5 факта за хиперинверторните климатици

21
5 факта за хиперинверторните климатици

Знаете ли, че първоначално климатикът е бил луксозен артикул, който основно богатите хора са можели да си позволят? Тези устройства са се срещали главно в домовете от висок клас и обществени места, като театри. С течение на времето и развитието на технологиите обаче нещата значително се промениха.

В наши дни, климатиците не само се предлагат на доста по-достъпни цени, но и разходите свързани с употребата им са в пъти по-ниски. И това, което някога беше лукс, сега се превърна в уред, който виждаме в почти всеки дом, търговски обект и бизнес сграда. Нещо повече, днес на пазара се предлага изключително голямо разнообразие от климатици, като всяка година излизат по-нови и по-усъвършенствани модели.

Към момента, едни от най-напредналите в технологично отношение решения са хиперинверторни климатици Eclima. Тези модули предлагат още по-добра производителност и ефективност от инверторните климатици. А най-хубавото е, че цените им са относително разумни и достъпни за по-голяма част от хората у нас.

Както може да видите в сайта на Eclima, хиперинверторните климатици не са чак толкова по-скъпи от инверторните. Въпреки това, не можем да отречем , че разлика в цената им има. Разбира се, има и причина за това. Каква е тя и с какво хиперинверторните модули превъзхождат тези от инверторен тип? Нека видим!

Те се открояват като едни от най-напредналите в технологично отношение опции за климатизация, които може да намерите на пазара

Хиперинверторните климатици се смятат за едни от най-напредналите и усъвършенствани климатични системи, които може да намерите на пазара към момента. Те работят на същия принцип като модулите от инверторен тип. Самата инверторна технология при хиперинверторните устройства обаче е по-добра. Но в какво се изразява това? През лятото например, те могат да охладят помещението много по-бързо. Съответно през зимата те ще осигурят нужното затопляне без забавяне.

Другото нещо, което ги отличава, е това, че те могат да работят ефективно дори когато температурите навън са доста ниски, говорим за около -15°C, -16°C. Един климатик от инверторен тип обикновено функционира нормално при външни температури до около -5°C до -10°C.

Тъй като използват по-иновативна технология, хиперинверторните климатици също така предоставят повече комфорт, особено при по-ниски температури, харчат по-малко ток и обикновено могат да издържат малко повече от по-старите модели от инверторен тип (но това е много относително, тъй като зависи от редица фактори).

По-долу ще обсъдим тези подобрени характеристики по-подробно. А сега, нека разгледаме още едно предимство на тези усъвършенствани системи.

Техните възможности се простират далеч отвъд основните функции за отопление и охлаждане

Съвременните хиперинверторни системи са проектирани да бъдат многофункционални. Освен че ефективно затоплят и охлаждат помещенията, тези модули осигуряват по-свеж и чист въздух. Тази функция е изключително полезна за семейства с деца и хора страдащи от различни алергии.

Почти всеки един хиперинверторен модул идва с поне няколко вградени филтъра, всеки от които има специална роля. Някои премахват влагата и предотвратяват образуването на мухъл, други унищожават вредни замърсители във въздуха, като прах, полени и косми от домашни любимци, а трети се борят с неприятните миризми.

Замърсяването на въздуха е проблем, който засяга почти всяко закрито помещение било то къща, апартамент, офис или търговски обект. Замърсителите могат да бъдат практически всякакви, от прахови частици като общ прах и мръсотия във въздуха до пролетен прашец. Космите от домашни любимци и химическите изпарения от вашите почистващи продукти също могат да повлияят на качеството на въздуха.

Въпреки че обикновено не са опасни за здрави хора, тези замърсители могат да причинят леко главоболие, раздразнение в очите и затруднения с концентрацията.

Те идват с по-голяма първоначална инвестиция, но текущите им разходи са доста ниски

Както казахме още в началото, има известна разлика в цената на хиперинверторните и инверторните климатици, като първите са малко по-скъпи. Но дали този по-голям първоначален разход всъщност си струва? В повечето случаи, да и тук ще ви разясним защо е така.

·     Ако си вземете хиперинверторен климатик ще го използвате поне 10 години, ако не и 15. Редовната поддръжка ще гарантира оптимална работа и по-дълъг живот, но дори и без специални грижи, тези устройства са изключително здрави и надеждни.

·     На един хиперинверторен климатик обикновено ще му е нужно по-малко енергия, за да охлади или затопли дадено помещение до желаното ниво. С други думи, ако ползвате такъв уред, вие може да се радвате на повече комфорт за по-малко пари  на месец.

След като знаете тези неща, вероятно вече сами може да си отговорите на въпроса, дали си струва да си купите хиперинверторен модул.

Осигуряват изключително високи нива на комфорт

Хиперинверторните системи обикновено могат да контролират температурата в помещенията още по-прецизно, като в същото време не произвеждат смущаващ шум или вибрации. Така че те са идеално решение за спални, детски стаи и офиси.

Могат да издържат по-дълго време

По-голяма част от производителите на хиперинверторните климатици използват висококачествени компоненти и части, както и по-усъвършенствана технология. Ето защо, тези модули могат да бъдат една идея по-дълготрайни от останалите на пазара. Тяхната надеждност и издръжливост ги прави разумна инвестиция, която ще поддържа комфорта на вашия дом дълги години напред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Ванчо преди 1 месец
Искаха да си сложим климатик ! Сложихме ! Но гадните капиталисти и парламента ни вдигнаха тока ! И остава да им хвърлихме по една майна и да им строшиме главите на *** ! Но Господ има ще ги накаже всички в НЕВЕРОЙАТНА мъки !
19
1
 
5
 
! Отговори
Весо преди 1 месец
Погледнете диаграмата на тока в България,нито херцове,нито волтаж нито дневна,нито нощна ел.енергия чак тогава говорете за инверторни! Горим най-скъпият ток,не само в Европа!Рупайте зелената трева! 100% всичко е в джобовете на...!
18
3
 
3
 
! Отговори
Реджо преди 1 месец
У нас в България,след 01.07.2025 г., с новите битови цени на токка,просттия. и даже най- обикновен и нежен климатик ще е лукс за пенсионера и средно статистическия гражданин,селянин....
17
4
 
3
 
! Отговори
Реджо преди 1 месец
У нас в България,след 01.07.2025 г., с новите битови цени на токка,*** и даже най- обикновен и нежен климатик ще е лукс за пенсионера и средно статистическия гражданин,селянин.
16
2
 
3
 
! Отговори
Реджо преди 1 месец
У нас в България,след 01.07.2025 г., с новите битови цени на тока,***, обикновен и нежен климатик ще е лукс за пенсионера и средно статистическия гражданин,селянин.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква ви е тарифата за публикация тип реклама, че и аз продавам едни супер дупер хипер най дъ бест климатици и да с около 1000 лв по надолу от цитираните по горе
14
3
 
3
 
! Отговори
прасчочо преди 1 месец
Хиперинверторни климатици не се внасят нови в България. При тях по японския стандарт коефициента на преобразуване при температурен интервал (-5 - +5) градуса по Целзий трябва да е над 5 (старото), а новото е 6, дори 7.Инверторните климатици, които влизат в България, идват от Турция с коефициенти от 2.5-3 в посочения температурен диапазон.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам обикновен климатик и инверторен,не намирам разлика в разхода,и двата си ги ползвам на макс и след това ги изключвам,плащам по 20-30 лв повече отколкото месеците когато не ги ползвам.Тези дето държат инверторните включени непрекъснато ,плащат 130 лв месечно отгоре.Подвеждат ,че е по евтино ако бичи нонстоп,единствено е по комфортно
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най голямото предимство на хиперинверторните климатици е консумацията на електрическа енергия, която е 3 пъти по ниска от обикновените
11
1
 
5
 
! Отговори
Мисир без знание преди 1 месец
. . . Те работят на същия принцип като модулите от инверторен тип. И ПО НАТАТЪК . по-добра производителност и ефективност! . . . . Пълни глупости на безотговорен и необразован мисир! Ефективността (на български КПД) зависи кръговия процес, а той не се е променил от времето на френския инженер Сади Карно (арабски корени)! Законите на физиката не разрешават по ефективни резултати от закона на Карно! По-ефективни процеси за сега не са открити и ако, ще обърнат физиката с главата надолу! КПД на уст
10
1
 
8
 
! Отговори
До 6 преди 1 месец
Та кой викаш е произведен с Япония?Защото аз ползвам три Mitsubishi-та,ами нито един от тях не е произведено в там,имам и едно GREE,ами да ги кажа няма голяма разлика нито в отоплението,нито в комфорта,нито в разхода,виж в цената има и тя е 300 процента!
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно китайче Gree 12-ка среден клас и един прехвален Мицубиши Зубадан,ами разликата в цените е около три пъти,или около три хиляди лева,при средна цена на електроенергията-0.22 лева за киловат колко време ще ви е нужно да избиете тая "инвестиция"
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбрахме, че са по-нови, че са по-иновативни, че можели по-бързо да затоплят и да охладят нещо (в сравнение с кои други климатици?) и че ако ги поддържаш и обслужваш щели да работят 10-15 години (като моя, купен през 2011-та). Разбрахме и сайта на фирмата. Само не разбрахме как са изтървали да има коментари под тая "статия"....
7
0
 
13
 
! Отговори
Геле преди 1 месец
За мен хиперинверторни климатици (въпреки, че такова понятие няма) са тези с COP > 5, като старите японски клими отпреди 15-20г. Сега всичко е китаец на диета с рахитични външни тела по 22-28кг за 12-ка и компресора да бичи на макс. За сравнение климатика ми купен преди 15г е с COP 5.36 с външно тяло 39кг, за 10-ка. От тоя рекламиран хиперинверторен сайт един такъв няма, всичко е леш.
6
0
 
8
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
До До2 2 Само втора употреба ти е в главата. Говоря за нови японски климатици.
5
1
 
16
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 месец
Гениални са идеите, когато с прости и ефективни. Хиперинверторни климатиците са натрупани с излишни функции , със съмнителен ефект.Теса с 5 000 лева по скъпи от инверторните.Кога ще избиеш тези пари ? За това по кротко с рекламата.
4
3
 
16
 
! Отговори
Св преди 1 месец
"ХИПЕР" инвертор е понятия, въведено от Мицубиши Хеви (марка климатици). И то е с търговска цел, но в никакъв случай някаква специална характеристика за всички климатици.
3
9
 
6
 
! Отговори
До2 преди 1 месец
И като си вземеш една японска кошница,втора употреба правена преди десет години,току виж си цъфнал и завързал!
2
6
 
15
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
Всичко е ниско качествено от Китай. И Дайкин имат заводи в Китай , но имат и на други места , например Чехия .Истината е климатик ,произведен в Япония.
1
0
 
28
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
Нищо не разбрах! Слаба реклама!