Две шествия, два свята - София Прайд срещу Шествие за семейството

И двете са в центъра на София, но в различни часове
22 юни 2024 07:00, Александър Попов
314
Две шествия, два свята - София Прайд срещу Шествие за семейството
Снимка: БГНЕС

Днес в столицата ще се проведат две шествия. И двете са с твърди заявки за мирни, с усмивки, но съпътсвани при организациите им с провокации.

София Прайд срещу Шествие за семейството. Залогът е много по-голям от видимото на повърхността, тъй като се сблъскват либералното срещу консервативното. И естествено в двете шествия има много политика. Политика, която надхвърля границите на България.

София Прайд

София Прайд 2024 ще се проведе на площад Батенберг. Вратите на най-голямото събитие в подкрепа на човешките права отварят в 14:00 часа, а концертът ще започне в 16:00 часа. Мирното протестно шествие по улиците на София, което се провежда за 17-та поредна година, ще започне от площад Батенберг след 19:00 часа.

Организаторите споделиха правилата за участие и безопасност. Поради очакваните високи температури в събота е препоръчително участниците да носят шапки и слънцезащита. Ще има осигурена достатъчно вода. През последните издания на Прайд досега инциденти не са се случвали, заради добрата координация със СДРВ и допълнителна охрана. Все пак за безопасно придвижване до събитието от Прайд препоръчват участниците да се движат на групи, без да показват аксесоари, асоциирани с ЛГБТИ+ общността, както и да използват градски транспорт или такси при придвижване до събитието и след него. Участниците в София Прайд са приканени да не провокират или отговарят по никакъв начин на провокации от хора извън шествието.

Сцената на София Прайд 2024 ще посрещне Мила Роберт, Дара Екимова, Лидия, Михаела Маринова, Venci Venc’, Ирина Флорин, Ваня Щерева, рок групата Overhook, певицата YVA и украинският певец Орфи.

Тази година кампанията на София Прайд “България е и нашият дом” търси прочит на темата за родолюбието и националната принадлежност в контекста на ЛГБТИ+ общността в България и хората, които подкрепят правата им.

Шествието за семейството

"Шествие за Семейството" ще се проведе в София в събота, като част от международната инициативата "Месец на семейството".

Целта на мероприятието е да принуди държавата да започне ясна и конкретна политика по въпроса с демографския колапс в страната. Шествието през 2021-ва събра около 400 души, през 2022-ра над 2000, а през 2023-та близо 6000. Тази година организаторите очакват да достигне рекордните 10 000 души, превръщайки се в най-голямото, ежегодно, обществено мероприятие в страната.

"Ние вярваме, че всякакви опити за превземане на този месец, посветен на децата и семейството, от леви и либерални идеологии не могат, и няма да успеят в България. Тук, където демографската криза е най-страшна, ние ще посветим всичките си сили на запазване и подпомагане на традиционните форми на семейни отношения. Защото само те могат да бъдат гръбнака на едно общество, на един народ, на една страна", казва Кристиян Шкварек, председател на фондация "Консервативно общество" и съорганизатор на събитието.

"Заедно с експерти сме изготвили демографска стратегия за България до 2050-та година, която да вземе радикални мерки за борба с демографската криза в страната. Ще настояваме да представим стратегията на следващия редовен кабинет, който и когато и да е той. Защото време за губене, или експериментиране с деструктивни, постмодерни идеологии и моди, просто нямаме", добавя Давид Александров, председател на сдружение "Род" и съорганизатор на събитието.

Шествието на семейството ще се проведе на 22-ри юни на площад "Александър Невски" от 10:30 ч. Програмата ще започне в 11:30, а шествието ще потегли в 12:00 по маршрут Александър Невски, Народно Събрание, Софийски Университет, бул. Левски, бул. Патриарх Евтимии, Кравай, НДК билетен център.

Организаторите напомнят, че шествието е стриктно деполитизирано. Единствените флагове, които е позволено да се веят са българският и тези на инициативата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
3
 
10
 
! Отговори
:))) преди 3 месеца
На връх Черешова задушница това е върха на простотията!Такива де би ли бих ги погалил напоително и с много любов отзад с връзка коприва!:)))
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Гледайте филмаДа го пуснат филма в интернет и народа ще го изгледа.
104
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В русия е ад, тия там са баси подтиснатите роби, горките нещастници. Русия на кал и пепел да стане
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А защо няма новина за събора на исторически парк?
102
2
 
8
 
! Отговори
А ВИЕ преди 3 месеца
КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ ХОРА ДЕТО МАЙКИТЕ И БАЩИТЕ ИМ ВЪРВЯХА СЛЕД ПОРТРЕТИТЕ НА ЛЕНИН ДИМИТРОВ И ЖИВКОВ И НОСЕХА ПЛАКАТИ СЪС БОГОХУЛНИ НАДПИСИ.
101
2
 
4
 
! Отговори
Бай Байдън преди 3 месеца
Миналата година имаше едно видео за 2 педерала в Русия.Спират с мотор на светофар и вадят гейското знаме.Не за секунди а за милисекунди бяха свалени от мотора и така зверски бити както циг#$ин не си бие кучето на село
100
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не никой не му дреме за никакви ценности.
99
4
 
8
 
! Отговори
Царя преди 3 месеца
124 Един приятел ми каза че отишъл на прайда случайно бил наблизо по центъра нещо по работа и видял знамена хора музика помислил си ме е манифестация на Бкп и Кото е комунист отишъл даже много му харесало и било приятно Докъто не го подпрели отзад в тълпата.Мухахахахаха
98
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Според мен може да се раздават безплатни билети за влак или бус за тези които искат да посетят прайда но не са от София.
97
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Гледайте филма 125. Няма да го гледаме.
96
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Геювщината е на психологическа основа. При достатъчно облъчване и ограничения всеки може да премине чертата. Това е и идеята на "прайдовете" и непрекъснатата пропаганда. Затова и в някои държави се приемат закони срещу това. Въобще при достатъчно усилия всеки може да превърти по определена тема.
95
2
 
19
 
! Отговори
ужас преди 3 месеца
Днес е Задушница. Днес почитаме паметта на починалите. Те точно днес ще си организират вулгарния прайд. Отвратително.
94
2
 
9
 
! Отговори
Бай Тошо преди 3 месеца
Хитлер ако види до къде се е докарал човека,ще умре още един път
93
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То с шествия ако се променяше нещо....
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бай Тодор ако стане и види докъде е стигнала работата, ще се прекръсти и легне по очи...
91
7
 
1
 
! Отговори
МВРО и Вгзруждение преди 3 месеца
Итн левици мурвици са се маскирали на семейство.А другите те за какво протестират?Точно протест е тяхната работа да искат защита на гей правата си като граждани на република България а те един камион содомити да минава и да пръска чорабе по гей и драг Куин тълпа изпаднала в еуфория.
90
4
 
11
 
! Отговори
Това е целенасочено преди 3 месеца
ШЕСТВИЕТО В ЗАЩИТА НА ТРАДИЦИОННОТО СЕМЕЙСТВО да бъде в най-големия пек, когато всички ще са се е изпокрили у дома и малко хора ще ги видят. Пък и много хора няма да рискуват здравето на децата си и няма да отидат на това шествие заради горищината. ШЕСТВИЕТО НА ПРАЙДА обаче е насрочено след 19.00 ч., когато много народ ще е излязал на разходка и много деца ще видят шарениите, може пък да им хареса и да решат и те да участват в този панаир след няколко години, заради джумбуша!
89
2
 
17
 
! Отговори
До Не разбирам преди 3 месеца
Да може после ония "обърканите" да кажат, че били повече хора от нормалните. И как само го представят "..най-голямото събитие в подкрепа на човешките права..". Пълни глупости. Ако и техните родители бяха като тях, то тях нямаше да ги има. Нека да бъдат каквито си искат, но да не парадират с това. Това дразни. Парадирането.
88
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До България е 111. Еми това е така заради такива като теб.
87
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Тия от прайда са си направо умрели, да им запалим свещички и да успокоим жалките им душички!