Експерти: Отнемането на коли е прах в очите на обществото

Наесен ще има проблеми с шофьорите на ТИР-ове
18 авг 2023 23:05, Стела Стоянова
67

Как отнемането на коли се приема от обществото? И с какви проблеми ще се сблъскаме след промените в НК -коментират експерти.

"Законът не се обсъжда, той се спазва. Някои хора нямат представа как се правят закони, а други не възпроптаха срещу това и го гласуваха. Сега камъните са по тяхната глава и ще дойдат от ЕС. Проблемът е в некадърността на всички началници над средно ниво в момента. Действително това е популизъм. Всичко това е прах в очите на обществото", коментира в предаването "Денят ON AIR" Йонко Иванов от Съюза по авто-мото подготовка.

"С това отнемане върху какво акцентираме и какво ще променим? Жертвите след алкохол за 2020 г., според данните на МВР, са 7, от наркотици - 2, след превишена скорост - 5. Тази цялата конфискация, която трябва да я реши съдът, а не МВР, ще повлияе на смъртта на 14 човека. Говорим за пренебрежително малък процент. Това е див популизъм! Ще увеличат проблема на българските шофьори и превозвачи. Наесен ще имаме много голям проблем с шофьорите на тежкотоварни автомобили. Самите полицаи не вярват на този тест", каза на свой ред пътният експерт Христо Радков пред Bulgaria ON AIR.

Той даде следния пример за пропуск в закона:

Ако управлявате един ТИР, те ще конфискуват кое - влекача, ремаркето или влекача с ремаркето и товара. Ако този камион е натоварен с овце и го конфискуват, кой ще храни тези овце? Ако един ватман бъде спрян и се окаже, че е употребил алкохол над 1,2, ще прокараме релси пред районното ли? А за влак, самолет, кораб? Вносителите на закона тихичко мълчаха.

Още по темата

По думите му, в момента нямаме касапница на пътя. А статистиката показва, че обстановката в момента е както всяка година, може би една идея по-добра.

"Защо трябва да се правят тези крути мерки? Защо някой не излезе да каже: Дайте да направим пътя Пловдив - Карлово, който е с концентрация на ПТП-та", посочи още Радков.

Иванов и Радков са попитали по време на заседание на комисия в парламента какво ще стане, ако един влак се управлява от пиян машинист, ще вземат ли влака. Един от депутатите им е отговорил, че знаят, че това няма да проработи, но били обещали на избирателите да го приемат.

"20-25 хил. автомобила би трябвало да бъдат прибрани на година. Къде ще бъдат прибрани? Ще ги разфасоват. България става гробница. Тези хора не искат да разберат, да си помогнат и действително в България след 10 години да имаме 70% намалена смъртност и напрежението по пътя да изчезне. А то ще изчезне с образование в семейството и в училище. Това са неграмотни хора, не знаят какво гласуват и пишат", коментира Иванов.

Според него енергията на младите хора трябва да бъде обхваната като ресурс и да им се даде възможност да я изкарват на места, където няма да представляват проблем за останалите граждани.

"Имаме немалко летища и автомобилни състезатели, които станаха министри - да седнат и да помислят. Тези летища стават страхотни писти за енергията на тези хора", подчерта Йонко Иванов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
Експерти са по преди 1 година
печено свинско и шке мбе чорба!
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
гласувайте ГРОБ, сега не ревете че ви отнемат собствеността, както ви отнеха правото на придвижване 2020 ако ви види полицай навън без маска или въобще!
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама наистина! И после как ще ги връщат? Срещу какво?
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От десет кладенеца вода донесе, ама да не е така. Аналогията с тира и трамвая е неуместна - в закона е казано че се конфискуват ако са собственост на водача. И след като позволяват на малограмотни да шофират какъв му е проблема с неграмотните депутати?
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам снимката и се чудя как може да са експерти. Та те на селски пияници приличат. Тази държава пропада и вече подминаваме блатото.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от експерти.
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наркоманчетата с коли за 200 бона от бизниса на тати мафиота ще купуват по-често коли.
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и кво, да продължават да ни избиват ли тия и . д .и от и !???
30
4
 
5
 
! Отговори
Ъъъ преди 1 година
Въйй много интелигентен тоя бе, пита какво става ако караш тир или трамвай, а не прочел че закона се отнася до комфискацията на АВТОМОБИЛ.
29
8
 
6
 
! Отговори
Ааа не преди 1 година
Много си е добро решението !
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България вече е наркодържава. Тоя господин защитава интереса на господарите си.
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен конфискацията и сто камшика на публично място! Тоя господин да се поинтересува как са ликвидирали проблема японците и като цяло азиатците!
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вземи колата на наркоман, няма да може да си вземе втора. Може да е прах, спасяваща човешки живот. Нека статистиката да покаже
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ега ти аргументите на тоя! Значи заради овцете и кравите да допуснем дрогиране и пиянство! Или аргумента какво ще правим с конфискуваните коли! Или конфискуване на самолети и т.н. и т.н.,глупости абсолютни!
24
3
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 1 година
Други експерти: тези които говорят за "прах в очите" да си го заврат в ..а.
23
7
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Правно неграмотни Шарлатани създават закони.Краен резултат-цирк и множество дела срещу Държавата,които Държавата губи.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лека нощ на всички.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 11 13 Ами не, не може да се качи на каквото си иска. Свидетелството за управление си има категории и не може да се качваш на превозно средство ако нямаш необходимата категория без да извършваш нарушение, но при това положение не ти трябва книжка. Така че това което си написал е безсмислица.
20
6
 
5
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Нали ги боготворяхте немците, ето ще гласуват закон за притежание до 25гр. А вие се палките че колите ще взимат, няма такива закони никъде, ако има всички в Холандия, Германия, щатите(примерно) Англия трябва да ходят пеша, бе аре бегай те от тука
19
3
 
1
 
! Отговори
Много преди 1 година
Чувствителни станаха всички, аре стига се пенявихте, нищо няма да се промени, знаете го, то не става така хоп и от утре няма повече..... Дооооообре