Протест година след смъртта на Ани и Явор на пешеходна пътека

Той ще е на мястото на инцидента в София
8 май 2024 08:23, Елка Василева
5
Протест година след смъртта на Ани и Явор на пешеходна пътека
Снимка: архив, БГНЕС

Една година след смъртта на Ани и Явор, чийто живот бе отнет на пешеходната пътека при кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Русе" в София, от фондация "Ани и Явор: Ключът е любовта" и Инициативен комитет "Заедно срещу безумията по пътищата“ организират протест тази вечер на мястото на инцидента.

В знак на съпричастност след трагедията, при която загинаха двамата, десетки граждани блокираха кръстовището в продължение на 50 дни.

Те се обявиха срещу войната по пътищата и призоваха институциите за повишаване на безопасността на движението по пътищата, припомня БНР.

Протестът днес ще завърши с мирно шествие до кръстовището на бул. "Сливница“ и бул. "Константин Величков".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от Общество
Главчев възложи на ДАНС да провери случая с болницата "Мама и аз"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Л.Иванов преди 1 седмица
Не, няма справедливост в страната ни, и няма да има, докато политическата *** не разбере, по- точно не иска да проумее, че така повече не може!Защо например никой, ама никой от тях не предложи да се измени ЗДв.П и да се въведат много по- строги санкции за водачите, които управляват с превишена скорост. Нима това не е умишлено престъпление/ ако не с пряк, то с евентуален умисъл.Като натискат до безумие *** на газта, нима не допускат, че може да убиват хора!
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
1 година вече работят нон-стоп сфетофарите в цяла Сф. В държавата на 80%- овите, така и никой не разбра, че това е нещастен случай, съвкупност от много лоши обстоятелства на куп, като почнем от добре пийналите пешеходци, та завършим с шофьор-новобранец решил да покара като състезател.
2
1
 
0
 
! Отговори
инциденти има и при преди 1 седмица
професионалистите . Психотест им дават , а после трайванджии , влакове , тролей блъскат наред . С рейсовете са безброй инцидентите за 40 години - прилошало му , изтървал волана , болен бил и т.н. Важно е да не си пил и да не си се дрогирал . Примери - арнолд , серена , тайгър уудс , а и много , много други . да си пастор не е лесно . да му се молят . глоби има .
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А какво се случи с тсиганевангелиста, пуснаха го май?