"Уроци по немски" с наградата за най-добър филм на "Свети Влас филм фест"

Ели Скорчева взе приза за женска роля за "Уроците на Блага".
7 юли 2024 11:55, Петър Бойчев
6
"Уроци по немски" с наградата за най-добър филм на "Свети Влас филм фест"
Снимка БГНЕС

"Уроци по немски" на режисьора Павел Веснаков спечели наградата за най-добър филм на кинофестивала "Свети Влас филм фест", който тази вечер закри официално своето трето издание. Наградата обяви директора на фестивала Даниела Динева. Веснаков не успя да присъства лично на церемонията по награждаването, но чрез режисьора Мариан Вълев, който прие наградата, благодари за високата оценка.

Специален гост на церемонията, състояла се в Амфитеатър "Арена" в Свети Влас, беше заместник-министърът на културата д-р Илко Ганев. Той присъди отличието за главна женска роля. Тя отиде при Ели Скорчева за "Уроците на Блага".

"Щастлив съм, че съм тук, за да връча една от най-хубавите награди, на една актриса, която няма нужда от представяне", заяви Ганев. От сцената Ели Скорчева пожела дълъг и светъл път на фестивала и заяви, че "има нужда от такива събития, които да популяризират българското кино и да издигат неговия авторитет". "Уроците на Блага" грабна още една награда - за най-добър режисьор. Тя бе присъдена на Стефан Командарев.

БТА припомня, че лентата "Уроците на Блага" е с награди "Кристален глобус" в Карлови Вари, "Златна роза" и награда на Съюза на българските филмови дейци "Васил Гендов" за най-добър филм и за актриса в главна роля.

Приза за главна мъжка роля тази вечер журито на "Свети Влас филм фест" присъди на Юлиян Вергов за ролята му в "Уроци по немски".

В категорията за най-добър сценарий награда получи Яна Лекарска за филма "Защото обичам лошото време". Наградата за операторско майсторство е за Андрей Андреев за "Игра на доверие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
ТРЕТИЯ БРАТ ДИНЕВ преди 2 месеца
На децата подаряваме фестивалче, за да им е смислен животът...
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи наградата обяви директора, брей, така се става директор
2
0
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 месеца
Вергов шамааарен Аймен колежкен штаах един шамааарен ха ха ха
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вергов във филма не е ли шамаросал някоя негова актриса-колежка?