"Лукойл" ще ускори монтирането на измервателни устройства

Компанията прави всичко възможно за бързото възстановяване на работата
Обновена: 1 авг 2011 11:58 | 1 авг 2011 11:58, Елка Василева
149
"Лукойл" ще ускори монтирането на измервателни устройства
Терминалът на „Лукойл Нефтохим Бургас”. Снимка: БТА

„Лукойл“ прави всичко възможно за това работата на рафинерията в Бургас да бъде възстановена възможно най-скоро, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на представител на руската петролна компания.

Предприемаме всички възможни мерки за да бъде възможно най-скоро възстановена работата на предприятието, подчертава представителят на "Лукойл". Той обаче отказа да разкрие подробности за провежданата работа. Работата върви и ще се постараем да ускорим инсталирането на измервателните устройства в завода, каза той.

Агенция "Митници" отне лицензите за данъчни складове на "Лукойл Нефтохим“ на 26 юли. Производството в рафинерията беше преведено в авариен режим и започна спирането му. 

Компанията „Лукойл Нефтохим“ няма да получи лиценз, докато не изпълни законовите изисквания за монтаж на измервателни устройства. „За „Лукойл“ не могат да се правят изключения. Обратното – чакаме от тях обяснения защо не им е стигнала една година, за да изпълнят изискванията на закона, цитира ИТАР-ТАСС думите на премиера Бойко Борисов.

Руската агенция припомня и заявеното от вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков, който беше категоричен, че спирането на рафинерията няма да доведе до проблеми, по-специално със зареждането на самолетите.

Още по темата

При работата си в България „Лукойл“ не е нарушил никакви закони. Рафинерията също не е допускала нарушения, но ще бъде принудително спряна, заяви шефът на „Лукойл България“ Валентин Златев, пише още ИТАР-ТАСС.

Агенцията припомня, че българското правителство ще използва запасите от държавния резерв, откъдето вече бяха деблокирани 1800 тона авиационно гориво. Започнали са преговори и за доставка на горива от Гърция и Румъния, където също има рафинерия на „Лукойл“, посочва ИТАР-ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
българия се управлява от няколко клана..беше правешкия клан от където е и в.златев днес е клано на боко и цецоо апартаменчето..100мафиотски червени фамилии държат бизнеса в България!Няма милионер несвързан или с червенатапартокрация или със сивите кардинали от ДС!Проблема е какво се прави за България и ще престанат ли да изнасят капитали?по тошово времесъздадохме хиляди задгранични дружество и видяхме ефекта ...какво получихме и какви милиарди загробихме в Ирак египет...сирия..Алжир..Сящ европа
143
0
 
1
 
! Отговори
Лола преди 12 години
По темата: 233 от АПК- частната жалба не спира действието на определението. Значи, Лукойл ще си работят. Тоесту ще си работят под режим "отложено плащане на акциз". Това им е зора на тях. Защото:С решението на АМ е отнет лиценза на Лукоил Нефтохим ЗА ДАНЪЧЕН СКЛАД. Следователно, без този лиценз, рафинерията ще трябва предварително да си плаща акциза. Тълкуването че,рафинерията трябва да спре Е МАНИПУЛАТИВНО И ОБСЛУЖВА ЕДИНСТВЕНО ТЕХНИТЕ ИНТЕРЕСИ. Двете търговски дружества, доктавчици на гориво за БДЖ и Столична община, както и на джет за летищата, нямат отношение към отнемането на лиценза и за да си изпълняват договорите биха могли да се снабдяват от друг доставчик. Така че,няма щети за рафинерията(освен от тяхна гледна точка, защото предварителното плащане на акциза, ще ги лиши от възможността да връткат милионите един по-дълъг период) Между другото, предварително плащане на акциз се практикува от много други вносители. И те ли понасят "непоправими" щети?Неустойки се търсят по установеният в закона ред - търговците от доставчиците и прочие.И изобщо, писна ми на хурката, да слушам за тоя Лукойл.
142
2
 
2
 
! Отговори
ВСЯ ВЛАСТЬ СОВЕТОВ преди 12 години
Много комундури много нещо брат !
141
3
 
6
 
! Отговори
do 143 преди 12 години
Сега резерва ще го прибере правителството начелло с голямата банкянска кошница а резерв ще се попълни от Лук Ойл и парата ще се земе от златев който ще даде процент пак на същата кошница
140
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И сега кой ще прибере източеният резерв?
139
10
 
10
 
! Отговори
3 уреда преди 12 години
В закона пише измервателни уреди, но не пише колко и къде. Нефтохима са монтира три и са казали, като ви е толкова *** закона и не пише - ето ви три - готово. Затова съда сега отменя заповедта. Защото държавата не е определила къде кога и как?Герберастко-мутрафонски некомпетентен закон
138
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мда, Станишев ще се окаже прав с театъра. МВР и Съд и те само театър правят че не се обичат. За съжаление който мисли че с театър се управлява държава, много се лъже.
137
3
 
3
 
! Отговори
До 136 преди 12 години
Стрейнджър има нова тема, работниците ще стачкуват, съда отменя затварянето, а нефтохима ще съдят ГЕРБ за пропуснати ползи в Страсбург
136
7
 
4
 
! Отговори
40432 преди 12 години
Съдът връща лиценза на "Лукойл" А сега пишете гербери мухухухухухухухухухуху
135
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лукойл правели всичко възможно - а можеше да започнат да го правят преди 1,5г и сега нямаше да имат проблем.
134
1
 
7
 
! Отговори
112 преди 12 години
Колеги стига с това че Лук Ойл не си плащат данъците. Плащат ги където са юредически и данъчно регистрирани за съжаление това не е " ДАНЪЧНИЯ РАЙ БЪЛГАРИЯ" а Холандия. В България плащат само акциз и ДДС.
133
8
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Митове на ***:"Гласуваш за Борисов - получаваш Костов""Борисов спи безплатно в хотела на Валентин Златев""Борисов ще прави коалиция с ДПС""Доган и Борисов си пият кайвето заедно""Магистралите са направени върху пепел и са незаконни""Новата спортна зала не била функционална и нямала добра акустика""Взривовете пред офисите на РЗС и ДСБ са дело на ГЕРБ""Взривът пред вестниник "Галерия" е дело на ГЕРБ"още идеи:Световната криза е дело на ГЕРБОсама бин Ладен бил член на ГЕРБ...
132
7
 
5
 
! Отговори
АнтиКаратист преди 12 години
цирк за гербофили
131
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цирк за Герберасти!
130
4
 
2
 
! Отговори
Пецака рекорда бе130 преди 12 години
От 30 коментара насам не беше споменавана думата комунист. Щяхме да влезем в гинес, като форум неспоменавал тая универсална дума а ти прецака рекорда.
129
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Русия така се уплашила от герберастите, че затвориха Лукойл и бягат.
128
6
 
4
 
! Отговори
АнтиКаратист до 130 преди 12 години
Маркс и Енгелс пречат на ГЕРБ. На крив макарон, комунистите му пречат.Хора гласувайте, докато не сте измрели.
127
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евала ГЕРБ! Комунистическата *** дето ви спъва - няма да и се отвори парашута, то се вижда, че само вие работите за нас.Хора гласувайте, това е.
126
7
 
4
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 12 години
Всеки уиндоус трябва да има директна връзка с данъчното. Уорлик Уиндоусов почва от утре проверка сложили ли сте си разходомери на интернет трафика със сателитна връзка
125
3
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
# 126Нека си живее лукойл, но да не паразитства... - кърлежи в България дал Бог, а тоя е доста едър и хищен...