Вселенският патриарх Вартоломей награди Бойко Борисов

Отличи го с Кръст на Света Богородица Преблажена
30 юни 2024 15:30, Елка Василева
262
Вселенският патриарх Вартоломей награди Бойко Борисов
Снимка: Фейсбук

Вселенският патриарх Вартоломей награди лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с най-високото отличие на Вселенската патриаршия – Кръст на Света Богородица Преблажена. Двамата се срещнаха в сградата на парламента, а срещата им бе излъчвана на живо във фейсбук профила на Борисов.

На нея присъстваха също председателят на парламента Рая Назарян и народни представители от парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

„От името на нашата партия, на нашата парламентарна група, на стотиците хиляди избиратели на ГЕРБ, със смирение, почит и преклонение приемаме всеки дар от църквата. Ние вярваме, че без Господа нищо не може да се направи. Най-смирено ще продължим да помагаме по силите ни на всички православни църкви“, заяви Борисов.

Вселенският патриарх Вартоломей е в България за Патриаршеския избирателен църковен събор и интронизацията на новия български патриарх. Видинският митрополит Даниил бе избран за български патриарх и Софийски митрополит от делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор, посочва БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
да хващат и двамата пътя и да се изнасят във Вселената !
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Той, Българина вървеше лъкатушейки по улиците на София. Слънчевите лъчи на Заграея ((((СЛЪНЦЕТО)))) наше и ваше минаваха през него без да го докоснат и чувайки камбаните на Амона, мрак изпълни човешката му душа!
76
22
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
Бойко е на върха на българската политика от 20 години и свърши много добри неща (не че няма и кусури де, но кой няма). И затова получава такива признания. А плювачите, кой от злоба, кой от завист, кой и от двете, нека си плюят. То това е толкова типично за Ганььо.
75
7
 
4
 
! Отговори
Абе преди 3 месеца
що поскъпва газът, като при тази новина ПиПките газ пи.каят?
74
7
 
21
 
! Отговори
Дам... преди 3 месеца
Няма нещо, което да не е оцапано от този сикаджия! А този грък за къв е дошъл у нас? Не е ли за интронизацията на колегата си патриарх на БПЦ? Ами очевидно не, дошъл е да "награди" Боко, само не става ясно какви точно са църковните му заслуги за тази награда? Очевидно сикаджията е спонсорирал Вартоломей щедро от чекмеджето!
73
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От хилядолетия Вселената - Вселена Безкрайна, Славна, Страстна и Срамна използва Хаоса за дресиране на Маймуните по горите в Хора за да има Еволюция по Земята, и дресирането на Хора в Маймуни по храмовете за да има Религии. Религиите бяха сътворени да контролират чрез различен Кекс Хората по Земята. Само ЧоВекът - Чо = Енергия, Век, Вечна. ЧоВекът с Вечна Енергия в Душата използува Хаоса сутрин Рано когато Слънцето ИзГрее на ХорИзОнта и се смее с Еволюцията и Религиите и е Богът на Земята!
72
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
БОРИСОВ Е НАГРАДЕН БОРИСОВ УСПЕВ В ДЪРЖАВНИЧЕСКИТЕ ДЕЛА 89 ДЕПУТАТА НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ СМАЗВАЩА ПОБЕДА ЗА БОРИСОВ
71
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Храчете, храчете на воля- пак него ще избираме, само на него вярваме- видяхме пуделите с милионите евро и трафикантите на цигари в дома на един бивш мин на МВР и посещавали го и в Министерството докато виеше до болка ..."ГЕРБ крадат"- такова падение е нямало...
70
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ХАХАХАХАХА ДРАСКАЧИТЕ СА В СТУПОР КАКВО СТАНА ДРАСКАЧИ СЕГА КАКВО БОРИСОВ Е ПРИЗНАТ НАГРАДЕН ОТ ВСЕЛЕНСКИЯТ ПАТРИАРХ ХАХАХАХАХА ДРАСКАЧИ ЗЛОБЕЙТЕ ЛЪЖЕТЕ САМО ТОВА ЗНАЕТЕ
69
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бацето от кандидат за ДС и върл комунист, изведнъж стана най-религиозната мутра в БГ :))) Ама май всички нещо станаха много религиозни, нищо че са атеисти повечето, а другите от дъжд на вятър се правят на такива :)))
68
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще канонизират всички мафиоти в Чалгария. Свети Боко, Свети Очи, Хаджи Брендо и така нататъка.
67
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А защо никой не пита Вартоломей, защо е бил в Швейцария, на конференцията, този юни, да защитава и подкрепя Зеленски? Като какъв се явява той, политически лидер, или духовен? Знаем отговора, но да го пита някой смел журналист ще се намери ли? - не и това няма. И той сега като политическа фигура, или духовна, раздава този орден.
66
20
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Брадясалите ви лъжи за Бойко вече не хващат дикиш и човека си заслужава наградата .
65
7
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 месеца
колко ли се е изръсил Тиквун да го обявят за "блажен" ?...И друго:..-КАКВА Е ТАРИФАТА на Вартоломейците ?
64
10
 
9
 
! Отговори
БПЦ преди 3 месеца
Вартоломей го е помислил за новия ни партиарх. За това го е наградил. Те мисирите го избраха за футболист на годината преди време. Вече нищо не ме учудва на този свят. Откакто един поп ми се развика, че съм пушил пред катедралата им на митрополитите. Дори и цигарите не ми купува, за да ми казва къде да пуша. Честит партриарх .
63
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Безумие и лоби, американско лоби
62
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Остава приживе да го обявят и за светия Свети Мутрафон Банкяский.
61
3
 
13
 
! Отговори
Само панаир преди 3 месеца
Ама Гергов как получи ве специална награда "архонт" от дядо Николай, и хич не му пука! От свиневъда или пожарникаря олигарх не става, така просто.
60
5
 
18
 
! Отговори
Държанката Рая преди 3 месеца
Сега навсякъде ли ще го придружава?
59
6
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 месеца
Е какво,доживяхме!...След "поправката на Конституцишята" Вартоломей направи поправка и в списъка на БЛАЖЕНСТВАТА ...Тоя показа:-"Блажен е този,който краде,лъже,върти интриги и слугува на чужди господари"..Амин !