Акция на КАТ: Проверяват колани, детски седалки, използване на телефон

Обхванати са и водачите на тротинетки, носят ли каска
7 окт 2024 09:12, Елка Василева
18
 Акция на КАТ: Проверяват колани, детски седалки, използване на телефон
Снимка: архив, БГНЕС
Масова полицейска акция на КАТ започва от днес, 7 октомври. Пътните контролиращи органи затягат контрола над шофьорите, които возят в автомобилите си деца, които трябва да пътуват със специално обособени пътни седалки, също така и за поставени колани. 
 
Подобна акция е планирана да се проведе едновременно от пътните полицейски служби в 31 държави в Европа по календара на ROADPOL.
 
"Нашите действия ще са насочени към проверки при използването на обезопасителни системи - колани, каски от водачите, както и от пътниците. Акцент е поставен и върху т.нар. разсейване - това е тенденция в цяла Европа, която се очертава като една от причините за пътно-транспорти произшествия. Използването на телефон от водачите е забранено, освен ако не се случва без участието на ръце", подчерта пред БНТ главен инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция".
 
Ще се проверява и дали водачите на тротинетки, които са в категория индивидуални електрически превозни средста, носят задължителната за лица под 18-годишна възраст каска.
 
От "Пътна полиция" напомнят, че глобата за непоставен колан е 50 лева и отнемане на 10 контролни точки. За превозване на дете без детска седалка се отнемат 12 контролни точки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от Общество
Конфискуваха фалшива полицейска камера на пътя Русе-Велико Търново
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
vs преди 24 минути
Една акция манталитет на променя!
16
1
 
3
 
! Отговори
до 9 преди 1 час
До Анонимен."системата"е създадена да помага на хората,а не да е репресивен орган.Така,чрез ежедневни репресии изпълняват указанията от "горе"-да пълнят бюджета.Друг е въпроса какви *** са пуснати на улиците.Нискочели,липса на образование,едва владеещи български.За чужди езици-абсурд.Нямат уважение към гражданите.Те просто те спират за да дразнят.А никъде по света не те спират на пътя заради самата проверка.Скоро очаквам да мерят милиметрите на гумите.Поредната "акция".На репресивния "орган"
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
до 12 Каква застраховка те гони ве, маааалоумник? Аз не съм нито шофьор, нито имам автомобил, мааааалоуник такъв!
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
до 12 Каква застраховка те гони ве, ***? Аз не съм шофьора, нито съм собственик на автомоил, ***!
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Който няма колан после няма зъби. Народна поговорка
12
0
 
3
 
! Отговори
до 7 и 8 преди 1 час
Типичен неграмотен авcтpaлопитек. Типичен "правим разнос". 2 изречения да ти каже и моментално ти е ясно, че е бачкотещ бачкер неграмотен бедняк. Не слагай колан, никой не го интересува. Ама не е зле да си видиш застраховката какво изплаща, ако нямаш колан.
11
1
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 1 час
Още се сещам за един клип как една жена караше засилена в НАСРЕШНОТО по магистрала Хемус говорейки по телефон а Ереро й се беше подпряло на лакти между двете седалки. Май беше сив Мерцедес. Даже май и цигара имаше в ръката на шофьорката. За такива кога ше проверявате? Кога ше ги бутнете в затвора? После ако се блъсне в някого детето й ше хвръкне 100 м напред а да не говорим за хората които ше пострадат тази като нацели челно
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
проверяват дали ги имаме за да могат да ги откраднат ??
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
То лошо няма всеки да кара с колан и детско столче. Лошото е, че полицаите продължават да бъдат същите рекетьори и рушветчии каквито са си били винаги. За 30г как пък нищо не се промени в тази така наречена система. Хора не останаха вече в България, но държавната администрация е все по-голяма и по-корумпирана. Как пък не им писна всеки ден да правят мръсотии, хора ли са това или нещо друго, чудя се вече.
8
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
от 7 Пича е толкова години шофьор на тоя бус и не знае че не той носи отговорност за другите ако не си сложат колан. Глобяват този който няма колан. Чак тогава разбрах защо ми казваше да си сложа колан. Мислел е че него ще глобят заради мен. Муахахахахаа...
7
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Като стана въпрос за коланите се сетих за един мой колега преди време. Шофьор го играе, а аз се возя с него с бус и правим разнос. И в първите дни ми казваше като се качим в буса: Сложи си колана! И аз го поглеждам, но си замълчах. Сложих си го. След няколко дни пак ми казва: Сложи си колана. А аз няма навик да си слагам колан. И му казах тогава: Бе да ме голбяват. Ще им платя 50 лева. А той: Няма да глобят теб, а мен ще глобят. Муахахаахаххаа...едвам не се разревах от смях.
6
1
 
8
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 час
Бюджета куца!Наближава Коледа!
5
0
 
7
 
! Отговори
чичо Гошо преди 1 час
Съгласен съм за телефоните, но закона да се прилага с пълна сила и срещу всички, които пият вода, хапват и пушат цигари докато шофират! Едно и също е!!!
4
0
 
9
 
! Отговори
Зевс преди 2 часа
В новите коли огромните таблети, на които са изнесени голяма част от функциите, разсейват повече от говорене по телефона, ама там никой нищо не казва, че иде реч за пари.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Почти не съм виждал шофьор без телефон в ръка, особена в града
2
0
 
11
 
! Отговори
Реконтра преди 2 часа
...но това само за обикновените българи. Останалите имат права!
1
1
 
14
 
! Отговори
До кога? преди 2 часа
До коя дата е акцията, до кога няма да мога да карам без колан, говорейки по телефона, докато карам детето за детска градина на предвата седалка?