В кадър: Руснаци у нас пращат коли на легиона "Свобода на Русия"

Легионът се бие на страната на Украйна
Обновена: 28 май 2024 15:04 | 28 май 2024 14:07, Александър Попов
360

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На площада пред Храм-паметник „Свети Александър Невски“ в София бяха показани шест автомобила, които ще бъдат изпратени на легиона "Свобода на Русия“ на фронта в подкрепа на Украйна.   

Хората, които показаха колите бяха с маски и очила. Те предоставиха на журналистите визитни картички на "Група за техническо обезпечение в България" към "Свобода России". Двама от мъжете говориха пред медиите, но не поискаха да се представят. Причината, по думите на единия е, че в Русия хора, които работят против режима на Путин, са подложени на тормоз. Те се опасяват и че ще пострадат техните роднини, ако ги разпознаят.

Организаторите обясниха, че това е третата партида автомобили, които се закупуват от България и "ги изпращаме на фронта към руския легион – това са руснаци, които воюват на страната на украинците".

Средствата са събрани от руски граждани и етнически руснаци. Освен техника към фронта в Украйна те изпращат още дронове и термобельо, но не и оръжия, обясни единият от мъжете. Той добави, че закупените автомобили се използват на фронта от офицерския състав и за придвижване.

Във връзка с действията на "Свобода на Русия" на фронта мъжът обясни, че "те защитават Украйна, не нападат" и добави, че украинците не са агресор, а искат да освободят териториите си.

Като гражданин на Русия считам за неприемливи действията ѝ и правя всичко, за да помогна на Украйна да победи режима на Путин, коментира друг от маскираните мъже.

Той обясни, че първите две партиди автомобили са били изпратени за украинската армия, а настоящата ще бъде за руските бойци от легиона. Закупуването и подготовката на автомобилите, които са модифицирани за нуждите на фронтовата линия, струва по около 17-20 хиляди лева, обясни мъжът.

Да бездействам не е вариант, ако не направим нещо, ситуацията няма да се подобри и ще продължат да загиват хора, заяви той, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
9
 
9
 
! Отговори
ТеЗ преди 4 месеца
Вовата ще го правят Кадафи
181
10
 
7
 
! Отговори
? преди 4 месеца
Тия хора защо са се маскирали така? Нали помагат на правилната страна на историята, при това са в територия, пазена от НАТО и пълна с натовци. От какво ги е страх, защо са тези маски? Или пък ги е срам от нещо?
180
7
 
10
 
! Отговори
анонимен келеш преди 4 месеца
Страхливите *** щели да правят гражданска война ако ГЕРБ спечели:):):):)Те така и за паметника на съветската им армия разправяха,че ако някой му посегне започват гражданска война,но като видяха флекс бързо напълниха гащетата и се скриха пред клавиатурите да се правят на страшни зад анонимността си:):):)*** малкосте бе и сте страхливи:):):)
179
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
След края на СВО със запада е свъшено, не че ще умрат или изчезнат, просто няма да място където се живее богато, ще се превърнат в нещо като Африка и Южна Америка. И затова драпат с Украйна, отчаяни напъни да я спасят, но не им се получава. А българите 35 години напразно ручаха жабета и мизерстваха, но така и не можаха да седнат на масата в клуба на богатите, стигнаха само до задния двор в пристройката за слугите.
178
3
 
2
 
! Отговори
Къци Вапцаров преди 4 месеца
Аз днес сглобих доста бройки гранати за Украйна, само дано Путин не удари цеха с някоя тактическа ракета че хиляди захаросани украйнолюбци като мен ще станем на прах.
177
3
 
7
 
! Отговори
Мутрофанова преди 4 месеца
Плюс 5 рубли на коментар под тази статия.Старт!
176
7
 
14
 
! Отговори
Предателите преди 4 месеца
си крият лицата..
175
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Във всяко стадо има ***
174
7
 
5
 
! Отговори
до 164 преди 4 месеца
Той мистър Атакмс така беше разбил и бази в Крим преди една седмица. После се разбра, че не било вярно, фейк нюз, по вашенски. Важното е да се каже/напише нещо, пък дали е вярно, кой ти гледа. То целия ни измислен "прекрасен свят" се оказа един голям фейк, заедно с измислените си умни и красиви евроатлантици.
173
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
нашите копейчици щели да пратят по една *** яйця
172
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Боко евроатлантик
171
2
 
9
 
! Отговори
Извинете, преди 4 месеца
Пупи какво изскимтя от бункера?
170
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Браво, събрали се 2-3 предатели.
169
5
 
5
 
! Отговори
Чудеса преди 4 месеца
Непияни расияни
168
14
 
13
 
! Отговори
Кекълз преди 4 месеца
Според нашите Копейки тия руснаци са фалшиви руснаци, защото не се кланят на дедушката в Кремъл по подобие на тотем хахаха нашите копейки могат да научат тия руснаци на много неща, например как да бъдеш тотален тотемен обладан рoб, всъшност само на тва де ;-)
167
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако ГЕРБ вземе много гласове на изборите в България настъпва втора гражданска война! Не можем да си позволим да храним едни вече охранени п расенца. ОТделно веднага ще почнат да издигат украински знамена! Те са единствената партия издигаща украински знамена на български държавни институции! ФАКТ.
166
4
 
11
 
! Отговори
още преди 4 месеца
скрап
165
5
 
7
 
! Отговори
Извод преди 4 месеца
Дори блатото не ражда само планктон !
164
4
 
8
 
! Отговори
аха преди 4 месеца
Четирима мъже и одна женшина, маскирани яко. До тях 5 пикапа - помощ за легион. Ами да се качват на пикапите и към Украйна, какво само правят тук разни пърформърси. И без това легионите на Зеления доста намаляха като численост. И "руският" и френският, и грузинският. Пък "чуждестранният" почти изчезна.
163
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Kaто са руснаци защо са с украински знамена? Или Украйна вече официално е част от РФ?