МВР почва масови проверки за превишена скорост

По празниците е имало 37 000 нарушения
19 апр 2023 13:15, Стела Стоянова
27
МВР почва масови проверки за превишена скорост
Снимка БГНЕС

До края на седмицата в цялата страна започва специализирана полицейска операция за превишена скорост. Това съобщи на брифинг главен инспектор Лъчезар Близнаков.

По време на операцията на много места в цялата страна ще се извършва контрол на скоростните режими чрез техническите устройства, с които разполагаме, каза инспекторът.

По думите му местата за контрол не са случайни, а са избрани спрямо данните за пътнотранспортни произшествия, които са настъпили вследствие на превишена или несъобразена скорост.
В петък ще се проведе така нареченият „24-часов маратон“, в който служители на реда ще следят и през деня, и през нощта за спазването на ограниченията.

По отношение на проверките, извършени по празниците, Близнаков каза, че са установени 37 000 нарушения. Той даде пример за водач, който карал с 225 км/ч по Софийското околовръстно шосе около 18 часа в най-натоварения ден от великденските празници.

Друг подобен случай е от автомагистрала „Струма“, където водач е шофира с 203 км/ч, каза Близнаков. Това са част от примерите, заради които няма да спрат да полагат усилия и засилен контрол, допълни той. По празниците са установени и 223 случая на водачи, които са употребили алкохол или наркотични вещества и са си позволили да шофират.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: МВРпревишена скорост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
5
 
! Отговори
питам сромно преди 1 година
Кога ще започнат да глобяват турскете, румънските и украинските тираджии. Или ще продължават да се правят, че нищо не виждат.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато караш с 140 на магистралата и те минават като скиор флагче... и пукната патрулка няма...
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Осъзнавате ли колко е ненормално на Тракия между Пловдив и Пазарджик, където е дупка до дупка и кръпка до кръпка ограничението да е 140км/ч, а на Ботевградско - равен, гладък, 4 платна булевард - 70км/ч! С кой акъл? Спокойно може да се кара със 130 преди да влезеш в София, но НЕ! А на Тракия, ако караш с повече от 110 си просиш за ново окачване!
24
1
 
3
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Ако последствията ще са като от досегашните,по-добре да не се правят.Защж да се губи време и ресурси.Защо закона не предвижда отнемане на книжката при забавено плащане на глобите ,както е дерегистрацията при неподновена гражданска отговорност.Или да пълним касите на частните дружества може,а за държавния бюджет не.
23
0
 
4
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Където има 30 и тези просяци са там. Да сложат и чугунен леген на капака, да събират левчета
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ооо да, на ключови места , като например от 90 става на 50 заради пешеходна пътека, която пресича 8 лентов път
21
0
 
5
 
! Отговори
Ivan преди 1 година
Други важни неща в тази държава няма ли?Как натряскали 600000 фиша,най-малко половината от които са от знаци,останали от соца -голяма новина,няма що!Ама някой да излезе от ушевите да обясни какъв е ефекта от безсмислените им акции-няма кой.Защото ефекта от тях е КРЪГЛА НУЛА!Същия брой произшествия,почти същия брой загинали всяка година.Ако сте в частния бизнес и резултата от "работата" ви е този-изхвърчате на мига,а не като у нас-да ви хрантутим цял живот да висите по храстите.НЕКАДЪРНИЦИ!
20
0
 
1
 
! Отговори
RS 6 345 km/h преди 1 година
Три бимберици и радарът мига на паpцaлu.
19
0
 
5
 
! Отговори
Sarrc преди 1 година
Нека държавата си реши проблема с кръвните изследвания за наличие на наркотици, а не само да има лаборатории в София, правят се проверки добре правят се тестове с дрегери разни добре а резултатите след 6 месеца ми това нормално ли е
18
0
 
6
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Това защо е новина. Не трябва ли да е постояннен този контрол, не е ли това работата, за която в КАТ взимат заплати.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясано, пак ще се крият зад безсмилени ограничния останали от дедите ни. Далече съм от идеята, че ще застанат по опасните места. По скоро по наи доходоносните. Все пак, едно че трябва да се отчита дейност а и едни пари да се съберат.
16
1
 
11
 
! Отговори
ДРАГАН преди 1 година
МВР СА ШАЙКА КРЪ ВОПИИЦИ, КОИТО ЗАСТАВАТ НА ШИРОКИТЕ БУЛЕВАРДИ ДА СЪБИРАТ ПАРИ ОТ СКОРОСТ, А КОГАТО ТЕ БИЯТ И ГРАБЯТ, НИКАКВИ ГИ НЯМА! НАЙ ГОЛЕМИТЕ ПРЕС ТЪПНИЦИ СА ТЕ!
15
1
 
2
 
! Отговори
аз съм пак преди 1 година
За да имат поучителен характер всички тези глоби/санкции и тн трябва да бъдат връчвани в момента на извършването на нарушението - снима те камерата и веднага ти се изпраща на телефона смс или вайбър съобщение със снимка/скорост/глоба, обвързване с нап - данъци,такси и тн и събираемостта става 100%+ така веднага ти въздейства и съответно противодейства... всичко останало е абсолютно архаично и създаващо корупционни практики... Камери навсякъде и това е.. никакви полицайчета в храстите
14
0
 
3
 
! Отговори
fd преди 1 година
Това защо е новина? Не ли сред ежедневните задължения на тия хора да следят за превишаването на разрешените скорости???
13
0
 
8
 
! Отговори
Васко преди 1 година
Сменени табели от скорост 60км на 50км. Ако се направи една стаистика в КАТ съм сигурен, че преобладават нарушенията с превишване скороста с т.н. = 30 % -11-15 км отгоре.
12
1
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Излезте от храстите по междуселските пътища и озаптете нисколетящите самолети по магистралите.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези проверки трябва да са постоянни и да не се обявяват като кампанийни. Хазната може да се напълни само от тези глоби. Какво толкова ги жалят.
10
0
 
7
 
! Отговори
каква подигравка преди 1 година
"В петък ще се проведе така нареченият 24-часов маратон, в който служители на реда ще следят и през деня, и през нощта за спазването на ограниченията." Честит ви ден на полицаите-работят-за-24-часа! Един път в годината се случва явно, щом го споменават! Да го направим национален празник, и да ги закичим с петолевки!
9
0
 
11
 
! Отговори
ДОСЕГА КВО ПРАВИХА? преди 1 година
"МВР почва масови проверки за превишена скорост" ЗАЩО ПОЧВА, ДОСЕГА КАКВО ПРАВИ?? Това е най-загадъчното и мистериозно нещо, как редовно обявяват " сега за малко ще си вършим работата, за кратко ще направим "акция" да вършим това, което трябва да правим по 365 дни в годината"!?
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво значи "започват"?ми то трябва да е перманентен тоя контрол бе!???