Равноотдалечена фигура в момента е като дървено желязо

Обществената умора ще се излекува чрез управление
15 окт 2024 21:08, Гергана Попова
8

Равноотдалечена фигура в момента е като дървено желязо - абсолютно невъзможно да съществува. Равноотдалечен е в същото време равноприближен към всички останали. Това заяви PR eкспертът доц. Александър Христов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Той допълни, че очакванията на обществото са разнообразни, и фиксацията върху един такъв човек би могла да доведе до негативни последствия.

Според доц. Христов, експертността в политическия контекст трябва да бъде подчинена на по-обща стратегия, а не на отделни интереси. Той също така поставя акцент върху факта, че дори и да бъдат намерени експерти, те много лесно биха могли да се повлияят от различни политически сили.

"Всяка формула предлага различен тип лидерство на кабинета. В така популярната от ПП-ДБ формула за равноотдалечен премиер не е ясно какво име би застанало зад нея. Понякога името, което бива посочено има собствена лидерска енергия и не е невъзможно да се осъществи такова правителство, макар че аз не вярвам в съществуването на такава фигура, която да е способна да помири непомиримите", каза политологът Цветанка Андреева в студиото на "Денят ON AIR".

Андреева отбеляза, че лидерството е ключов елемент, който различава експертната сфера от политическата. Тя даде пример с Бойко Борисов, който е демонстрирал, че поема отговорността за управлението.

Доц. Христов допълни че силна социална тема би могла да обедини различни политически сили, но в момента такава тема не съществува. Той вярва, че след излизането от кризата, при условие че се появи лидер, който да систематизира обединителна идея, е възможно да се намери такова решение.

Андреева прогнозира, че парламентарният състав ще бъде фрагментиран, което ще затрудни процеса на съставяне на правителство.

"Обществената умора ще се излекува чрез управление. Хората искат държавата да бъде управлявана", заяви още политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от Общество
Все повече жени шефове, но са по-малко от мъжете
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 42 минути
Тоя Сашко ми ползва лафовете, това е добър похват, че просперира, щом върви по стъпките ми...
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Tръгнали са българи юнаци, да развяват трикольор байряци. И под айфеловата кула бият всички само три на нула. Зума има тежката дума наш`та система 4 4 2, наша е трансферата сума с тая системя 4 4 2.
6
1
 
3
 
! Отговори
Зрител със снайпер преди 1 час
Кога ли ще ви запукам безспирните говорещи глави, ръсещи безкрай опорките на Боко и Шиши?
5
1
 
4
 
! Отговори
Гaля oт nocoлcтвoтo преди 1 час
Ha вaшuтe ycлyru, paвнo oтgaлeчeнa, нa eguн тeлeфoн paзcтoянuе oт вcuчku!
4
2
 
3
 
! Отговори
ДругаркЕ преди 1 час
Андреева,твоят господар Борисов,не е никакъв лидер,а селски бек.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Изобщо не е ! Примерно, сегашният е равноотдалечен от Радев, Боко и Пеевски! Значи, можело, а?
2
5
 
2
 
! Отговори
Карачанаков преди 2 часа
Е как ве Бойко РашКУХ е равноотдалечен и от ракията,водката, виното,бирата, уискито и т.н.въобще не го бърка какво ще му налеят така че отговаря на условията.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Наистина ли хората искат държавата да бъде управлявана? Е, то тя и сега е управлявана!