Тома Биков: ПП-ДБ да изчакат резултатите, преди да поставят условия

Те практически взривяват диалога
26 апр 2024 09:42, Стела Стоянова
26
Тома Биков: ПП-ДБ да изчакат резултатите, преди да поставят условия
Снимка БГНЕС

Въпросът е ние дали ще си говорим с тях, а не дали те ще си говорят с нас. Не знам на кое място ще бъдат и е добре да изчакат резултатите, преди да поставят условия за участие в управлението.

Това каза Тома Биков от ГЕРБ пред Би Ти Ви, след като малко по-рано ексшефката на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова постави условия на партията им за коалиция след вота - да се подпише споразумение с конкретни срокове за реформи.

Не са в тази ситуация, която бяха, така че да се върнат на Земята и да се опитат да не са четвърта политическа сила, посъветва Биков.

ПП-ДБ практически взривяват диалога в средносрочен и дългосрочен план. Намериха да атакуват точно един от хората, с които могат да намерят диалог - Росен Желязков. Той неслучайно беше председател на парламента. Това явно е някаква мъст за здравната каса, доколкото разбирам, подчерта той.

Още по темата

След изборите България трябва да има стабилно правителство, в което доминира първата политическа сила, с коалиционно споразумение и с ясно поемане на политическата отговорност, коментира Биков.

Асен Василев си въртеше далаверите - знаете ли, че капиталовите разходи на цялата държава бяха събрани в МФ и той решаваше? Г-н Рашков очевидно се е снимал с хора, свързани с контрабандата в България, даде примери той за проблемите в отношенията между ГЕРБ и ПП-ДБ.

Принципно не изключваме взаимодействие с когото и да било, стига да е в общата посока на развитие. Политическата криза се поражда от две неща - взривяването на диалога между всички политически сили и опитът да се отмени демокрацията в България през тази теза с ярките политически лица, допълни той. Биков не отхвърли възможността за споразумение с ДПС след вота, но подчерта, че с която и партия да се разберат, то ще се иска споразумение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от Общество
Плащат от днес великденските добавки на 534 хил. пенсионери
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Васил преди 1 седмица
Резултатите на ПП-ДБ ще са плачевни, като самите тях
16
1
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 1 седмица
До Анонимен Много по-лесно е за представяне! ПП-ДБ се доказаха колко могат - нула!
15
4
 
6
 
! Отговори
Вержи преди 1 седмица
На тях им дай условия да поставят.
14
6
 
6
 
! Отговори
ЛОРИ преди 1 седмица
Лоли Лоли това е партизнското име на Лена
13
8
 
3
 
! Отговори
Факт преди 1 седмица
Дори и най-оптимистичния вариант не предвижда повече от 40 депутати за шарлатаните. С Боковите 70 не правят 121.Тоест без Шиши нищо не става. Същото е с Тиквун+Прасчо. Тоест тройката ще е особено неприятна за папайците. Па да не говорим ако изпаднат още по-надолу.
12
4
 
9
 
! Отговори
Асдф преди 1 седмица
Този иначе толкова симпатичен политически хамелеон
11
5
 
11
 
! Отговори
Бако преди 1 седмица
Тоя биков от коя партия е в момента,че вече не мога да му хвана спатиите
10
7
 
11
 
! Отговори
Лоли преди 1 седмица
Страхотни политически оттрепки са ГРОБ,но мечтаят за вечно крадене, управление и веселие!Наглеци и то начело с ББ.
9
7
 
9
 
! Отговори
Лоли преди 1 седмица
Страхотни политически *** са ГРОБ,но мечтаят за вечно крадене, управление и веселие!Наглеци и то начело с ББ.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До L. Ако си прав, а не си, би означавало, че никой не може да помогне на самия народ, не на ППДБ. Грешката на всички, включително на професионалните анализатори е, че са се вторачили кой от партиите губи, кой кого преметнал, а не върху исинския фокус: Какво произтича за хората. Хората трябва да разберат, че те поръчват менюто и ако им е горчиво, трябва да се сърдят на избора си. А ако не са гласували, толкова по-зле. Ще ядат, каквото друг им е надробил.
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя ш.ебек Бибиков нали щеше да сваля Тиквата :)))
6
9
 
10
 
! Отговори
L. преди 1 седмица
ПП-ДБ са се запътили твърдо към канализацията на историята. И Посолството вече не може да им помогне.
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кукленият актьор бил от известните капацитети в ГЕРБ,които според Томислав Дончев трябвало да управляват страната.Ха,ха,ха!
4
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За ППДБ няма значение дали ще бъдат първи или втори. Или ще бъде тяхната програма или нищо. А Бъгария за да мръдне трябва да стане тая програма. Толкова е просто.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нали Сарафов, Калин Стоянов и целия репрасивен апарат са на ГЕРБ-ДПС, вкарайте делото за митниците в съда, да видим кой виновен кой прав. Само да не стане като НЕКСО, който беше оправдан и от прокуратурата така и от съда и сега съди прокуратурата за 3млд и май ще спечели, но няма да плаща Сарафов и ГЕРБ-ДПС, а всички ние.
2
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гербавите като си отворят устата и никой не може да им я затвори.Такава логорея ги обхваща,че нито чуват въпросите,които им задават,нито им отговарят.Изпяват си заучената песничка в стил другите са виновни за всичко,а ние сме бели и добри.
1
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ГЕРБ-ДПС бъдещето на България!Само си го представете.