Протест в столицата в памет на загиналите Ани и Явор

Година след смъртоносната катастрофата промяна няма
8 май 2024 19:58, Анисия Иванова
10
Протест в столицата в памет на загиналите Ани и Явор
Снимка: Bulgaria ON AIR

Една година след смъртта на младите Ани и Явор на пешеходна пътека в столицата се провежда пореден протест срещу войната по пътищата. На булевард "Сливница", където двамата бяха пометени, десетки граждани се включиха в мирно шествие.

Някои носят плакати с надпис "България няма повече деца за убиване". Това е поредният протест след смъртта на двамата млади, над 50 протеста са проведени след убийството на Ани и Явор. Близките им настояват за законодателни промени, за строги наказания за убийците на пътя. П думите на протестиращите не са изпълнени част от исканията им - година след двойната смърт все още няма поставена камера, каквото обещание е имало от Столичната община.

"Това което се случва не е достатъчно, за да видим положителни резултати. Всеки ден има новини, че губим човешки животи, смятаме за много тревожно това, че цялото общество намира за нормално да чува тези новини и да няма голямо желание тази война да спре. Искаме да напомним на цялото общество, че нямаме право да губим човешки животи по този безумен начин", каза майката на убитата Ани - Десислава Малчева, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Шофьорът, който помете Ани и Явор, е млад, с 3 месеца стаж зад волана, шофирал е в трезво състояние, но със 100 км/ч, при разрешени 50. Повдигнато му убийство по непредпазливост, намира се под домашен арест. Обвинителният акт е внесен в съда, предстои насрочване на делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от София
Съдът ще решава за промяната на движението в центъра на София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
В ЕС след такива случаи не демонстрират... Животът продължава. Само тук някакви с останки от комунизма искат мерки и нещо да се промени.
5
0
 
1
 
! Отговори
Статистик преди 1 седмица
За 1 година така и не сложиха камера там.Приложиха някакви палеативни мерки - светофарът да не минава в мигащ режим...
4
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Влюбените гълъбчета да внимават повече като пресичат.
3
5
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 1 седмица
Сега много внимателно гледайте тия двете как ще се измъкнат. Майката тоест бабата ,ще поеме цялата вина и ще прикрие дъщеря си. А бабата ще пледира за невменяемост, отделно няма други престъпления и ще сключи сделка с прокуратурата. Реална присъда 20 години , като се споразумее ще станат 12 ,от тях две години дело ,ще останат 10 ,от тия 10 , след изтърпени 2/3 ще пледира да излезе , така че реално след максимум осем години е навън, пък ако и работи в затвора реално след 6 г. излиза. 2030 излиза.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До пазители на мафията Тя е част от ДС червената мафия...Това е истината. Не си затваряйте очите.
1
0
 
8
 
! Отговори
пазители на мафията преди 1 седмица
Темида в България трябва да пламне от четирите страни !!