Февруари идва с пролетно време, но бързо ще застудява

Този уикенд на места ще превалява сняг, снежна покривка - само на места в Северна България
25 яну 2024 11:01, Красимир Ангелов
9

Вятърът се усилва, времето е динамично, температурите се повишават вследствие на вятъра. Днес ще преминат две облачни системи - разкъсване на облаците през деня, ще има усилване на вятъра в София, следобед пулсовете ще достигат до 13-14 метра в секунда, това са около 60 км/ч. Този силен вятър няма да бъде постоянен, но ще има такива пулсове. С отслабването на вятъра, през нощта в Софийско поле може да превали дъжд и сняг, като температурите ще са по-ниски, заяви синоптикът Петър Янков в студиото на "България сутрин".

В петък ни очаква разкъсана облачност, а вятърът ще се задържи от северозапад.

"Повече облаци ще има в източните райони. В петък следобед и вечерта започва увеличение на облачността с по-сериозни валежи, в събота се очакват валежи от дъжд и сняг, още сутринта в Западна България ще превалява сняг. По-интензивните валежи ще бъдат в северната половина от страната. Снежната покривка в края на съботния ден ще достига някъде около 3-4 см, а в Южна България почти няма да има снежна покривка - максимум 1 см", допълни Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че в понеделник ще продължава да превалява сняг.

"Мъглите и ниските облаци ще бъдат често явление в северните и източните части от страната, но главно в планинските райони ще превалява сняг. Във вторник и сряда ще бъдем във властта на мъглите и ниските температури, минималните температурите ще са от -7 до -3, а максималните ще се движат от 4 до 8 градуса", каза още Янков.

Той успокои, че след това ни очаква и затопляне.

"Ще посрещнем началото на февруари с топло време - ниски облаци по Черноморието и слънце в планините. Следващата събота и неделя ни очакват температури между 10 и 15 градуса. Всички, които ще пътуват този уикенд и следващия, трябва да внимават с намалената видимост", добави синоптикът.

А между 4-5 февруари започва промяна на времето, тя ще е с рязко понижение на температурите и превалявания от сняг, главно в Северна България. Застудяването ще е между 5 и 8 февруари.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поредният комунист сложен да взима 10-20 хилки. Също като през соца, хората взимат 80лв - 100лв заплати но нашите от партията 2000лв - 3000лв. Иначе хубаво беше нале?
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До в почти Ти от кое племе си бе дупе?
7
3
 
2
 
! Отговори
в почти преди 3 месеца
цяла Европа януари мина с много над нормалните температури,но не писахте нищо за това,щото зъзнахте от студ,нали имате най-хубавия климат на Земята,само злоббете когато на другите им е зле,такова злобно племе няма по света
6
1
 
5
 
! Отговори
МАЛЪК СЕЧКО преди 3 месеца
ФЕБЕРАРИ Е КАТО ФЕРАРИ, КАТО РЕЧЕ СТУД ЩЕ ВИ ОКАПЯТ УШИТЕ И НОСОВЕТЕ,А КАТО РЕЧЕ ЖЕГА ЩЕ ВИ СЕ ИЗПОТЯТ ВРАТОВЕТЕ...
5
1
 
5
 
! Отговори
Времехолик преди 3 месеца
Ще е с преобладаващо време, с умерени до слаби ветрове по високите части. През февруари, очаквайте температурите да са толкова непредсказуеми, че дори геолозите се чудят дали земята не е решила да играе на "криеница" със слънцето. Вятърът ще бъде толкова умерен, че дърветата ще решат да си правят селфита вместо да се клатятот него. Глобалното местене на въздушни потоци ще е толкова активно, че самолетите ще решат да летят по посока на вяръра, за да спестят гориво.
4
1
 
10
 
! Отговори
Статистик преди 3 месеца
Зимата тая година беше от събота до вторник :)Като износя гумите следващите ще бъда всесезонни - 100%.
3
1
 
11
 
! Отговори
пишман преди 3 месеца
Първо ще се затопли, после ще захладнее. Или може да е наобратното.
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На 4.02. имам изпит за придобиване на юридическа правоспособност, стискайте ми палци :)
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ем то глобалното затопляне ще го спре студа, нали ... НАЛИ?