Сачева за ПП-ДБ: Лъжат, без да им мигне окото, министрите бяха обсъдени

Асен Василев е противоречива личност
20 мар 2024 18:07, Стела Стоянова
92
Сачева за ПП-ДБ: Лъжат, без да им мигне окото, министрите бяха обсъдени
Снимка БГНЕС

Учудена съм от начина, по който може човек да лъже без да му мигне окото. Ние започнахме конструктивно, говорихме по различни теми. Казахме, че Асен Василев е силно противоречива личност и имаме резерви. Но тъй като имаме 3 приоритета, по които сме обединени – съдебна реформа, Шенген и еврозоната и поради отговорността ни казахме, че ще приемем тримата министри на правосъдието, на МВР и на финансите да продължат след ротацията. Това заяви пред бТВ Деница Сачева от ГЕРБ. ПП протакаха нарочно, за да могат да изчерпят времето, подчерта Сачева.

Споразумението от 14 страници беше готово в значителна степен, дори по думите на Кирил Петков. Не се разбрахме за срок за службите, по конкретния текст за закона за съдебната власт и по конкретния текст за следствената тайна и нейното отпадане. Имахме относително съгласие почти по целия Министерски съвет, с изключение на министъра на електронното управление. Подалите отводи са министри и в момента. Нали са представени като експерти, те са поели ангажимент да управляват 18 месеца и би трябвало да носят своята отговорност пред България, убедена е Сачева. В този списък с имена на министри нямаше нищо изненадващо за колегите от ПП. От самото начало ПП дадоха заявки, че се опитват да провалят първия мандат. Те искаха още от самото начало да бъде с втория мандат, каза Сачева. Всички имена в списъка с министри бяха обсъдени и разговаряхме, няма нито едно ново име, добави Сачева. ПП сменяха своето мнение за какво ли не.

Още по темата

На преговорите бяхме без телефони умишлено, но си водих изключително подробни записки, и поне 40% от времето сме говорили за Тагарев. На ПП не им хареса това, че Габриел направи професионални забележки към работата на Тагарев, и за начина, по който той е изпълнявал задълженията си като министър. И вместо да й се отговори конкретно, от ПП обясняваха общи постановки. Договорено беше Ивелина Василева да замени Юлиян Попов, както и Жечо Станков да стане министър на енергетиката. Няколко часа по-късно ПП родиха идеята шефът на БЕХ да бъде от ПП, каза Сачева. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сачева е една от Калинките на ГЕРБ и доста некадърна като министър.
68
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Кирил Петков е патологичен лъжец.
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ КАЖЕТЕ ИЗБОРИ ТОВА Е
66
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наистина е Сач !От най-кръглите !И лъжливи !Отврат !
65
4
 
1
 
! Отговори
Баси преди 1 месец
*** бригадата на Бойко е на линия. Ще изкарат за по една линия...
64
7
 
4
 
! Отговори
121 преди 1 месец
Сачева преди малко беше в Лице в лице. Измъкваше се от въпросите и използваше само клишета. Водещата я пита : Министрите одобрени ли са? Сачева отговаря: Министрите са коментирани. Което не е отговор на въпроса
63
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може и да лъжат, но и в това са по-добри от вас!
62
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Според Кеворкян Харвард е люпилня за измамници (статия във онлайн в. Труд) Ние получихме от там висша форма на шарлатания. Радвай се народе, чудо невиждано !
61
4
 
3
 
! Отговори
Моята молитва преди 1 месец
Другарю Бойко, моля те от сърце и душа! Не я показвй вече тая. Нека си гледа колежа по туризъм в Албена и Конан Варварина.
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отдавна разбрахме, че са лъжци от класа. Така е в бизнеса. Яко надлъгване, няма честност и почтенност. Да се връщат в бизнеса и Василев и Петков. Стига са ни губили времето. От ПП само Никола Минчев прави добро впечатление, за сега. И Лена има много още да учи.
59
5
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Обсъждането се финилизира с подписи! Щом няма такива, значи нищо не е решено, както каза Денков! Тези фусти бързат да се клокнат в скута на Боко!
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Обсъдени,-Никой не може да се сравнява с Кирил, Асен и всичките им послушковци на тема лъгане ! И не за първи път така майсторски преиначават фактите ПП-йските "герои" ! Нямат ли поне малко уважение към народа!? Как не ги е срам така да лъжат и да обиждат!? Разиграват цялата държава заради техните лични облаги!!! Наглеци! Искат всички да им козируват,независимо,че се погазват закони и конституция!!!
57
0
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Шарлатани-лъжат.Като не слушат Президента,така се получава.
56
6
 
3
 
! Отговори
Проверка преди 1 месец
Уви,проверих се в сайта....не съм посочен за министър.....ама никой не знае,може и да чуя, в НС ,че съм предложен за министър. Надеждата е в Тиквата...все пак той реди кой става и кой не за министър.
55
3
 
4
 
! Отговори
Деничка преди 1 месец
Скоро ша са прибереш в Добрич,чакаме те.всяко начало има край.
54
5
 
7
 
! Отговори
555 преди 1 месец
Толкова са нищожни от ПП, че се налага да си купя силна лупа.
53
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая пък какво е навирила носа? Не може да раздели сламата на 2 магарета обаче се надува като пуяк по телевизиите. Всичките мисиррки на Борисов са такива, хнани едната удари другата, това му е интелектуалния капацитет на тикквата.
52
7
 
10
 
! Отговори
Обсъдени, преди 1 месец
Но подписи няма Деница,май ти лъжеш.
51
3
 
7
 
! Отговори
потин преди 1 месец
герп приключиха съдебната реформа преди точно 10 години, точно според нарежданията на ДпС. От тогава тя е точно такава, каквато я иска ДпС и никой няма намерение да променя каквото и да е, най-малкото пък герп и сарая!
50
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каза го тая, дето е в партия, водена от "лидер", два пъти успешно осъждан за клевета. Като се чуди как се лъже безогледно, да погледне портрета на бб.