КЗП с над 40 акта на фирми за бързи кредити

В 90 на сто от договорите има незаконосъобразни клаузи
10 юли 2023 12:20, Стела Стоянова
6
КЗП с над 40 акта на фирми за бързи кредити
Снимка БГНЕС

КЗП проверява масово фирмите за бързи кредити. До момента са наложени над 40 акта за нелоялни търговски практики.

Предстои налагането на сериозни санкции, каза Ангел Джалев от комисията, съобщава БНР.

Още по темата
"В близо 90% от случаите на всички небанкови институции, на които сме разгледали договорите до този момент, сме открили клаузи, които са незаконосъобразни. Въобще не могат да бъдат изпълнени, но водят след себе си начисляването на големи неустойки и такси. Така се получава и  парадокса, от един не особено голям кредит, който вие да изтеглите, накрая сметката да бъде надписана така, че вие да трябва да връщате няколко пъти главницата, която сте взел. Често става доста крупна сума".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нищо не разбирам вече като се пише една статия не е ли нормално да се кажат кой са тези фирми на кого са от къде имат капитал кой ги е одобрил никаква важна информация и как така в една малка държава е пълно с толкова бързи кредите
5
0
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 10 месеца
То добре ли си? По коя пазарна логика ще се удря оператор, който предлага по-ниска цена? Все едно да ударят големите търговски вериги, че пускат промоции всяка седмица и продава определени стоки по-евтино спрямо конкуренцията.
4
0
 
10
 
! Отговори
Финансист преди 10 месеца
Какви актове ви бодат очите , бе, пресни мухльовци ? Та досега всички частни кредитни фирми , като "Кредисимо" , трябваше да са разследвани за произход на парите им и да бъдат в затвора !!! Също като харвардските измамници - всички трябва да са в затвора и да им е отнето имуществото в полза на бедната ни държава !!! Тия душмани направиха милиарди с помощта на държавата , управлявана от Про100 Киро и Кокорчо ! Позор за България са тези кредитни далавераджии !
3
0
 
6
 
! Отговори
Ivan преди 10 месеца
Служители на КЗП-вие с актове ще плашите мутри,въртящи и крадящи милиони?!Въобще чувате ли се какво дрънкате?След като в 90 процента от договорите има незаконни клаузи какво още чакате-прокуратура и забрана на всички тези обирджийски схеми.В тази държава,за добро или лошо,има достатъчно банки с излишни пари,които законно вършат този бизнес!Всеки ден хората се оплакват,а вие сега се сетихте да търсите някаква отговорност на престъпници!БРАВО
2
0
 
33
 
! Отговори
обективен преди 10 месеца
Тези фирми трябва да се закрият със закон , защото това е законен рекет над бедният и необразован човек
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези ще преработят, а КЗК защо не удрят А1 за подбиването на цените на сателитната телевизия, кой ги пази?