Главчев: Нямам зависимости

Вземам решения на база принципи
1 авг 2024 17:52, Стела Стоянова
39
Главчев: Нямам зависимости
Снимка БГНЕС, архив

Нямам зависимости, взимам решения на база на принципи. Да спазвам законите и Конституцията ми е зависимост.

Това заяви пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев. Министър-председателят отговори на журналистически въпроси, свързани с твърденията на държавния глава Румен Радев, според когото „растат съмненията за зависимости на това правителство“ заради различните назначения на областни управители, директори на болници и ръководителя да Държавния авиационен оператор.

„Аз да имам зависимости? Не знам за такива зависимости“, посочи Главчев. По думите му той се ръководи единствено от принципи и законите на страната.

„Не виждам защо да му отговарям. Шефът на авиоотряда го е сменил министърът на транспорта, смените в болниците се извършват от министъра на здравеопазването. Областните управители са с решения на Министерския съвет. Всички тези действия са изцяло в правомощията на органите, които са ги извършили. Никакви нарушения няма на процедурата. Когато виждаме, че някой е по-квалифициран от друг, е нормално, който не се справя с работата си да бъде сменен, за да може да върви по-добре“, каза още Димитър Главчев пред БТА.

Главчев участва в заседание на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в парламента, където в качеството си и на министър на външните работи даде информация пред депутатите във връзка с процедура за изготвяне на предложения на кандидати за еврокомисар.

Според него следващо правителство трябва да излъчи нов еврокомисар. "Воден от разбирането, че остава съвсем малко живот на това правителство, смятам, освен ако нещо ново не поискат от Европейската комисия (ЕК), да не предприемаме действия в тази посока, за да може следващото правителство, в консултации с политическите сили, да направят тези номинации", обясни "Главчев. Да се надяваме, че след това правителството ще има яснота и ще могат да се предприемат действия", добави също той. И определи процеса по номиниране на еврокомисар като специфичен.

Той каза, че е получил писмо от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, в което се посочва, че страната ни трябва да излъчи две номинации – на жена и мъж – за еврокомисар. Срокът е до края на август, поясни Главчев. Има опция, ако се избере да се предложи сегашният еврокомисар Илиана Иванова– тогава е възможно само тя да е кандидатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
Рядко срещано безгръбначно същество ,но дори иронията му е "дебелашка" ,въпрещи това е по- добър за някоя "халтура"на Сърменов ,отколкото да е министър-председател. Неговите "принципи" са порочните практики на "овладяната държава" от задкулисните "играчи" ,чрез техните "осветени лица"- Пеевски, Борисов и компания
36
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
" Аааа,не съм от зависимите,како Сийке !"..
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Немаш ли зависимост от разума бе Главчев , ама направо сме готови да се съгласим с теб .
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
какви са ти принципите *** ? българия да дава пари за американската война в украйна ? ти си национален предател.
33
0
 
3
 
! Отговори
Борисов и Шиши преди 1 месец
Главчев, що рече?
32
0
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
ПразноГлавчев независим...Тоя го видяхме какво представлява като председател на НС-кръгла нула.
31
0
 
6
 
! Отговори
Споко преди 1 месец
Според Главчо всичко е под контрол и пожарите и взривовете и катастрофите ежедневни....
30
0
 
4
 
! Отговори
Смях преди 1 месец
Верно ли ***, Главчо?!
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не, да. И Тиквата и Прасилян си ги виждал само на снимка.
28
0
 
10
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХАХА преди 1 месец
независим е, защото нищо не зависи от него - марионетка..сигурно сам се е направил премиер, нали хахахахахахаха..смях в залата
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Друго си е, прайм да е Денков,да лъже от сутрин до вечер според инструктажа на Киро Ментата ,професионалния манипулатор на ***.Или някой от радевите подчинени.Главчев какво му е,не е обигран като бат Кире,а служебен според ситуацията ,защото избраниците не могат да се разберат кой е по велик.Простотии!Сега върви една миризлива интрига,уж мислели за избора на президента,казва го КоЙ,ами Ристе,т.е.кръга Капитал,защото така са свикнали,с интриги и пошлости да получават власт.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма зависимости . Само боко ми се обажда да ми нарежда ко да правя . Нали той *** избра от системата - ,, Ти си го избра,, Големите началници от Брюксел и Вашингтон му са обаждат на него . На мен нещат . Те затва произвеждаме снаряди за Украйна . Те на него той на мене и така се управлява България . САМО ЧЛЕНСТВОТО *** ВА ОПРАЙ . И никакви зависимости .
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главен герой от повестта Дядовата Главчова унука
24
1
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Брех, ти да видиш! На дядо Главчо унуката той!
23
2
 
14
 
! Отговори
Ех, преди 1 месец
Това че няма зависимости е най малкото зло... той акъл няма за 5 стотинки, а това вече е голям проблем за длъжността на която се намира. Какво да се прави, такъв е "матряла" както се изразява вождът му.
22
2
 
14
 
! Отговори
Тома Биков преди 1 месец
Главчо не е премиер.Той е карикатура на премиер.
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подмяната ползват наивността и безхаберието на меншенството и надуват старата плоча с Пеевски.Бойкикиев с него си изкара стажа в НС и НПО към онази фондация.Но всички видяхме от кой джип слиза доволно.Не чух Пеевски да каже нещо без аргументи,нито в комисиите.Създадоха един негативен образ за да отклонят вниманието от своите безобразия.Да не говорим за предното правителство,че и техните служебни,то не бяха мостове на р Дунав,тунели под Шипка,щото имало пари,а накрая 11 млрд заеми и планирани още
20
2
 
13
 
! Отговори
Главчо е слуга преди 1 месец
На двама господари-Шиши и Боко.
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гламчев доказа, че ПП/ДБ са супер професори в сравнение с него!
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Верваме ти. Ти нищо нямаш.