ГЕРБ с пълно мнозинство в парламента

"Атака" и Сидеров станаха излишни на Бойко Борисов
Обновена: 15 апр 2011 17:09 | 14 апр 2011 23:58,
257
ГЕРБ с пълно мнозинство в парламента
Волен и Капка станаха излишни за ГЕРБ. Снимка: Булфото

Пълно мнозинство в парламента си осигури управляващата партия ГЕРБ. 6-имата отцепници от РЗС и Синята коалиция са гарантирали пред Европейската народна партия (ЕНП), че подкрепят безрезервно правителството на Бойко Борисов. Така „Атака“ и Волен Сидеров стават ненужни за властта и министър-председателя.

Във вторник народните представители Дарин Матов, Димитър Колев, Димитър Чукарски, Тодор Великов, Марио Тагарински и Венцислав Върбанов са провели среща в Брюксел с шефове на ЕНП, където членува и ГЕРБ, съобщи за Dnes.bg депутатът Димитър Чукарски.

По време на срещата с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес и лидера на фракцията в Европейския парламент Джоузеф Доул те са заявили пълната си подкрепа за правителството.

В лицето на независимите депутати ГЕРБ вече има алиби пред Европейската народна партия и Брюксел, че мнозинството в парламента не зависи от “Атака”.

"Ние гарантирахме, че ГЕРБ има пълно мнозинство в българския парламент и че властта в България е стабилна и ще изкара мандата си", каза Чукарски.

Той допълни, че са декларирали пред Лопес и Доул, че по този начин ще се намали влиянието на националистическата партия „Атака“ на Волен Сидеров в управлението на страната.

Депутатите заявили, че са обещали на избирателите си да подкрепят ГЕРБ, за да се махне тройната коалиция.

В момента партията на Бойко Борисов има 117 депутатски мандата. С 6-имата отцепници от РЗС, ГЕРБ разполага със 123-ма народни представители, което е повече от половината мандати в Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
3
 
14
 
! Отговори
elica1204 преди 13 години
Сега вече мнозинството се оформи, като пълни предатели - наведени във всички посоки, откъдето може да им дойдат власт и пари !ОТВРАТ !
147
3
 
13
 
! Отговори
Така си е преди 13 години
Все пак управляващите са събрани от кол и въже, ренегат до ренегата, цветарки и истински мошеници, корумпировачи и какво ли не, така че да поживееме да видиме......... От повече ренегати глава нема да ги боли...
146
11
 
9
 
! Отговори
Ами верно е...141 преди 13 години
...Левски , не е съден за революционна дейност---а за обира на хазната в Арабаконашкия проход!Предава го Д.Общи--негов съратник!Осъжда го на смърт--Иванчо Хаджипенчович, председател на съдебните заседатели в София!Предава го попа, от Ловеч!В нещо да са виновни турците .....?Нещо робско да има......освен "душата робска"???!
145
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 144Докато лъжите ще ви се повтаря. Докато се научите да казвате истината мръсни червенотиквеници!
144
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И сега какво правим без перушина ?
143
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Eстествено на Масларова! Никога повече комунисти на власт в моята родина!
142
5
 
8
 
! Отговори
До 140 преди 13 години
Аз се чудех защо на Галъп вчера резултатите им такива.... Мошенници, дезинформатори и крадци са мафиозите от бсп!
141
1
 
5
 
! Отговори
до 140 преди 13 години
ти си елементаренписна ми от подобни глупостищом напише някой нещо дет не ти харесва и веднага става я платен комунист, я платен герберист, я не знам какъв си
140
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
по добре да гласувам за Атака от колкото за ГЕРБ, които нищо значимо не направиха до сега и стига са се оправдавали с наследството от БСП и те се скъсаха да крадат, по цял ден си правят вятър на устата в парламента и си показват дрехите, а за наболелите въпроси хич не ги е еня
139
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На Капка или на Масларова са им по-скъпи дрехите?
138
1
 
18
 
! Отговори
Фердо преди 13 години
Прави ми впечатление, че 129 под различни имена периодично оплюва България и националните и герои. Онзи ден напоително описа как Левски, Ботев и други от нашите светини били обикновенни крадци и убийци. Днес пък тази помия. Чудя се това наш *** ли е или е нещо по-сериозно!
137
3
 
21
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Дреме на Волен той вече не си знае парите
136
0
 
26
 
! Отговори
Samo minavam преди 13 години
Хитроумният Одисеи,убива предателя,Долон с думите...един предател е еднакво вреден и за чужди и за свои.......
135
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не виждам смисъл да се гласува.Който и да дойде ше е протже на БСП.А това дали ГЕРБ има пълно мнозинство и за коло дълго няма никакво значение.
134
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами като имат пълно мнозинство ,нека приемат полезни закони за държавата. А не после да се оправдават,че БСП и т.н. им пречели. И Иван Костов имаше пълната власт, но дори не отвори досиетата. Аман от артисти, Холивуд ряпа да яде.
133
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най накрая спря кранчето на тоя ЛУДИЯ ВОЛЕН-СУПЕР МНОГО СЕ РАДВАМ
132
1
 
22
 
! Отговори
kapo преди 13 години
Хаххааа...да си купиш фабрика на 8 септември 1944, хахаха....
131
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво е да се качиш на потъващ кораб?Глупост!Да и е честито!
130
7
 
35
 
! Отговори
Началото на края преди 13 години
ГЕРБ е отписана навън, само тука с предатели, като АТАКА и отцепници от РЗС се задържат на власт. Навън им биха шамара със Шенген; американкият посланник, като изразител на волята на Щатите им показа средния пръст. ГЕРБ започна да се мята, като недоубита. Те вече не са желани, като политическа сила, управляваща България. Ясно е, че за пореден път доказахме, че Българите сами немогат да си връзват гащите, затова други ще ни ги връзват.
129
20
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Патриархът благослови Бойко и му пожела да управлява дълго със здрава ръка.*********************АМИН****************************************