Свидетели на пожара в Сенокос: Казаха ни да бягаме

Пострадалите чакат адекватна помощ
5 авг 2024 14:51, Инна Ангелова
5

Пожарът в село Сенокос изпепели пет къщи и стотици декари гора. Местните, които се правиха лице в лице с огнената стихия разказват, че според тях виновникът за пламъците е прикрит.

Любен Тасев е сред първите, които виждат пушека в Калайджийската махала на селото. "Сутринта на 1 август видях откъм първата къща. Отидох и казах на Иван, че половината гора е изгоряла и трябва да изгасим огъня, не ме послуша", разказа той пред Bulgaria ON AIR.

Огънят изпепелил необитаемата фамилна къща на семейство Лазарови, която им служела за склад.

"Толкова бързо дойде огънят, направо беше страшно. Като ламя гореше. Взех да поливам другата сграда. Две момчета дойдоха, после разбрах, че са горски, казаха ми да бягам. Бяха страшни пламъци. Хвърлих маркуча, затичах се, взех си само телефона и раничката", сподели Маргарита Лазарова.

Иван Лазаров каза, че ако не е била намесата на пожарникарите, къщата им е щяла да изгори.

Пострадалите очакват адекватна помощ от държавата, особено за тези, които са останали без покрив над главите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: огънпожарСенокос
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Благоевград преди 1 месец
гори земята македонска ....
3
4
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
В Калифорния, Гърция, Австралия изгоряха къщи и земя! А това са държави с големи възможности като техника и хора! Обаче не чух някой да каже че пожарникарите са виновни! Освен това, още преди 300 години един собственик на един пристанищен бар измислил застраховката! Първо за кораби и товар. Тези които очакват помощ от държавата: естествено че ще получат фургон! В Палестина дават само палатки!!! Фургонът е по луксозен от много от изгорелите къщи! Особено на патладжана от воден!!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има ли някой от Симитли
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами те затва са *** хората на Калинчо! Казали им да бягат и да си оставят покъщнината, пък после по един изгнил фургон.. Нали разбирате в какъв филм са ви вкарали главанаците?