Ало измамници измъкнаха 46 000 лв. от майка и син в Айтос

По случая е задържан 27-годишен мъж, признал е
6 авг 2024 16:45, Елка Василева
38
Ало измамници измъкнаха 46 000 лв. от майка и син в Айтос
Снимка: архив, БГНЕС

Майка и син от Айтос станаха жертва на телефонна измама. 75-годишната жена и 52-годишният мъж получили обаждане на домашния телефон от мъж, представил се за служител на енергото.

Той попитал колко човека са в момента в жилището, както и за мобилните им номера. Малко по-късно по мобилните телефони хората получили обаждания от мъже, представили се за служители от Първо Районно управление – Бургас.

Мнимите полицаи заявили, че работят по задържането на мигранти, извършващи домови кражби, като поискали съдействие. Непознатите накарали майката и сина да им предадат сумата от 46 000 лева.

Взел я мъж, придвижващ се с лек автомобил с хасковска регистрация, който спрял пред дома им, получил парите от 75-годишната жена и отпътувал в неизвестна посока, предаде БНТ.

В резултат на бързите полицейски действия, предприети от служители на отдел “Криминална полиция” към ОД на МВР – Бургас и Районното управление в Айтос, е установен извършителят на деянието – 27-годишен мъж от старозагорското село Калитиново, който направил пълни самопризнания.

Той е възстановил част от сумата в размер на 2550 лева. Задържан е за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи над 40 000 лв ги няма, възстновил е само 2 550 лв. Интересно, за колко време са успели да похарчат тези над 40 000 лв?
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Казума - какво е "марсояд"? А освен това 27-годишният може да е възстанавол малко повече, ама полисмените да са си удържали така да се каже техното...
33
0
 
2
 
! Отговори
Казума преди 1 месец
Поради бързите действия на полицията, е заловен 27 годишен марсояд, който е признал и е възстановил 5% от отмъкнатото. Заради съдеиствието и възстановеното младежът ще получи потупване по рамото, пореден запис в досието за извършено престъпление и няколко бързи съвета как следващия път да не го хванат...
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как е възможно някакъв ***, който няма и 30 години още, кракът му не е стъпвал не просто в университет, ами сигурно и в гимназия дори и едва ли е усвоил какъвто и да е занаят, а най-вероятно няма и ден трудов стаж в живота си, та как е възможно един такъв да му стига акъла до толкова, че да успее да измъкне близо 50 бона по този начин от някакви хора, които каквито и да са, но все пак не са луди? Този трябва да го вземат на работа при криминалните психолози. Нещо като "Хвани ме, ако можеш"
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имат пари, помагат на полицията.
30
0
 
4
 
! Отговори
до капитанът преди 1 месец
Иска ли питане? Естествено, че за вярна трябва да се взима думата на пострадалите, а не на измамника. Дори и да лъжат пострадалите държавата трябва да принуждава измамниците да връщат парите, за да се отучат да посягат на наивници и заблудени.
29
3
 
5
 
! Отговори
Капитанът преди 1 месец
На мен ми е интересно, как ще докажеш че си дал на някой 46 хил.лева? Ти казваш ,че си му ги дал, той пък казва ,че си му дал само 2000лв..Дума срещу дума. Как ,ще докажеш че си дал повече,след като нямаш никакъв документ и свидетели.
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
имали ,дали,простотия българска
27
3
 
8
 
! Отговори
Тиква преди 1 месец
Повече полицаи приличат на хайдути,татуирани, противно да ги гледаш има и жени със силикон в главата и з у р л а т а.,какво доверие ще имат хората.
26
2
 
17
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Каква полиция е това, хората са в шок, те приличат на мутри и кошари а не на полицай, никой не контролира външният вид на полицай те, не носат значки, шапки.... пълен бардак е.
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много хора в България са наплашени от това какво се е случвало назад в годините с банките, а и от банковите сметки също се краде, така че не съдете и не се подигравайте, че може и вие да си намерите майстора някой ден...
24
1
 
10
 
! Отговори
Дааа преди 1 месец
#20, Правилно е задал въпроса, МВР трябва да проведе разяснитална канпания за документите и правата на служителите на полицията, сега всичко е в магла и измамите вървът.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Кой Добър въпрос... Аз не знам как изглеждат картите им. Сигурно ще тръгна да ровя в гугъл, за сравнявам...
22
1
 
9
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Банките не дават лихви защо да ги давате на тях, и едните и другите са крадци.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
то има чичаци държат по няколко стотин хиляди у дома си, е излизало в разни новини, вие тука за тези се чудите. Но защо в такива теми все има едни, които съдят пострадалите, а не крадците и слабата работа на мвр?
20
2
 
10
 
! Отговори
Кой преди 1 месец
Хора ако ви спрът на улицата и кажат че са полицай, знаете ли как изглеждат служебните карти на служители на мвр, как ще разберете дали са истински?!
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Той е възстановил част от сумата в размер на 2550 лева." Е на далавера е, кво! С друга част от сумата ще си плати на адвокат и даже ще му останат джобни.
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой има ли разумно обяснение защо на някого би му хрумнало да държи 46 бона в брой вкъщи?
17
2
 
12
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Тия двамцата, поне от 10 години не са гледали телевизия!!! То бива, бива, ама чак пък толкова...
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При тази избирателна активност защо изобщо говорите за "право на гласуване". А за парите - ами работили са хората и са спестили ще си ги държат в брой като искат, разбира се. То и от баковата сметка можеше да намерят начин да им ги откраднат.