Гвоздейков уверява: Медицинският хеликоптер е абсолютно изправен

В момента се намира в процедура по издаване на летателна годност,
127
Гвоздейков уверява: Медицинският хеликоптер е абсолютно изправен
Снимка: БГНЕС

Хеликоптерът е абсолютно изправен, в момента се намира в процедура по издаване на летателна годност, която е част от процеса по сертификация, посочи министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков в предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Никой няма да допусне до полет хеликоптер, който има представените проблеми. Тези проблеми са отстранени още на място", заяви министърът и допълни, че истината е коренно различна от представеното в разследването и по темата трябва да се говори с факти.

Още по темата
Той обясни, че на 26 и 27 февруари екип от България, с инженери от „България Хели Мед Сървиз“ и хора от здравеопазването, са заминали за Италия за окончателно техническо приемане преди прелитането на хеликоптера в България. В групата са били двама подготвени експерти, пилотът Васил Вълков и главният инженер Трайчо Трайков, допълни Гвоздейков.

Министърът уточни, че екипът е забелязал нередности, които са констатирани в протокол, като на този етап хеликоптерът е още в процес на контрол и незавършено финално производство.

"Италианската страна приема този протокол, приема забележките и започва отстраняване преди полета", каза още транспортният министър и обърна внимание, че по тази процедура се разписват най-малко осем инспектори.

"Как си представяте италианската въздухоплавателна администрация да издаде разрешение за полет на хеликоптер, който не е в летателна годност. Това е пълен абсурд", заяви той.

По думите му забележките са „изключително незначителни“.

Попитан има ли хеликоптерът „черна кутия“, министърът показа кутията в студиото. "Ето това снощи е свалено от хеликоптера. Лично наредих на инженерния екип да свали кутията от хеликоптера, за да ви я покажа, тъй като заглавията във всички медии са, че хеликоптерът няма "черна кутия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 60Конструкцията на фюзелажът изглежда древна.Задният ротор е без рамка.Кабината е прекалено малка за медицинско оборудване носилка лекар и двама спасители.Товс че може да лети като дрон може да възхити някой украйнец на които ще им ги подарят за да го облепят с бомби и тиксо.Гледах интервюта със пилоти на спасителни хеликоптери в чужбина.Няма вариант в който пилотът да излезе от хеликоптера и да се хване за джойстикът и да си играе на безпилотно самолетче.Това са детски глупости
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е пък вие....Сега , за тия пари совалка ли искате.Бойко 12 години се бъхти да спести някой лев.Вие за две години го окрадахте Сега на ви...
51
1
 
3
 
! Отговори
Автокъща Фантазия преди 2 месеца
Предполагам че е на 10 милиона километра и е на 30-40 години.Пребоядисан и напудрен.Италия го е внесла заедно с колите втора употреба-нов внос.
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За 33 години "демокрация" и яко крадене довлякоха един развален хеликоптер!!!
49
0
 
2
 
! Отговори
До 46 преди 2 месеца
Явно хич не отбираш, ми 8 е голяма машина, много тежка и с голямо завихряне на перките, за медицински и спасителни операции трябва по малка и лека машина, да може да каца на покриви и по планините и да не отвява с перките всичко наоколо
48
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
55: ще дойдат и колесни. Чисто нов е, но се сглабя ръчно, за разлика от колите. Нормално е да има малки дефекти. Но всички хеликопетри се инспектират многократно и дефектите са отстранени. Хеликоптера изобщо не е скрап и има най-модерни технологии, като опция дори да лети атомного като дрон.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПП продължават промяната в стил Гьобелс, повтарят лъжи ежедневно и постоянно да може накрая и някой да повярва.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По добре да няма ,черна кутия" ...Последния път се дигна голям скандал...Бойко още съди държавата за туй , че са го подслушвали.Случайно ли изгони ,,Цецо Ухото" .Бойко държи да бъде абсолютно стерилен.Обича чистотата ,мрази хаоса .Перките да се въртят в една посока.Хеликоптрра да лети на горе.Какво е туй ,,надолу"...В България всичко се движи ,,на горе"
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що другите хеликоптери имат колесар а тоя има некви винкели приличащи на ски ?Щом на чисто нов модел идват италиански майстори да го лепят и сглобяват щото от заводът са го извадили дефектен е ясна работата.Като едно време ладите и москвичите в "Автотехника" . Би трябвало да се провери основно например дали не ми падат седалките дали не му текат резервоарите дали му работят тоците. Винаги купуват най-големият скрап на планетата Земя.
44
0
 
5
 
! Отговори
До Бойко ТВ преди 2 месеца
Хубаво, че БТВ го каза преди да е полетял... Иначе за лишсата на черна кутия щяхме да научим от разследването на катастрофата...
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ха...Ха....Ха...Ха! Гвоздейков, ти който имаш само чук в къка, смяташ, че може да решиш всеки проблем чрез гвоздей? И като се качиш в хеликоптера с чук, хвърчейки по планините, езерата, полята, реките... и пирон като видиш на земята, ще го оглеждаш летейки над него по половин час с едното око, докато с другото ще се озърташ за дъска, дека да го забиеш? Смях!
42
0
 
5
 
! Отговори
Алов преди 2 месеца
Взеха комисионната и айде на островите
41
3
 
3
 
! Отговори
Бойко ТВ преди 2 месеца
Все пак това е разследване на бТВ. А да не забравяме че бТВ работи за ГЕРБ. Бивсия шев на бТВ бе кандидата за кмет на софия на ГЕРБ.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Закова ли ги ?
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Честит празник на Кокорчо и виски други жени!
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо тогава имаме нов кабинет Стария си вършеше същата работа...
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо се купиха тези развалени хеликоптери след като си имахме перфектен Ми 8 и той вършеше същата работа, а и беше в пъти по-товароподемен от тия лъскави кошници?---->>> Щото не е руски. Щом не е руски, значи е хубав. А щом е хубав, значи е няколко пъти по-скъп. А щом е няколко пъти по-скъп, значи и комисионните са по-добри. Понял?
36
0
 
3
 
! Отговори
До Кугъра преди 2 месеца
Това да го повториш когато си купиш нова (нов внос от първи собственик) кола.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако имаше ,,черна кутия " в спалнята на Борисоф , сега щяхме да имаме абсолютно изправен кабинет.Явно не е имал.
34
1
 
1
 
! Отговори
Нео преди 2 месеца
В момента журнитата са в ролята на булката, която с тракане на лъжици се опитала да заглуши звука от пръднята, но миризмата останала.Често обаче не са само газове!

Спонсорирани публикации