МФ: Стартира информационният сайт за еврото в България

Страницата постоянно ще бъде допълвана с информация
25 мар 2024 16:52, Анисия Иванова
43
МФ: Стартира информационният сайт за еврото в България
Снимка: БГНЕС, архив

Министерството на финансите стартира информационен сайт, посветен на въвеждането на еврото в България. Целта на електронната страница с адрес – https://evroto.bg и https://еврото.бг, е да бъде полезен и сигурен източник на точна, навременна и актуална информация, да събере на едно място всички важни новини, решения и събития, свързани с въвеждането на единната европейска валута в България, съобщиха от МФ.

Интернет сайтът има съвременен и интерактивен дизайн, подчинен на стремежа информацията да бъде представена по максимално достъпен и лесен за потребителите начин.

Освен текстово съдържание в страницата са включени и мултимедийни компоненти като видеоклипове, галерии с изображения, документи, календар, представящ пътя на България към еврото и др. По-голямата част от информацията е представена директно, без да е необходимо навлизане в дълбоки структури от страници и данни. Създадена е възможност за споделяне на съдържанието към социални мрежи: Facebook, Twitter и LinkedIn.

В специално създадената рубрика „За еврото“ гражданите и бизнесът ще намерят кратки и точни отговори на най-често задаваните въпроси. Целта на рубриката е да се предоставя информация за всички аспекти и обстоятелства, свързани с процеса на въвеждане на еврото. Тук може да бъде намерена и информация за еврозоната и за пътя, който страната ни извървява към нея.

Друг акцент в електронната страница е рубриката „Вярно ли е, че“. В нея чрез факти е даден отговор на някои от най-често срещаните неверни твърдения и неоснователни притеснения, свързани с присъединяването на България към еврозоната. Митовете се оборват най-лесно с фактология и данни, за които сме потърсили и различни гледни точки в рубриката „Експертите говорят“. В нея с кратки интервюта водещи специалисти – икономисти, финансисти, синдикалисти, ръководители на бизнес асоциации, коментират за потребителите „горещи“ теми за ефектите и влиянието върху бизнеса и бита на хората от въвеждане на еврото.

В „Новите пари“ са представени изображенията на сериите банкноти, изработени от Европейската централна банка (ЕЦБ), с които се разплащат гражданите на страните в еврозоната. Тук може да бъде разгледана и създадената от БНБ брошура на националната страна българските евромонети.

Място е отредено и на отразяването в медиите в процеса на присъединяване на страната ни към еврозоната. В специална рубрика могат да се прочетат аналитични статии и интервюта от пресата, радиостанции, телевизии и други електронни медии, които представят мнението на ангажираните институции и специалисти по тази важна за всички български граждани тема.

Страницата постоянно ще бъде допълвана с информация, мнения и коментари на водещи специалисти от различни области, както и с последните важни за потребителите новини за процеса по въвеждане на еврото.

При създаването на информационния сайт са използвани технологии за отзивчив дизайн, които позволяват на сайта да се адаптира към спецификите на устройството, независимо дали се отваря от настолен компютър, лаптоп, таблет, мобилен телефон или друго преносимо устройство. Приложени са стандарти и инструменти за достъпност, които да позволяват на посетителите в неравностойно положение, да имат равен достъп до цялата информация.

Електронната страница е разработена като част от рамков договор между Министерството на финансите и „Информационно обслужване“ АД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: МФсайтевро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 1 месец
Предлагам ти среща - ще ми видиш и профила и анфаса. Ама първо питай в козяка дали ще те пуснат.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
в сайта има вирус който ще ви следи и подслушва ! не влизайте !
17
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще бъде интересно да се направи профил на хората които са против Еврото. Как изглежда типичният противник на Евро зоната? Русофили, бедняци, хора които никога не са се занимавали с бизнес, бедни бачкатори, бенсионери и получатели на социални помощи. Ето тези хора са против Еврото! Но те ли реално определят правилата или тези които работят и ще спечелят от въвеждането на Еврото?
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато средната заплата за България стане толкова, колкото е средната за ЕС, ще гласувам за еврото. До тогава - твърдо не!
15
0
 
5
 
! Отговори
БИВА ДА ИМА ИНФО преди 1 месец
НО БЪЛГАРИНА ГО ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ ЩЕ ГО ПОЛУЧАВА ИЛИ САМО ЩЕГО МИРИСА.
14
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България трябваше да приеме Еврото и да влезе в Шенген преди 10 години! Но това не се случи заради некадърното управление на престъпниците от ГЕРБ! За пример вижте Хърватия ! Влязоха в ЕС през 2013г. (6 години след нас) и миналата година 2023 вече влязоха и в Шенген и приеха Еврото. Без драми и без глупости. Хората си свършиха работата и вървят напред. А тук в България още се мотаем и още спорим за глупости.
13
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази страница е пълна с подвеждаща и фалшива информация!
12
30
 
8
 
! Отговори
ОНЛАЙН АНКЕТА преди 1 месец
Съгласни ли сте от 1 януари 2025 година в България да бъде въведено еврото а лева да бъде пратен в историята? /// ДА + /// НЕ - ///
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така не е чесно само за евро и сме приели че ще е евро а лева ще се закрие без гласуване.
10
4
 
20
 
! Отговори
Грешка! преди 1 месец
Правилното наименование е "информационно- лъжливият- пропагандаторски" сайт за еврото в България.
9
2
 
13
 
! Отговори
до 5 преди 1 месец
Кое точно е НЕВЕРНО, особено за заплатата?
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чудесно колко повече информация има по-добре но не само за евро а и за лева кои са предимства. И накрая ще сложат дата за гласуване и бг ще изберат лев или евро. Защото досега е само лев и кое налага сега да се махне. В ЕС сме досега и с лев та не е убедително че ЕС иска. ЕС може да поиска и да закрием бг. но тогава и ние може да поискаме да се ликвидира еврото.
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
депутатска заплата 10 000 лв става 10 000 евро, келепир да има :)))
6
5
 
12
 
! Отговори
силно учудЕна преди 1 месец
Защо, на нас ОЙРО ни не требе?!
5
10
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 4 преди 1 месец
Такива като теб трябва да са сред първите поведени под отговорност за разпространение да невя,ка информация!
4
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
хляб от 1.50 лв става 1.50 евро, заплата от 800 лв става 400 евро :)))
3
2
 
12
 
! Отговори
До mani преди 1 месец
Колко повече да си подават оставка, като тя е подадена от 3 седмици вече? И това какво общо има с националният интерес да примеме еврото час по-скоро?
2
7
 
11
 
! Отговори
аха преди 1 месец
Да не избързваме толкова с това евро, а? Понеже може да има предсрочни избори, а след тях не се знае...
1
6
 
18
 
! Отговори
mani преди 1 месец
ОСТАВКА БЕ!