Поскъпване на тока от 1 юли обсъжда КЕВР

Средно с 3,63% ще се повишат цените
Обновена: 1 юни 2023 10:16 | 1 юни 2023 10:14, Стела Стоянова
45
Поскъпване на тока от 1 юли обсъжда КЕВР
Снимка БГНЕС

Открито заседание за обсъждане на доклад относно утвърждаване на цени в сектор "Електроенергетика", считано от 1 юли, ще се проведе днес от 10:40 часа в сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), става ясно от проектопрограмата на регулатора.

Средно с 3,63 процента да се повишат цените на електрическата енергия за битовите клиенти за новия регулаторен период, предвижда доклад на КЕВР.

В него е записано, че цената за клиентите на "Електрохолд Продажби" ще се повиши средно с 3,44 процента. Поскъпването за битовите потребители на "ЕВН България Електроснабдяване" ще бъде средно с 3,41 на сто, а за тези на "ЕНЕРГО-ПРО Продажби" - средно с 4,24 процента, предаде БТА.

КЕВР ще проведе и обществено обсъждане за цените на електрическата енергия за битовите потребители. Окончателното решение за цените на тока за бита от 1 юли ще бъде взето на закрито заседание на регулатора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: токпоскъпванеКЕВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
НЕ НА ПОВИШЕНИЕТО преди 11 месеца
ЗАЩО? НАЛИ УЖ ЦЕНАТА НА ГАЗА ТАЗИ ГОДИНА СПАДА С 15% ??????????
40
1
 
1
 
! Отговори
илюминат - ренегат преди 11 месеца
Точно ат фотоволтаиците токът е най - скъп,поради скъпо и не трайно оборудване! Но има и такива които купуват на една цена от националната мрежа и го връщат като фотоволтаичен на много по- висока цена!
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Че нали колко дена излиза безплатен на нула от фотоволтаците.
38
0
 
5
 
! Отговори
илюминат - ренегат преди 11 месеца
Сега идва по 0.3 лева за киловатчас . Значи ще дойде 0.35 лева за киловатчас. Както е тръгнало и левче може да стигне!
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
за робите може и още, но са хитри - малко по малко, тук 3% след 2 месеца още 2% и за една година 15-20%. Простт народ, слаба държава, роби.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хе-хе... За "бизнеса" цената на тока трябва да падне. Значи ... Откъде ще вземат, за запазят /поне/ приходите си? Ами... други не останахме. Ако си намалим потреблението, ще последва ново увеличение на цените. Ние си знаем. Поздрави на КЕВРъра за измислената пазарна икономика. По разчети, ама с проектопрограма да одобри следните цени...
35
0
 
10
 
! Отговори
Ддд преди 11 месеца
До Гражданина номер 29При кризата в енергетиката миналата година и по миналата, Българските електро предприятия като АЕЦ Козлодуй и Мариците, правиха милиарди печалба. да не би да са ни намалили тока? Не ,даваха компенсации на бизнеса, а бизнеса ни вдигаше цените на стоките в магазина. А на домашните потребители, пак ни вдигнаха цените с по около 3%.ВъпрекиТака че и без пари да дават за България предприятията, пак ще ни вдигат цените в магазините, просто ще измислят други причини да го правят.
34
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До29. Е защо като имаме АЕЦ Козлодуй пак си бяхме най бедите в Соца . И след соца . АЕЦ Козлодуй работеше на пълни обороти и за България ток не дава. Сети се. !!!!!
33
10
 
2
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
До30. Та българите хранеха СССР 50 години. И не смееха да се оплачат. Стигнаха дъното 1990г. Със службите на ДС свалите заедно Т. Живков режим . Сега с нищо не храним НАТО , а те си плащат наем за полигона в Ново село. Така, че Възраждане са предатели и клакьори на евроазиатски олигарси . Не са за подкрепа а за затвора с терора , които показват
32
1
 
6
 
! Отговори
Ддд преди 11 месеца
Все пак ще се преизчисляват пенсиите, гладните вълци веднага искат да приберат процент от пенсиите на пенсионерите.
31
4
 
2
 
! Отговори
до 22 преди 11 месеца
До Анонимен, акогато в цяла Европа беше нгоре,вашите управници ви спасиха и нищо не усетихте,сега ревете за едни смешни 3%,дето пак ще си ги откраднете,все меда гледате,за жилото не щете и да чуете,това го има само за богоизбраните българи
30
3
 
5
 
! Отговори
спокойно преди 11 месеца
тока няма да поскъпне,в българия поскъпват само заплати и пенсии,тока се краде,по-точно бере
29
5
 
5
 
! Отговори
Българина преди 11 месеца
Възхода идва след раждането!!!! Затова подкрепете Възраждане , ако искате да имате някой които да ви пази и да иска да върне държава в защитник на народа и суверинитета на държавата, защото Герб,пп,дпс,ще ни вкарат във война!!! Искали да пращат оръжие? Защо да сме страна в конфликта, от това оръжие което спечелим, може да загубим и тероториите си, нито нато ще ни помогне нито никой! Който не храни своя армия, храни чужда!!! Не забравяйте историята, тя се повтаря!!!от грешната страна сме отново!!
28
3
 
14
 
! Отговори
Гражданина преди 11 месеца
Сега ако имахме южен поток, и АЕЦ Белене , тока щеше за нас да е по евтин, но не може, трябва да сме бедни, гладни и болни! Не може да сме конкурентноспособни, неможе тока да е евтин, защо? Защото реакторите били руски, но нали България ги е платила, те са вече Български, защо милиарди лева на данъкоплатците стоят в кашони? Защото нямаме управление, което да мисли за България! Имаме една *** от 180 фашиста, които мачкат народа! Да си върнем България! Възраждане!! Подкрепете!!!!! Ако спечеля....
27
1
 
9
 
! Отговори
ТОК ШОК преди 11 месеца
Бе нали е ефтин????? А ми да американците ще ни е@@ така както сринаха латиноамериканци те ама ние сме по лесни БЪДЕТЕ БЛАГОДАРНИ ЧЕ ЖИВЯХМЕ В СОЦА ЧЕ ВСЕ. ОЩЕ ИМАМЕ ДОМОВЕ А НЕ СМЕ В БОРДЕЙЙ А АЕЦ ПОСТРОЕН ОТ РОДИТЕЛИТЕ НИ С ЕФТЕН ТОК ВЕЧЕ ОТЛЕТЕЕЕЕ БОГ ДА ВИ ПАЗИ АМА ВИЕ ГО ИЗГОНИХМЕ ТОЙ ВЕЧЕ НЕ Е БЪЛГАРИН
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Веднъж вдигнат ли, не свалят! Трябва да ни вземат силата и парите, които ги нямаме! Трябва народен съд, България не е бедна!!!! Докога ще ни мачкат, докога ще търпим? Трябва отговор от народа, или ще става още по зле... депутатите не мислят за народа, подкрепете Възраждане, да си върнем България!! Медиите промиват мозъци, не им вярвайте, дайте шанс на Възраждане! Тя ще възроди държавата и нейните интереси, Костадин може да казва НЕ, не като другите пионки и предатели. ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!
25
1
 
16
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 11 месеца
Пак ли бря ? Изедохте ни бря !
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Колония сме, взеха ни монополите, които трябва да са държавни, както конституцията казва,а сега енергийните ни мощности са предоставнени на чужди фирми, които решават нашата съдба! Вдигат ни нашия ток,и Българите се ограничават с потреблението и малко по малко вдигат мощностите които отиват зад граница! Представете си ако нямахме енергийни мощности оставени от лошия комунизъм,щяхме да сме 20 пъти по бедни, а ние имаме толкова много и пак не е достатъчно... гласувайте!Това е изхода, да ги сменим!
23
0
 
17
 
! Отговори
Един преди 11 месеца
Социализъма бай Тошов бил зле а?Тогава само дето не можеше да пцуваш партийците щото те грозят репресии!Сега си ги пцувай на воля колкото си искаш..ама на тях не им дреме докато всекидневно те правят на скъсан бедняк докато те дерат и си правят милионите
22
1
 
9
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 11 месеца
Господине/Госпожо, Ммммм, да, да руските са по - евтини и винаги са били. Но вече сме независими от Русия с "ЕВРЕЙООКЕАНИСТИЧЕСКО" мислене, ценности и ориентация, при това съгласувана с "ПОСОЛСТВОТО И ОДОБРЕНА ОТ ПОСОЛСТВАТА". Който налага санкции по чуждо нареждане да се оправя.