Шествие "Не на фашизма, не на Луковмарш" в София

Шествието мина под звуците на руски песни
11 фев 2024 13:28, Александър Попов
158
Шествие "Не на фашизма, не на Луковмарш" в София
Снимка: БГНЕС

Граждани се събраха пред Паметника на Незнайния воин в София, за да призоват "Хора, бдете", след което се отправиха на шествие под надслов "Не на фашизма! Не на Луковмарш!".

Шествието премина по ул. "Г. С. Раковски" и бул. "Цар Освободител" под звуците на руски песни и завърши при фонтана пред президентството, съобщава БГНЕС.

Демонстрантите носят огромен транспарант с призив "Хора, бдете!".

Сред гражданите е и председателят на БСП-София и на групата на социалистите в Столичния общински съвет (СОС) Иван Таков.

"Искам да ви кажа за какво сме се събрали днес тук. А именно сме се събрали и все повече такива мероприятия и говорене трябва да има по антифашистката тема, защото виждате не само в България, а въобще в цяла Европа и в света как пъпли от неофашизма и неофашистките прояви", каза пред журналисти Таков.

По думите му всичко това е започнало още миналата година.

"Докато имаше обществено обсъждане за един паметник на децата, убити през войните в България, който беше абсолютно опорочен от един нови фашистчета, които бяха дошли. След това нещата видяхте как се развиха с поругаването на Паметника на съветската армия с чупенето на плочи и накрая се стигна до там да бъде абсолютно незаконно премахнат", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: Луковмарш
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще бдят хората, споко ... ама не и над вас.
125
0
 
0
 
! Отговори
Мандо преди 3 месеца
Счупихме паметника на борците срещу нацизма , и в същото време се борим , срещу нацизма .всяка логика тик оставете ППдб гербсдс и етническата партия ДПС имат власт над вас. Лека ви пръст българи
124
0
 
1
 
! Отговори
Значи като бутаме преди 3 месеца
Паметници не е фашизъм ама като правим шествия е ,награждава ни едни.
123
0
 
0
 
! Отговори
Глупи преди 3 месеца
Бхахахахахаха 5 човека на кръст, общественото мнение по въпроса е ясно!
122
0
 
0
 
! Отговори
Ееее преди 3 месеца
Аре ве демокрация е, какво ви пречи Луков марш ве?
121
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В 21-ви век ще си говорим ние за комунисти,нацисти и връщане на тези тоталитарни режими...Луди ли сте?!Баш пък пoдлoгите на нацистите да почитате с Лукови маршове...ненормална работа!Нацистите са направили специални концлагери за деца и са правили експерименти с тях.В момента,в който са го направили се е взело решение нацистите да не победят.Разбрахте ли?!И то никога!Това решение даже няма общо с руснаците.Точка!Който халюлюцинира комунисти каквито няма от 89-та е на дрога и по-добре да я спира!
120
9
 
9
 
! Отговори
аз преди 3 месеца
Протестирайте пред Митрофанова.
119
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
това комунистическо сборище разрешено ли е
118
8
 
22
 
! Отговори
Какво шествие, бе? преди 3 месеца
На снимката ясно се вижда колко хора вървят след червения байрак. Лесно могат да бъдат преброени. По-малко от 50 човека са.
117
3
 
17
 
! Отговори
Засрами се, Таков! преди 3 месеца
Цитират думите на Юлиус Фучик, значи. Това да не е реверанс пред еврейската общност в България, която всъщност се намеси и успя да издейства забраната на Луковмарш, но инициира в същия ден да бъде проведено несъгласувано с Общината шествие от хора, криещи лицата си, но носещи огромен транспарант с надпис "Бъдете като Виолета", тоест, сочещи като светъл пример за подражание еврейката-терорист, застреляла в гръб български воин национален герой.
116
3
 
19
 
! Отговори
Продължение - преди 3 месеца
- родените 1945-1970 г., ако не са деца на АБПФК, бяха хора второ качество, предварително обречени да не бъдат допускани до висшите етажи на властта и дори до най-добрите позиции в обикновените институции. Третото поколение - навършили 18 г. след 1989 г., те са обречени да тръгнат по чужбина немили-недраги или даостанат тук, за да бъдат все на втора и трета линия, след потомците на довчерашната червена номенклатура. НА ТЕЗИ ТРИ ПОКОЛЕНИЯ С ОСАКАТЕНИ СЪДБИ ИВАН ТАКОВ ДА ВДИГНЕ ПАМЕТНИК !!!
115
6
 
13
 
! Отговори
стига сте пискали преди 3 месеца
Ми така ще е!До като дъртите русофили си развяват червените памперси по София,вие дращите по форумите!После кой ми с-а в гащите!?
114
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бандеристите са НА ВЛАСТ в Украйна.
113
2
 
21
 
! Отговори
Уточнявайте преди 3 месеца
Не е просто Таков, а е Пеков Таков. Защо не инициира един паметник на децата и младежите, чиито съдби бяха осакатени от мероприятията на така наречената народна власт? Това са поне три поколения. На първото поколение посегнаха чрез интерниране, лишаване от бащин и дядов дом, лепване на определението "дете от неблагонадеждно семейство" и откази да му дадат махленския документ за благонадежност, без който не може да бъде приет(а) в университет. Второто поколение - родените 1945-19170 г., ако не са
112
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Брей, чак сега разбрах, че надсякъде имало фашизъм! Ти да видиш! Значи от Камчатка до Кале все фашизъм. Трябва да се проучи тази работа!
111
15
 
12
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 месеца
СОФИЯ НЕ Е КИЕВ.. БРАВО НА МЛАДИТЕ ХОРА..БИЙ ФАШИСТКАТА *** ...АМФЕТИ И НАЦИОНАЛИЗЪМ-ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ
110
14
 
20
 
! Отговори
Не на фашизма преди 3 месеца
Не на украинците в България!
109
4
 
15
 
! Отговори
мдаа...не им изнася преди 3 месеца
По публикацията работи:"Козяк" !!!!!!!!!!!!!!!!!!
108
8
 
18
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 3 месеца
Като не видяха руски знамена ,МИСИРКИТЕ си измислиха че шествието е преминало под звуците на руски песни...развинтената фантазия на ГЛЮ-ГЛЮ-ГЛЮ е жалка и противна!
107
14
 
25
 
! Отговори
Радослав преди 3 месеца
А кой позволява на комунисти да правят шествия? За закон който обяви комунизма и всички негови символи за незаконни като човеконенавистен? Къде е жандармерията да смаже тези комунистически ***? За какво им плащаме заплати? Да се разхождат по улиците със знамена на поробителя и портрети на Путкаран е позволено, нали бе внуче на ДС? Ако няма Луковмарш, то и сборище на сифилистици на Бузлуджа трябва да се забрани! И всички сборища на комунистическата *** също! Или закона е избирателен?