София - най-евтиният град за посрещане на Нова година в Европа

Без да харчите много, ще имате различен новогодишен празник, пише испанско издание
13 дек 2023 07:03, Екип на Investor.bg
88
София - най-евтиният град за посрещане на Нова година в Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Настъпването на Нова година е един от големите празници през годината, а според испанския вестник „Ел Периодико“ София е най-евтиният град в Европа за посрещането на 2024 г. Изданието посочва някои от акцентите на празника в българската столица.

Празник на площад "Независимост"

Сърцевината на празненствата на Нова година в София е площад "Независимост". С наближаването на полунощ площадът се пълни с хора, които очакват с нетърпение настъпването на Новата година, пише изданието. Музика на живо, заря и светлини създават прекрасна атмосфера за посрещане на Новата година. Най-хубавото от всичко е, че влизането на пл. "Независимост" е безплатно, това позволява на хората да се забавляват и да танцуват, без да им се налага да похарчат и едно евро, акцентира „Ел Периодико“.

Достъпна новогодишна вечеря

Едно от многобройните предимства на посрещането на Нова година в София е възможността хората да се насладят на вкусна и достъпна вечеря, отбелязва изданието. Много ресторанти предлагат специални менюта за Нова година на разумни цени, отбелязва то и допълва, че сред предложенията са традиционни български ястия и шампанско, които не са прекомерно бреме за бюджета.

Нощен живот

София има енергичен нощен живот и Нова година не е изключение. След полунощ хората могат да се насочат към многобройните барове и клубове в града, за да продължат празника до изгрев слънце на първи януари, пише „Ел Периодико“. Освен това питиетата са евтини в сравнение с други европейски градове, допълва изданието.

Икономичен подслон

София предлага широка гама от варианти за настаняване. В града има хостели и хотели, които предлагат подслон на достъпни цени, отбелязва испанският вестник. Тъй като София е сравнително малък град, много места за настаняване се намират на кратко разстояние от местата за празнуване и задължителните за посещение забележителности.

Потапяне в българската култура

София дава възможност за запознаване с българската култура чрез музеите, историческите църкви и местните си пазари, които разкриват автентичността на града, пише „Ел Периодико“. И допълва, че посрещането на Нова година в българската столица носи уникално, автентично и най-вече разумно откъм цени преживяване. „Ако търсите достъпен и приятен начин за посрещане на Нова година в Европа, София е идеалната дестинация. И нека празникът да започне!“, пише в заключение изданието.

Подобни материали четете на Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 67 , абе пaLяк , къде видя евтино в ресторантите? За нова година куверт в Белград с ядене и пиене на корем и програма в приличен ресторант 50-60 евро на човек! Тука алчнярите с 9% ддс ми искат по 200 лв на калпак и то с ограничено пиене!
57
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Обикновено в гетата е най-евтино, да.
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
в София, за да видиш коледна украса трябва да си платиш
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
най-евтин ама за богатите европейци, за собствените си граждани не
54
1
 
4
 
! Отговори
Перниканец преди 4 месеца
В Радомир е по-евтино. Открил съм едно много добро место, верно - ракията от 40 ст я сервират в пластмасови чашки, но има енергичен нощен живот и могат да се видят некои автентични забележителности.
53
0
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 месеца
То затова е пълно със селяни в София, щото е най-евтино. Ние, гражданите, сме по скъпите курорти.
52
0
 
4
 
! Отговори
ИВан преди 4 месеца
А велинград къде е ? хахахахахахах
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз ще посрещам Нова година вкъщи, на картофи
50
4
 
7
 
! Отговори
Провинцията преди 4 месеца
София-гетото на Европа! Мръсен град с подли хора!
49
0
 
3
 
! Отговори
Im-дртiйУАЙТBOY! преди 4 месеца
... И съответно най-скъпарският за празнуване на НГ град се явява СПА-100лицата на БГ а именно - ВЕЛИНГРАД. Туй е точно така, щото много малко, реално мърцина *** може да си позволят подобно 3-4 дневно удоволствие да се изфукат, че са профукали половин стара авто-машина за това празненство на СНОБарията, САМОизтъкаването, ЕГО-галенето и бира се - ширещата се САМОдоволноста излъчвана наоколо от БЮРГЕРА след едно подобно солидно смазващо ЕСНАФската му природа... Къф КЕФ, Мамма МиА!!
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С тези ремонт на ремонта на ремонта на ремонта на ...., по времето на Фандъкова, София се сдоби с доста разбити тротоари и улици, но въпреки това изглежда по-добре от другите градове в България.
47
0
 
9
 
! Отговори
Примирен преди 4 месеца
Е, и падналите клонаци още си седят по тротоарите.
46
1
 
10
 
! Отговори
Реконтра преди 4 месеца
...и най-мърлявият, разбит, тъмен и очукан град. Дори коледна украса няма като хората. Поне центъра на другите градове е облян в светлина.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ОТ НИКОЙ НЯМА ДА СЕ ПООТЪРВЕШ! ПРОСТО И СЕГА Е МНОГО СКЪПО!
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Трябва много да се вдигнат цените в София, за да спре наплива на сeляните към София.
43
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Миналата седмица едни колеги от офиса в Брюксел бяха за няколко дни в Сф и бяха впечатлени от две неща. Евтиното вино, бира и ресторанти и че за 80 цента може с метрото да се стигне от летището. Сега искат да идват за Нова година на Банско.
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Добре, че на времето не са избрали Варна или Търново за столица, че сега щеше да е много зле. Пловдив не влиза в сметката, защото тогава не е бил в пределите на княжество България, но някои малко знаят, но много говорят.
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Щом София е най-евтиния град в Европа значи трябва да вдигат цените. Така ще се поотървем от някои, за които София е грозен и мръсен град като те се върнат на село откъдето са дошли като им стане скъпо.
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За сравнение 2 нощувки в Букурещ , празнична вечеря в 4 звезди за двама ми струваше 1260 евро. Евтино или скъпо, всеки сам решава.
39
2
 
12
 
! Отговори
....... преди 4 месеца
и най-грозния и мръсен! Златните арки са по 500 лв парчето в Алиекспрес, а тук ги обявиха трите за 50 000 лева. Честита да ви е новата власт