрогирани и пияни каналджии.
23
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еничари в униформи. Бият единствено българите. "Братята" и ДПС-то не се закачат. Демерджиев също е от боята.
22
10
 
14
 
! Отговори
Онуфрий преди 1 година
Можеха да го неутрализират и да го арестуват, а не да го пребиват! Или вече може...
21
6
 
5
 
! Отговори
перко преди 1 година
Г-н, "Бях точен с Парите" няма ли да коментирате случая в Дупница??? ?
20
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе еййй,какво е това отвръщане,пет праасета да смелят един младеж от бой?Ако утре младежът и неговите приятелчета смелят някоя ваша прасюга от лабут,така ли ще хортуваш пак?
19
6
 
11
 
! Отговори
Спилбърг преди 1 година
Имаше един филм в който прасетата управляваха хората! Добре дошли в живото кино!
18
6
 
6
 
! Отговори
Зъбче преди 1 година
Тоя май ще бъде награден за заслуги към холдинга и обявен минимум за главен мултак! Момче с потенциал , може и председател да стане! Машала на такива хора, Ашколсун и още мого хора, принципи и доверие да продадат за по няколко лири!
17
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този чувал ли е, че обществото би трябвало да се крепи на ЗАКОНИ, а не НА ОТВРЪЩАНЕ.Само заради това му изказване, би трябвало да изхвърчи на секундата от поста си. И това е най-малкото. Започне ли се с отвръщане край няма.
16
9
 
13
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 година
" Крадеца вика , дръжте крадеца ! " . Фуражката явно смята българският народ за особено оглупял . Обидата е много голяма . Именно фуражките ( полицаите и охранителите ) са агресивни към българският народ . Това изказване е типично за диктаторските режими по света .
15
8
 
11
 
! Отговори
истина преди 1 година
1944 г. целият личен състав на царската полиция е сменен с алчни плебей и от ПОЛИЦИЯ СЕ НАРИЧАТ МИЛИЦИЯ и така до 1991 г. без да сменят личният състав тези неграмотни хора сменяват името си от милиционери на ПОЛИЦАИ .. Този акт е противозаконен и НЕ МОРАЛЕН ЗАЩОТО ПРЕСТЪПНИЦИ НЕ МОГАТ ДА СТАНАТ ПОЛИЦАИ........БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ПОЛИЦАИ БЪЛГАРИЯ Е НАЙ БЕДНАТА И КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА В СВЕТА.....
14
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Не нападайте полицаи, защото могат да отвърнат!"...... ВЪПРОС КЪМ ИЗНАСИЛЕНО ВЗЕЛИТЕ ВЛАСТТА СЛЕД ЖЪЛТОПАВЕТНИЯ ПУЧ 2020-Тогава полицаите нямаха ли право да "отвърнат"?! РАДЕЕЕЕФ, предателю в ада да гориш!
13
1
 
16
 
! Отговори
Уилям Линч преди 1 година
За всяко прасе звънче - камера и така ще знаем къде грухтят с нашите данъци по цял ден и ще имаме защита срещу тях! Така е и в демократична братска хамерика! Така трябва да бъде и тук. Може да вземем и от лошата Раша камерите в колите също да са задължителни!
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мвр се превръща в опг...
11
3
 
8
 
! Отговори
Потен преди 1 година
Разследване срещу този от снимката с излъчването на мис пиги за укриване и съучастие в престъпление при условие на организирана престъпна група с утежняващи вината обстоятелства - злоупотреба със служебно положение!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те полицаите не отвръщат, а удрят първи... колко пребити вече има от негодниците на този престъпник в министерско кресло?Хайде, комунистчета! Събирайте си дисагите и пътя... от където сте дошли.