Коя е Кристалина Георгиева?

Бъдещият ни еврокомисар е най-високопоставеният източноевропеец в Световната банка
19 яну 2010 13:02, Красимир Ангелов
229
Коя е Кристалина Георгиева?
Снимка: unwe.acad.bg

Новият български кандидат за еврокомисар е вицепрезидентът на Световната банка Кристалина Георгиева.

Наследничката на Румяна Желева на горещия пост е част от световната организация от 1993 г., когато работи като икономист по околната среда за Европа и Централна Азия.

През 1998 г. оглавява звеното на Световната банка по околна среда, а впоследствие поема и управлението на екологичното и общественото развитие в Източна Азия и Тихоокеанския регион.

След като става ръководител на Световната банка за Русия, Георгиева се издига и до директор за стратегията и дейността на звеното за устойчиво развитие на институцията (World Bank Sustainable Development Network).

Кристалина Георгиева е вицепрезидент на Световната банка от 10 март 2008 г.

Упорити слухове спрягаха доцентката по икономика в УНСС като бъдещ премиер на България преди парламентарните избори през юли 2009 г.

В крайна сметка обаче тогава тя не влезе в правителството на Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
0
 
! Отговори
Доволен преди 14 години
Ей тоя Барозо е голям Пич. Не миряса докато не си вземе умна булка от Българиа. Сега направо да и даде финансовата комисия,та да сбръчка банкерите у нас и в Европа. А Кунева -началник на кабинета му и личен емисар за специални мисии. Тогава Боко може да се изрепчи на гърците.
192
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ега ти хората от народа- мутри, мутреси и прочие. Това ли е народа, да изоставиш жена в автосалон, ега ти готиния,магнетичен мъж.
191
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ne barzame li pak s prezenkata
190
0
 
1
 
! Отговори
minuva4 преди 14 години
3333333,Те това е милиционерски подход ! Казваш някаква простотия - "хора от народа", "готин мъж" и т.н., ама да изглежда "по народному" някакси! Аман от 6-таци и в този форум!
189
1
 
0
 
! Отговори
3333333 преди 14 години
Това е правителство е съставено от хора от народа. А Бойко Борисов е много готин мъж с магнетично излъчване
188
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе, хора, не разбирате ли, че всеки, който дойде на власт и заеме важен пост относно България ще работи единствено и само против народа.Трябва да останем два милиона, защото странат ни е апетитна хапка за влиятелни и силни хора в света.Нямаме здравеопазване, нямаме образование. Какви доказателства повече от това?Евтина работна ръка, болни и неграмотни.Това е целта.
187
0
 
0
 
! Отговори
dakata преди 14 години
jeleva nemoja da na opravi ama taq nema propusne :)ne se pynete dragi zaraziteli :) pak 6te qdek bahura a ako shte i Kofe Babone da stane komisar
186
0
 
1
 
! Отговори
minuva4 преди 14 години
Много "мозъци" има тук, ееееййй!Вие знаете ли всъщност, какво е СБ...коя държава има най-голяма вноска в капитала на тази международна организация, т.е. кой поръчва музиката ?Или като чуете, че някой си работел някъде си - голяма работа бил! Оня малкия Никито- Пинокиото и Миленчо Белчев и те бяха МНООО големи и ква стана тя - превъртяха външ.ни дълг и техните "господари" гушнаха ок. 1 млрд. гущера (е и за наш'те имаше трохички - вижте по черноморието ни, а и на други места!).
185
0
 
0
 
! Отговори
colobur преди 14 години
Поредната ХАЗАРКА....ЗА ЖАЛОСТ!
184
1
 
0
 
! Отговори
gancho преди 14 години
Ako ne znaete da znaete.Vav SVETOVNATA BANKA da si vice prezident e mnogo na po visoko nivo otkolkoto da si vice prezident vav druga banka/investman bank/.Taka che ne govorete gluposti.Do sega Jeleva vi beshe tran v ochite sega pak K.G
183
0
 
0
 
! Отговори
до 172 преди 14 години
Ами *** влез в гугъл и прочети и тогава говори глупости...Не можеш да се примириш с мисълта ,че може би има българин по умен от тебе нали...
182
0
 
0
 
! Отговори
pipi преди 14 години
Най-после г-н Борисов да намери подходящ човек да представя България в Европа.Това е нивото,което трябва да покажем,стига с измислени политици,г-жа Георгиева е изключително ерудиран и компетентен човек,който ще изтрие и част от срама,който понесе България заради г-жа Желева.
181
0
 
0
 
! Отговори
гддг преди 14 години
не с китайско гражданство е .. ама много *** човек трябва да си
180
0
 
0
 
! Отговори
да не стане пак... преди 14 години
един наивен въпрос: знае ли някой дали госпожата е с българско гражданство?
179
0
 
0
 
! Отговори
ДО @ преди 14 години
Аз немога да повярвам ,все още как хора като вас имат наглостта да си измислят такива идиотщини !!! А ти недей много да знаеш! Всеки успял човек е роднина на някой, а??? Омръзна ми от непоДготвени и неграмотни хора като теб!
178
0
 
0
 
! Отговори
@ преди 14 години
Ми така пише в медиите,ти може и да знаеш повече.Но ,ако са роднини,дано не си приличат....
177
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
От кога казването на истината се нарича компромат?
176
1
 
0
 
! Отговори
хаха преди 14 години
Не,не е лелята на Дянков.Нямат нищо общо.просто се тиражираха неверни неща за роднинска връзка между Кр.Георгиева и "пицаря".Според самата нея,Дянков е икономист от средна ръка.А иначе той наистина има леля в Ню Йорк,само че тя работи в ООН.Така че не я обиждайте жената че това недоразумение и е племенник.
175
0
 
0
 
! Отговори
@ преди 14 години
Като не знаеш,не се изказвай непоготвен(на),жената е леля на Дянков.Всичко е шуробаджанащина
174
0
 
0
 
! Отговори
Бойко, Бойко преди 14 години
Бойко, Бойко, С тази трябваше да почнеш, а не сега да се червим от срам по целия свят !!!Няма да се учудя, ако тази кандидатура са му я наложили от ЕК, на наш Боце, след Глобалното Му Оcиpaне !!!