Кой ще работи в Националната детска болница?

Освен педиатри и сестри, трябва и помощен персонал
5 авг 2024 19:50, Инна Ангелова
19

За доброто функциониране на Националната детска болница ще са нужни над 300 лекари и над 454 медицински сестри. И това не е всичко. Ще трябват още поне 260 човека помощен персонал. Изчисленията бяха направени преди ден от служебния здравен министър д-р Галя Кондева.

Д-р Богомил Здравков, изпълнителен директор на Специализираната болница за активно лечение по детски болести "Проф. Иван Митев" сподели, че тези данни по принцип са реалистични.

"Ще дам за пример "Пирогов". Структура, която така или иначе трябва денонощно да има възможност за оказване на спешна медицинска помощ по различни специалности, общо взето капацитетът е същият. Да, действително това е адекватният брой обслужващи лица, за да може да се гарантира качеството на медицинското обслужване", коментира Здравков студиото на предаването "Директно".

Въпросът, който си задава обществото, както и редица специалисти е - откъде ще се намерят тези хора, които да работят в Националната детска болница.

"Тази бройка не започва от нула, а започваме като имаме предвид приобщаването на структурите, които към момента действат. Останалият брой персонал - в момента и нашата болница, и други структури много пряко се ангажирахме с увеличаване на броя на колегите в различни медицински специалности, не само педиатри. Не, в тази болница няма да работят само педиатри, в нея ще работят и колеги от други специалности. Към момента Министерството има проект за привличане на колеги в 13 дефицитни специалности", уточни д-р Здравков за Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е как кой!? Ядрените инженери, за които няма да има място в Козлодуй блок 7 и 8! Реакторите от Белене подариха ли ги на брат Зелен, че на Ирак им опростихме над 1 милиард, но това е нищо, още можем!
17
0
 
2
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Ще трябват кадри от багладеж и Пакистан, ама те ходят в Англия за повече париВ бг вече няма или са над - 60 гНе вярвам някой умра да се сьгласи да дава дежурство и да остави хотела инклузив на плажа
16
0
 
4
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Всички избягаха от бьлгарияКой ще иде да им работиНяма лекари сестри - даже студентите в тия специалности напускат масово бьлгария след стажа
15
0
 
0
 
! Отговори
112 преди 1 месец
И втора категория труд освен това. И заплащане тройно на извънредния, празничния и нощния труд. И ще има персонал.
14
0
 
2
 
! Отговори
Ами преди 1 месец
30 хиляди лева стартова месечна заплата на лекар и 12 хиляди на сестра с гарантирано 10% увеличение всяка година, както и 13 и 14 заплата за Коледа и лятото по време на отпуска, и ще намерите желаещи.
13
0
 
1
 
! Отговори
Еквадор преди 1 месец
Филипинки и афганки. Също и от Уагадугу наемете. Може и от Кабо Верде , там има много желаещи да работят. Сто пъти ви се каза , че тече Четвърта Индустриална Революция . Няма нужда от повече от 1 милиард калпака. Всичко ще се върши от роботи с ИИ. Вече го правят в различни страни.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лекарите отдавна се изнесоха в чужбина. Останаха пенсионери и стажанти.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Безделниците по форумите Много са
10
4
 
1
 
! Отговори
33 преди 1 месец
Престъпници в бели халати има много, мафия знай си работа.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
...чистачките и санитарите. Друг няма кой :)
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако има достатъчен бюджет,ще се намерят тия 1000 човека които търсите па били то и от чужбина,ако ли не,тогава ще си задаваме тъnи въпроси!
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Божеее,рибата още в морето,те сложиха тигана.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фелдшери талибани :)))
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая болница като се напълни с многодетни майки от маалата и ще фалира
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като няма кой сложете Главчев! Нали така стана служебен премиер, щото нямаше кой?
3
1
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
Те това го закриха то беше позор родителите просеха по тв и кутии в магазините а тия крадяха на поразия
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кат им плащате ще има кой не съ притесняайте. Първом я направете и оборудвайте. Ако не плащате няма да има кой. Елементарно Уотсън.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали имаше към министерството на здравеопазването преди години отдел за лечение на деца в чужбина 9 директора смениха окрадоха всичко един осъден не видяхме че и с тая болница ще е така