Меджидиев: Първият медицински хеликоптер идва през декември

Спестихме около 280 млн. лева на държавата от ваксини
4 авг 2023 10:50, Стела Стоянова
16
Меджидиев: Първият медицински хеликоптер идва през декември
Снимка БГНЕС, архив

"Първият хеликоптер за спешната помощ ще дойде през декември. Трябва да го приемем от Италия", каза пред БНТ бившият служебен министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

Вторият ще дойде през юни 2024 г. И за двата хеликоптера имаме готовност да ги приемем, посочи той.

"За хеликоптерната помощ положихме огромни усилия". Така Меджидиев отговори на обвиненията на правителството, че е замразен проектът за спешна медицинска помощ по въздуха.

В студиото на "Денят започва" той обясни, че като здравен министър се е постарал да отстоява три приоритета - ваксините, детската болница и спешната помощ по въздуха.

Още по темата
"Спестихме около 280 млн. на държавата от ваксината - това е един голям финансов ресурс. Детската болница - одобрихме подробния устройствен план, имаме избрано място и екип, който изготви анализа, подписахме с Европейската инвестиционна банка. По повод на хеликоптерната помощ - положихме огромни усилия. Това е проект, който много отдавна е започнал, още инициативата е декември 2020 на президента, служебното правителство на Стефан Янев го вкарва в ПВУ. След това има забавяне, в което нищо не се случва", каза Меджидиев.

Транспортният министър Георги Гвоздейков вчера заяви, че администрацията няма готовност да се възползва от двата хеликоптера, защото има изградени летални площадки само в три града. Меджидиев уточни, че има разлика между оперативна база и летателна площадка.

"Оперативните бази са с хангарите - Враждебна София и Долна Митрополия - Плевен. Това са местата, където нощуват хеликоптерите и се зареждат с гориво, а хеликоптерните площадки трябва да бъдат изграждани в болниците", каза той.

За свършеното по проекта Меджидиев каза, че са създали Национален център за спешна помощ във въздуха с 52-ма души и вече са обучени 105 медици. Той подчерта, че служебният кабинет е създал базата и има възможност редовното правителство да продължи този проект.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
$лужебен министър преди 8 месеца
Не е вярно, че нищо не е направил Меджидиев. Направи, доста направи. Как няма някой да го попита има ли къща в Италия, кога я е придобил и с какви пари?
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо не дойдоха по ваше време?? Или за тая година нямаше време да го направите? Пък и защо ти ни го съобщаваш? да не си говорител на новото правителство?!
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нищо не направи и тоя,само отлага,отлага,отлага......
11
1
 
0
 
! Отговори
от рая преди 9 месеца
И тоя се беше взел много на сериозно .... живота започва от него ... направо Адам и ***.
10
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 9 месеца
на веска брачед и и от селсепт спести. събев си купи самолет за еконта, нашио - въртолети.
9
1
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 9 месеца
До шимон Скъпи, добре ли си?
8
0
 
5
 
! Отговори
шимон преди 9 месеца
Ние от ШАЛОМ отдавна знаем за мрежата от зависимости на престъпника Асен Меджидиев и неговата обвързаност с ДС , БКП , БСП , масонска ложа СЛЪНЦЕ и президент Румен Радев с др. Илияна Йотова , знаем и за първата му братовчедка Веска Меджидиева ! Тоз наглец когато беше служебен министър , едновременно беше председател на столичната колегия на БЛС и беше началник на отделение по УНГ в УМБАЛСМ " Пирогов " - КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ , който прокуратурата на Гешев услужливо проспа !
7
2
 
4
 
! Отговори
Спасител преди 9 месеца
И кого ще возите с този хеликоптер, бе, Меджидиев ? Колко човека има за спасяване , та чак няколко хеликоптера ще купувате? ( пардон, ще крадете пари ) . За няколко безмозъчни пройдохи, които като им звънне мухата в кухата глава и хукват по баирите, ще похарчите пари за пенсии на всички българи !!!! Мизерници сте вие ! Мизерници ! Господ все някога ще погледне и към България, надяваме се !
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
МЕДИЦИНСКАТА СЕСТРА С ШЕСТОПРЪСТНАТА РЪКА ОТ ХЕЛИКОПТЕР ЩЕ ХВЪРЛЯ СПРИНЦОВКИ ПО ГЛАВИТЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО!!!!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
нату ни пази и лекува ,че руснаците яко бият през ръцете
4
1
 
5
 
! Отговори
А дано преди 9 месеца
ама нада ли!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това е България може да дойде 2050.... кой ли знае
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не сте "спестили" 280 милиона от фалшивите, неунужни, нежелани "ваксини", ами ИЗХВЪРЛИХМЕ 500 МИЛИОНА за тях вече!
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нищо не било направило служебното правителство? Направи за мяколко месеца неща, които другите не ИСКАХА да напавят цели 30 години. Факт!