38 шофирали пияни за ден

11 са били под въздействие на наркотици
17 мар 2024 18:00, Стела Стоянова
19
38 шофирали пияни за ден
Снимка БГНЕС, архив

В рамките на изминалия ден МВР установи общо 38 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 19 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 19 - с над 1,2 на хиляда, двама са отказали тестване. Това показват междинните резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата, информира МВР.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 шофьори, двама са отказали тестване.

В рамките на деня са проверени 10 466 моторни превозни средства, извършен е контрол на 12 190 водачи и пътници. Съставени са 2730 фиша и 705 акта за установени административни нарушения.

През изминалото денонощие един човек е загинал, а 18 са ранени при катастрофи в страната./ БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
ДКН:7676 преди 1 месец
Като се кача мат, най много да вземат пежака 206 , трезвен си карам аудито с посочения номер.
16
0
 
1
 
! Отговори
Ivan преди 1 месец
Пълен фалш сте, катаджийчета.Само закриване ви оправя.От вас ползата е КРЪГЛА НУЛА,каквито сте всички вие с белите фуражки!
15
1
 
4
 
! Отговори
Конфискувай преди 1 месец
Не се отказвайте! Пътя е правилен. И тия с рушветите няма да издържат. И тия дето ги взимат са пътници. Трябва време. А трошките претопяване. Голям + за екологията.
14
2
 
3
 
! Отговори
Чичолина преди 1 месец
2025 излизат на пазара първите китайски и американски летящи автомобили.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе важното е да сме постоянно информирани и да се създава илюзията че шуробадженакорушветчийските младопенсиониращи се киячета вършат нещо. Три дни ежеминутно ни уведомяваха какви мерки са взети във връзка с *** на доносника и нито ред за пияни и друсани.Погребаха човечеца и отново старата песен на нов глас, колко са били на ичкия, колко на холандец.Само не се уточнява броят на взетите финикийски армагани, защото тридесет и осем пияни драйвъри,мога да им посоча за три часа само в квартала
12
4
 
1
 
! Отговори
Ей преди 1 месец
Ти бил много 'умен'. Части самолети за сулио и пулио, а???Обратно трябва - унищожаване на колите и вкарване на колела и тротинетки само. Поне в градовете е задължително! Иначе Земята ще ни изхвърли!!
11
2
 
2
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
Да пускат летящите коли в масово производство.Стига а тези пътища,в които няма как да избегнеш удар,ако видиш,че някой лети срещу теб Досега има само една катастрофа на граждански самолети и то на пистата при рулиране за излитане.Във въздуха пияните само себе си ще трепят и след време няма да има пияни шофьори и без контрол и санкции.Ще е естествен подбор.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Взимайте им книжките за дълго време, както и на тези които отказват. Картината при нас започва още с изпита пред ДАИ, ако бутнеш пари минаваш, ако не, те късат. Във всеки новоизлюпен шофьор се създава усещането, че като си прати и нещата се уреждат, пак корупцията ни съсипва, а тя е на всички нива.
9
0
 
12
 
! Отговори
Айде бе преди 1 месец
Като знаете какво представляват и хората и полицията смятайте, че поне 1-2,000 са били пияни или дрогирани ама са минали метър. Тия статистики и петокласник знае, че са тотална измислица
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Куцо, кьораво, сакато - шофьоре.
7
2
 
1
 
! Отговори
Осен преди 1 месец
Е как под въздействие на наркотици нали беше след употреба НА, ТЕ ДНЕС ПУШИШ КОЗЧЕ, СЛЕД 7 ДЕНА ПАК СИ ДРУСАН? АКО БЕШЕ ТАКА КАРТЕЛИТЕ ДА СА ФАЛИРАЛИ , НИКОИ НЕ ИСКА ПРОДУКТА МУ ДА ДЪРЖИ ЧОВЕК ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ ЩОТО НЯМА ДА ДОЙДЕ ДА СИ КУПИ СКОРО И ТВА ЗНАЧИ ФАЛИТ! САЮО В БГ "УБИХМЕ" КАРТЕЛИТЕ С ПОД ВЪЗДЕЙСТИЕ НА. ДА ГО НАПРАВИМЕ И С АЛКОХОЛА ПИЕШ В ПЕТЪК И СЛЕЗ 2 СЕДМИЦИ ПАК СИ ПИЯН !?
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко ли още не са хванали. Особено от тези със скъпите лимузини.
5
2
 
5
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
Можеше да пиеш и да караш на воля до лятото на 1995 г.Дотогава не бе престъпление от общ характер.И какво се промени?Ами ефекта е като санкциите срещу Русия.Изводът е,че народът не е същия вече.Като ги гледам един от десет потегля рязко от незнание и не ми се мисли как ще е с електрическите автомобили.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До баба Пена. Те да та опандизят пък нека да е така както викаш. Нали затова се вземат кръвни порби бе.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно и заплахата за отнемане на автомобила не върши работа. Народа пие и кара и се чувствува особено мъжествен "те ша ми каят на мен" или "аз моа да пия и да карам не ми пречи". Трябва драконовски мерки, крумови закони.
2
2
 
11
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
То половината държава са пияни и дрогирани вие?Третия свят сър гето !
1
5
 
7
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
38 били пияни, 15 пили оцет яли краставици, 80 пили боза, 45 били друсани, 17 яли супа, 55 яли баклава