Кадруването на Красьо е много зле за ВСС!, прозря Велчев

Обвинител №1 защити третия магистрат, бъбрил с плевенчанина
15 окт 2009 15:40,
38
Кадруването на Красьо е много зле за ВСС!, прозря Велчев
Снимка: БГНЕС

"Това, което се случи във ВСС, изглежда много зле и поражда недоверие, затова Висшият съдебен съвет (ВСС) следва да направи своите стъпки".

Така главният прокурор на Републиката коментира мегаскандалът "Красьо" и  подадените две оставки на магистрати, бъбрили си нерегламентирано с бизнесмена.

Просто едно позвъняване за 4-5 секунди
Борис Велчев каза още, че другият член на ВСС, за когото е установено, че е имал контакт с лицето Красимир Георгиев, не трябва да си подава оставката.

"Личното ми мнение е, че този контакт, който ние сме установили, който не е истински контакт в собствения смисъл на думата, а е просто едно позвъняване за 4-5 секунди, може да има повече от едно обяснение и не бива непременно да търсим виновно поведение у Пламен Стоилов", каза главният прокурор.

По думите на Велчев, Стоилов не трябва да си подава оставката, защото за разлика от другите му колеги при него е установено едно позвъняване, докато при другите двама са установени многократни двустранни комуникации с "Красьо от Плевен".

Още по темата

По думите му не става въпрос за вина или за невинност.

"Тук става дума, че понякога не е достатъчно да не правиш нищо лошо. Много е важно да не изглежда, че правиш нещо лошо", каза още той.

Според Велчев подаването на оставките на Стойко Стоев и Иван Димов е било "единственото възможно поведение".

Министърът на правосъдието Маргарита Попова отказа да коментира оставките с мотива, че актът им е част от една процедура, която тепърва започва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Реал преди 14 години
Какво значи "...че другият член на ВСС, за когото е установено, че е имал контакт с лицето Красимир Георгиев, не трябва да си подава оставката...". Пак ли привилегии или ПРОТЕКЦИИ? И от къде се свали до знанието им?
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Черния има зад него 13 гласа как само 2 оставки?????А този лигавия ЧЕРВЕН прокурор освен да пелтечи и да гледа като коте друго не прави пфф смешен е!!!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
belle преди 14 години
Този комунист, др. Велчев, няма ли да се разкара. Тези отрочета окрадоха страната и я превърнаха в рай за корупцията.
3
0
 
0
 
! Отговори
SS преди 14 години
Тоя Велчев е *** комунистическа ***!Няма ли кой да почисти Авгиевите обори , наречени прокуратура?
2
0
 
0
 
! Отговори
Ванчо Михайлов преди 14 години
Червеният комедиант Борис Велчев или е *** или нас ни мисли за ***?!?!
1
0
 
0
 
! Отговори
37507а51 преди 14 години
оставките на Стойко Стоев и Иван Димов е било "единственото възможно поведение". !!!От кога в България за корупция може да се отървеш само с .... оставка!