Пулев напълно готов за Кличко въпреки номерата на украинеца

Кобрата е задължен да се боксира с ръкавици, които не са му по мярка
Обновена: 13 ное 2014 14:41 | 13 ное 2014 11:34,
128
Пулев напълно готов за Кличко въпреки номерата на украинеца
Снимка: БТА, архив

Кубрат Пулев се чувства напълно готов за предстоящия в събота сблъсък за световната титла с Владимир Кличко. Това заяви самият той в ефира на Нова телевизия.

„С божията помощ, с българите зад мен се надявам да успеем", заяви още Пулев.

Вчера стана ясно, че Кличко, който е и организатор на мача, е предоставил на Кобрата нестандартни боксови ръкавици, с които да се бие. Самият Кличко е поискал двамата да се боксират с еднакви ръкавици, но предоставеният от него модел е негова марка и това не позволява на Кобрата да си избере сам най-удобния размер.

"Надявам се да го нокаутирам с всякакви ръкавици", така най-добрият български боксьор коментира поредния номер от страна на Кличко - предоставените му в последния момент боксови ръкавици са с марка Кличко и са произведени специално за украинеца. За Пулев обаче те са нестандартни и ръцете му трудно влизат в тях.

Кулев обясни, че въпросните ръкавици са от марка, специално произвеждана само и единствено за Кличко. Те не били налични в интернет, нямало ги и в магазините, затова човек от екипа на българина ще ги закупи лично от САЩ.

"Ръкавицата е най-важното нещо в бокса. Все едно във Формула 1 да не видиш гумите и да не знаеш с какви гуми караш", изтъкна Кобрата.

"На ИБФ на федерацията законът е такъв, че всеки може да играе с каквито си иска ръкавици, с негови по негов избор. Всеки боксьор гледа да не играе с по-големи, въпросът е да са по-малки е целта".

"Обаче той каза, Владимир Кличко предложи да играем с еднакви ръкавици с неговата марка. Но ние до момента не можем да намерим такива ръкавици. И казахме на ИБФ, изпратихме писмо от Зауерланд да ни изпратят един чифт ръкавици за да видим, да решим с кои ще играем. Те обаче не го направиха".

"Това не е номер към мен. Това е за негово удобство. Той си е направил тези четири колана, като негов монопол ги държи и прави, каквото си иска. Не дава допинг контрол, може така да се напомпа, че за мача да се изчисти и след него да даде абсолютно чиста допинг проба. И това не е възможно, а сигурно", заяви пред Нова българинът.

Кличко не остана длъжен.

"Няма да коментирам това, което Пулев каза, защото го използва като оправдание. Все нещо не е наред - въпросите за допинга, неявяването му на пресконференцията и проблемите с ръкавиците са само част от тези оправдания. Въпреки това аз уважавам Кубрат Пулев и смятам, че той заслужава да е тук", заяви Владимир Кличко пред медията и добави: "Искам да отбележа, че той не трябва да пропуска пресконференцията след мача, защото имам да кажа нещо много важно".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
6
 
! Отговори
Гонг преди 9 години
Пулев трябва да гледа многократно предизборният клип на Волен Сидеров с боксирането, защото само такава прецизна техника на удара може да му донесе победата!
82
2
 
0
 
! Отговори
Mike Tyson преди 9 години
Kli4ko pojelal da izleze na ringa s djapanki Pulev otkazal. -po dobre s terli4ki vmesto djapanki zaqvil BG mashinata......
81
3
 
7
 
! Отговори
НЯКОЙ ДА МУ КАЖЕ преди 9 години
ДА ГО БИЕ В ЛЯВОТО РАМО И ЛАКЕТА ! УСПЕХ nene***abv.bg
80
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЩО ЗА БЪЛГАРИ СТЕ ПЛЮЕЩИТЕ КУБРАТ.---------------------------------------------------Не са българи, педи любители и укро фашаги са плюещите по Кобрат!
79
3
 
7
 
! Отговори
ГОГО преди 9 години
До Анонимен: НАИСТИНА ,ФАШАГИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТЪПЧАТ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ! В УКРАЙНА НЯМА МЯСТО ЗА ФАШИСТИ - ТЕ ГО ДОКАЗАХА ВЪВ ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА НОЙНА ! СЛАВА ВАМ БОГАТИРИ !
78
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде, Кобра, натроши му укровската мутра.
77
1
 
1
 
! Отговори
ИВО преди 9 години
До възмутен: АХА , ДА БЕ ,ВСЕ ПАК ПУЛЕВЦИ СА СИ В ГЕРМАНИЯ -МАКЪР И В ОТСАМ ОНАЯ СТЕНА ! КАТО ДНЕШНИТЕ "ДЕМОКРАТОВЦИ " -БОЙКОВЦИ И БЕЗХАБЕРНИЦИ !
76
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само да не му дадат някои тесни гащета, че ще му се види кобрата!
75
2
 
2
 
! Отговори
serafim преди 9 години
abe vie balgari li ste ta pluete po kubrat imame edin goliam bOKSIOr deTO STE razven4ae ukrainetsa i vie ste protiv nego kubrat ste go otvee po mlad e po dobar e boksior e v ukrainetsa e biznesmen deto gleda samo parite uspex kobra razbii go
74
1
 
14
 
! Отговори
Кан Крум преди 9 години
хей Пулев ?!...Кубрате,брате...на същата дата на ,която ще се биеш с онзи буратино клЕчко ще имат участие в евровизия и три българчета...вкарай малко реклама и за тях бе маааму стара...Крисия,Хасан и Ибрахим..бъди мъж ,боксьорче...подкрепи ги !
73
16
 
9
 
! Отговори
без коментар преди 9 години
00:00 IST Wladimir Klitschko v Kubrat Pulev 1.17 26.00 5.00 Пульо е АУТСАЙДЕР.Разбирай, *** за пребиване.
72
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да чакаш Пулата да спечели е все едно да чакаш петел да снесе яйце.
71
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Владимир Кличко ,,,,,,, ПОБЕДИТЕЛ ,,,,,, пулев в болница и сам да си направи сепуко..
70
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам защо мислите че Пулев е непобедим..:) а и той за такъв се мисли,но ще видим..
69
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vesko02E точно защото Кличко НЕ Е руснак, те затова се задавят от пяна и храчки срещу него.
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боли *** фарът кой ще победи !
67
2
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Някои другари са се объркали,Кличко даже не е руснак,така че да намалят пяната
66
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Ада всеки народ си имал казан, в който измъчвали грешниците и ако някой се опитвал да излезе дявола, който пазел казана го бутал с вилата обратно, само до българския казан нямало дявол, защото ако някой се опитвал дс излезе останалите го дърпали обратно.Казвам това относно хората, които пожелават на Кубрат да изгуби мача.
65
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗМИЯТА ,,, ЩЕ БЪДЕ СТЪПКАНА ,, ОТ КОНЯ ПОБЕДА ЗА КЛИЧКО !!
64
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хан Кубрат ще бди над вашите души ...Ювиге Хане дай му малко сила на Адаша ти ако може ...Кубрат няма нищо общо с Кобра защото не се казва КОБРАТ НЕГРАМОТНИЦИ ДОЛНИ ...