ГЕРБ с пълно мнозинство в парламента

"Атака" и Сидеров станаха излишни на Бойко Борисов
Обновена: 15 апр 2011 17:09 | 14 апр 2011 23:58,
257
ГЕРБ с пълно мнозинство в парламента
Волен и Капка станаха излишни за ГЕРБ. Снимка: Булфото

Пълно мнозинство в парламента си осигури управляващата партия ГЕРБ. 6-имата отцепници от РЗС и Синята коалиция са гарантирали пред Европейската народна партия (ЕНП), че подкрепят безрезервно правителството на Бойко Борисов. Така „Атака“ и Волен Сидеров стават ненужни за властта и министър-председателя.

Във вторник народните представители Дарин Матов, Димитър Колев, Димитър Чукарски, Тодор Великов, Марио Тагарински и Венцислав Върбанов са провели среща в Брюксел с шефове на ЕНП, където членува и ГЕРБ, съобщи за Dnes.bg депутатът Димитър Чукарски.

По време на срещата с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес и лидера на фракцията в Европейския парламент Джоузеф Доул те са заявили пълната си подкрепа за правителството.

В лицето на независимите депутати ГЕРБ вече има алиби пред Европейската народна партия и Брюксел, че мнозинството в парламента не зависи от “Атака”.

"Ние гарантирахме, че ГЕРБ има пълно мнозинство в българския парламент и че властта в България е стабилна и ще изкара мандата си", каза Чукарски.

Той допълни, че са декларирали пред Лопес и Доул, че по този начин ще се намали влиянието на националистическата партия „Атака“ на Волен Сидеров в управлението на страната.

Депутатите заявили, че са обещали на избирателите си да подкрепят ГЕРБ, за да се махне тройната коалиция.

В момента партията на Бойко Борисов има 117 депутатски мандата. С 6-имата отцепници от РЗС, ГЕРБ разполага със 123-ма народни представители, което е повече от половината мандати в Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
44
 
! Отговори
Фактофил преди 13 години
Марио Свинята и Венци Далаверата са стари седерастки политпроститутки!!!А седерастките *** за пари ще продадат и майка си и родината си(справка-Христо Бисеров и Данчо Ментата)
127
11
 
31
 
! Отговори
ТОНИ преди 13 години
Каква е реалността: България е малка, отдалечена от цивилизацията страна с все още племенно-родови и родниско-шуро-баджан отношения. От всякъде лъха на корупция, връзкарство, дюнери, схеми, престъпност и урина. Заляти сме от простотия, ментета, мръсотия, прах, кал, чалга, ***, ***, найлонови торбички, улични кучета, ***, фасове, мутри с джипове и дупки. Управлявани сме от корумпирани, арогантни, алчни, крадливи и лъжливи елементи, които защитават само личните си, роднински и корпоративни интереси и не им пука изобщо за хората. Заобиколени сме от лош манталитет, безхаберие, простащина, завист, поквара и злоба. Живеем в страната на абсурдите, синоним на корупцията, беззаконието, престъпността и на свободно разхождащите се престъпници. На последно място сме по всичко, но на първо място по бандитлък, схеми, далавери и рекет и то държавен.......каква гордост.... Българи е най-бедната държава в ЕС с най-лошото здравеоопазване и е най-лошото място за живеене, известна с това че, комунисти, ченгета и мутри приватизираха и контролират всичко, успяха да изперат парите си и с безумните си строежи унищожиха безценната ни пророда! В България няма перспектива за развитие за НИКОГО, има все по-потискащо социално и интелектуално неравенство и ниска или липса на култура! Така че ако сте по-млади бягайте! Но не хранете НИКАКВИ надежди, че България някога ще стане нормално място за живеене!
126
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Видях имената на Марио Тагарински и Бенцеслав Върбанов! Те никога не са били верни на идея,а на интереса и парите. Защо в нашата политика е пълно с измамници и мошеници?! И защо са все едни и същи вече 20 години?
125
25
 
9
 
! Отговори
Бай Мангал преди 13 години
Българите са 98% предатели като се започне от БСП -НАЙ ПРОДАЖНОТО ПЛЕМЕ В СВЕТА СА БЪЛГАРИТЕ НАЙ КРАДЛИВИТЕ СА БЪЛГАРИТЕ
124
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бербатов ПРЕЗИДЕНТ
123
0
 
38
 
! Отговори
ДА преди 13 години
ЧЕ КОЙ ОТ ГЕРБ НЕ Е ДОШЪЛ ОТ ДРУГА ПАРТИЯ СМЕНЯТ ГИ ЗА ДА СА НА ВЛАСТ - ЗА МЕНЕ ТАКИВА СА ПО ЛОШИ ОТ ТЕЗИ КОИТО СА БИЛИ В ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ТАКИВА НЕ ТРЯБВА ДА СТАВАТ ДЕПУТАТИ НИТО НА РЪКОВОДНИ ПОСТОВЕ
122
21
 
15
 
! Отговори
ТОНИ преди 13 години
Волен Сидеров ....Президент а след това Президенстка Република.Тогава нещата ще тръгнат аман от крадливи партий
121
0
 
14
 
! Отговори
До Пената преди 13 години
Да дойдат танковете!!!Та в Либия кой очакват да дойде?
120
0
 
42
 
! Отговори
hose преди 13 години
В недалечно минало един велик български писател на епиграми каза: "Кураж народе,кураж ти имаш 500 години стаж!,, Не мога да разбера едно нещо,как така успяват да ни излъжат всеки път? Независимо кой ще е на власт резултата един и същ,народът обеднява изпростява.
119
14
 
7
 
! Отговори
ioannidis преди 13 години
Поздравявам всички БСП-ари с песента Гнусния брадан на Мишо Шамара!
118
1
 
8
 
! Отговори
ПЕНАТА преди 13 години
Ами кои да доиде аиде предложи
117
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
атака им виновна на тез некадърници
116
6
 
41
 
! Отговори
Какво от това ? преди 13 години
Едва ли тези няколко ренегата ще спасят партията на мутрите. Нещата са толкова зле, че на следващия премиер не му остава нищо друго, освен да обяви фалита на държавата. Няколко общини вече направиха това. Необходимо е още от сега медиите да си измислят друго *** с което да ни баламосват, особено Бареков. Тиквата си заминава. За радост на всички.
115
2
 
41
 
! Отговори
Кокал преди 13 години
Колкото по- не ги приема народът, толкова по- се вкопчват около кокала!
114
1
 
28
 
! Отговори
се купува с много па преди 13 години
Да не забравяме че, и другите имат пари, а което не може да се купи с пари се купува с много пари....... А който веднъж се е продал на дявола, той си е потенциален продажник.....Все пак управляващите са събрани от кол и въже, ренегат до ренегата, цветарки и истински мошеници, корумпировачи и какво ли не, така че да поживееме да видиме.........
113
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ujas! sega oshte po greshni resheniq shte vzemat!!
112
3
 
3
 
! Отговори
ppp преди 13 години
Bulgarskata Komunisti4eska Partiq- GERB s pulno mnozinstvo! Preletari ot vsi4ki strani obedinqvaite se! Rabotni4esko Delo.bg (DNES.BG) shte vi podkrepq s pulna sila!
111
16
 
14
 
! Отговори
Гошко преди 13 години
Ако още някой напише за план "Ран-ът" вече ще е върхът. Ех *** народ :( Все конспирации са ви в главата, все глупости. Идете прочетете малко литература на тема икономика и история. Прочели една измислена статия от някой виден социалист(комунист) и само това им е в главата. Сигурно чехите са имали план "Броун-ът" или?
110
3
 
11
 
! Отговори
Bo преди 13 години
СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА!Заместването на едни с други са просто политически рокади.Мисля че правителството има нужда от всеки нормален и умен народен представител.Колкото по разединени толкова по- нищо няма да направят.Правителството да има мнозинство само с 3-4 гласа в най най добрия случай ми се струва меко казано доста несигурно.Дано не излязат политически *** и си спомнят как ДПС предаде СДС навремето.Дали всичко не е поредния театър с предрешен край.. Народе мой,защо винаги ни мразят?
109
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kapka do toia glist e kato stakalamit, maina.Redno e Kapka da si otide pri Gerb-tia pone e otkapana, dokato mini Hitler4eto e skapano